Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο παοκ νικησε τον γυμναστικο στη λαρισα 85-83 :: 29/1/2006 19:51:38) 

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σουτάρει προς το καλάθι του Γυμναστικού.

6 Μπόινγκ θα εξυπηρετούνται ταυτόχρονα στα Γιάννενα

Η μάχη στα Λεύκτρα

Ο ΠΑΟΚ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 85-83

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

Το 371 π.Χ., στα Λεύκτρα της Βοιωτίας, ο στρατός των Σπαρτιατών συντρίβεται.

Τον "έβαλε" στα καλάθια

Η μακέτα. Τις μελέτες παρέδωσε ήδη η γερμανική εταιρεία Obermeyer, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία δημοπράτησης του έργου

Ο ίδιος ο βασιλιάς Κλεόμβροτος, ο οποίος οδηγούσε το στράτευμα, φονεύεται.

Δεκάλεπτα: 23-19, 43-46 (ημίχρονο) Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις θα αποκτήσει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων μέχρι το 2005, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ 737.

Η στρατιωτική μεγαλοφυΐα του Επαμεινώνδα, ο οποίος εφάρμοσε στη μάχη το στρατηγικό σχέδιο της λοξής φάλαγγας, οδήγησε τους Θηβαίους στη νίκη.

66-70, 83-85 (τελικό Μετά το τέλος των εργασιών η χωρητικότητα του νέου αεροδρομίου θα είναι 500 επιβατών την ώρα, δηλαδή θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα έξι αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ 737. Θεατές: 1.000 Σήμερα μπορεί να δεχθεί μόνο τρία μικρά αεροσκάφη (ATR).

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε το Σάββατο, στο κλειστό της Λάρισας, ο ΠΑΟΚ επικρατώντας επί του Γυμναστικού με 83-85.

Ήδη, παραδόθηκαν οι σχετικές μελέτες από τη γερμανική εταιρεία Obermeyer στην Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας, η οποία κινεί πλέον τη διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου.

Με ξεκάθαρη στρατηγική να "χτυπήσει" μέσα στο καλάθι ο Δικέφαλος στήριξε το παιχνίδι του αρχικά στον Εντιαγιέ και μετέπειτα στον Μαυροκεφαλίδη, ενώ κυριάρχησε και στα ριμπάουντ (30-42). Στη νέα πίστα θα μπορούν να σταθμεύουν έξι μεγάλα αεροσκάφη.

ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν αποφασισμένοι παίρνοντας προβάδισμα 6 πόντων (4-10 στο 4') αλλά η Λάρισα επανήλθε γρήγορα παίρνοντας το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (23-19).

Το κτίριο του αεροδρομίου θα κατασκευασθεί από μέταλλο και γυαλί και θα εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 7.500 τετραγωνικών μέτρων, ενώ σήμερα οι εγκαταστάσεις φτάνουν μόλις τα 2.150 τετραγωνικά.

Έχοντας τον Παυλίδη σε καταπληκτική μέρα οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι το +6 (25-19 11') αλλά δεν κατάφεραν να το κρατήσουν (43-46 στο 20').

Η επιφάνεια στάθμευσης των αεροσκαφών και ο νέος συνδετήριος τροχόδρομος θα εκτείνονται σε 49.700 τετραγωνικά, ενώ σύντομα θα αρχίσει και η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου πρόσβασης στον αερολιμένα από την πόλη των Ιωαννίνων.

ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ σε Μαυροκεφαλίδη και Σίμονς ο ΠΑΟΚ συντηρούσε μια μικρή διαφορά σε όλη την διάρκεια του δευτέρου μέρους φτάνοντας στη μέγιστη στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου (66-75).

Παράλληλα, θα διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης για αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Ο Γυμναστικός με ένα σερί 5-0 επέστρεψε κάνοντας δραματικά τα τελευταία λεπτά.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 23 εκατομμύρια ευρώ.

Εκεί "μίλησε" για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Γκαγκαλούδης ο οποίος έκανε το κλέψιμο στην τελευταία επίθεση της Λάρισας κι ενώ το σκορ ήταν 81-84. Από το φάουλ που κέρδισε ευστόχησε σε μια βολή καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη (81-85). Στα οκτώ δευτερόλεπτα που απέμεναν η Λάρισα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με τον Παπανικόλπουλο απλά να γράφει το τελικό 83-85.

Θ.ΧΑΣΤΑΣ