Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ναι για σαλπιγγίδη :: 24/2/2006 20:50:51) 

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ

Τι είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες

Ναι για Σαλπιγγίδη

Αποτελούν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση για αθλητές υψηλών επιδόσεων με αναπηρία και τη δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως μετά τους Ολυμπιακούς.

Σε όλα τα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ, αναφέρθηκε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χθες με αφορμή τον αγώνα με τον Ιωνικό.

Η λέξη "Παραολυμπιακοί" προέρχεται από την πρόθεση "παρά" που σημαίνει "μαζί" και το επίθετο Ολυμπιακοί, υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι γίνονται "παράλληλα" με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα δύο εβδομάδες αργότερα από αυτούς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, λέγοντας ότι "… είναι ένας ποδοσφαιριστής που μου αρέσει.

Οι πρώτοι Παραολυμπιακοί αγώνες έγιναν το 1960 στη Ρώμη.

Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και κάθε ποδοσφαιριστής με ποιότητα ενδιαφέρει την ΑΕΚ", ενώ σχετικά με την περίπτωση του Βενγκλίνσκι, είπε:

Από τότε, διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια και αντιπροσωπεύουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τα άτομα με αναπηρίες.

"Αν θέλει να φύγει, ας έρθει να μου το πει".

Από το 1976 αναπτύχθηκαν και οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί.

Ο Σάντος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της Ένωσης:

Σήμερα, οι αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν σε 18 αθλήματα ίδια με τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων εκτός από το γκόλμπολ (goalball), το μπόσια (boccia) και την άρση βαρών (bench press) που αποτελούν μοναδικά αθλήματα της Παραολυμπιάδας.

"Η οικογένεια δεν είναι τόσο συμπαγής και αν δεν το καταλάβει ο κόσμος, μια τέτοια ΑΕΚ δεν με ενδιαφέρει".

Οι αθλητές που παίρνουν μέρος ανήκουν σε πέντε κατηγορίες αναπηρίας: με ακρωτηριασμό, με εγκεφαλική αράλυση, με μερική ή ολική απώλεια όρασης, με αγωνιστικά αμαξίδια και 'οι άλλοι' ('les autres', δηλαδή αθλητές με κινητικές αναπηρίες που δεν περιλαμβάνονται στις υπόλοιπες κατηγορίες).

Ξεκαθάρισε επίσης ότι τον Κονέ θα τον χρησιμοποιήσει όταν κρίνει πως είναι έτοιμος".

Το σύνθημα "Ψυχή- Σώμα- Πνεύμα", που υιοθετήθηκε από το Παραολυμπιακό κίνημα, δεν είναι τυχαίο.

ΛΑΡΙΣΑ:

Πέρα από τις νοητικές και φυσικές ικανότητες, αυτό που χαρακτηρίζει την ανθρώπινη ύπαρξη είναι το πνεύμα και η διάθεση του κάθε ανθρώπου να γίνει καλύτερος.

Την επιτυχημένη, όπως αποδείχτηκε, συνταγή της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, προτίθεται να χρησιμοποιήσει ο Δώνης στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Υποχρέωση όλων είναι να δοθούν όλα τα απαραίτητα εφόδια σε κάθε άτομο με αναπηρίες, για να ενσωματωθεί στο κοινωνικό σύνολο και να γίνει ο καλύτερος άνθρωπος που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο, καθώς δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αλλά και γιατί θεωρείται από τους καθοριστικότερους αγώνες στο παιχνίδι της διεκδίκησης εξόδου στο ΟΥΕΦΑ για την ΑΕΛ.

Αυτό άλλωστε είναι και το βαθύτερο νόημα της εκπαίδευσης.

Αγώνες κολύμβησης για άτομα με ακρωτηριασμό

Αγώνας δρόμου 400 μέτρων με αναπηρικό αμαξίδιο

Σκοποβολή για άτομα με κινητικές αναπηρίες

Με λίγα λόγια Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς ή παραμορφώσεις, όχι μόνο όταν κινείται, αλλά και όταν στέκεται ή πραγματοποιεί απλές καθημερινές κινήσεις με λανθασμένο τρόπο. Πολύ συχνό φαινόμενο στο μαθητικό πληθυσμό είναι οι αποκλίσεις της σπονδυλικής στήλης. Πέρα από την αντιμετώπιση, η πρόληψη είναι πιο σημαντική, ώστε να αποφεύγονται αυτές οι καταστάσεις. Η άσκηση και η συμμετοχή στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής είναι δικαίωμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή αναπτύχθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων αυτών. Μέσα από το κατάλληλα διαμορφωμένο μάθημα τα παιδιά αυτά αποκτούν θετικές εμπειρίες, αναπτύσσοντας τις σωματικές τους ικανότητες αλλά παράλληλα και τις ψυχικές. Από την άλλη πλευρά, τα παιδιά χωρίς ειδικές ανάγκες οφείλουν να κατανοούν και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα ως κάτι φυσιολογικό και όχι κατακριτέο.

Πόσο φυσιολογική είναι μιά τέτοια μυική ανάπτυξη;