Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διαφημίσεις :: Διαφήμιση

( παγκόσμιο ραδιόφωνο info-mate ) 

Παγκόσμιο ραδιόφωνο Info-Mate

ΗΡΘΕ

Β' ΤΟ ΡΗΜΑ

Ο Ραμί Μπεν Μοσέ (φωτό), πρόεδρος της Sun-Mate Corp, κρατά τον Info-Mate, ένα ραδιοφωνικό δέκτη παγκόσμιας εμβέλειας, στη διάρκεια της έκθεσης Καταναλωτών Ηλεκτρονικών, στο Λας Βέγκας.

TV σαν… σινεμά, με 16 εκατ. χρώματα!

B1 Ο ρόλος και η λειτουργία του ρήματος

Το ραδιόφωνο αυτό παίρνει ενέργεια από μια ηλιακή κυψέλη, μια χειροκίνητη γεννήτρια, έναν αναπτήρα αυτοκινήτου ή έναν προσαρμοστή AC.

ΕΥΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

Ακούω και μιλώ

"Ο φόβος του ιού του 2000 έχει αυξήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για ένα τέτοιο ραδιόφωνο", τόνισε ο Μπεν Μοσέ.

Η νέα οθόνη τής Samsung χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία plasma με εικόνα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και πολύ κομψό design.

1. "Είδα μια ταινία… και ξάπλωσα" (κείμ. 3):

Η συσκευή κυκλοφορεί στην αγορά από τον περασμένο Νοέμβριο στην τιμή των 99,99 δολαρίων.

Η τεχνολογία plasma είναι η πλέον υπερσύγχρονη λέξη στον χώρο των τηλεοράσεων και μόλις πρόσφατα οι πρώτες οθόνες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα.

Ο συγγραφέας-αφηγητής αφηγείται μια προσωπική εμπειρία του.

Η βασική αρχή της τεχνολογίας είναι η εισροή αερίου ανάμεσα στο ανώτερο και κατώτερο επίπεδο της οθόνης, το οποίο ιονίζεται και εκπέμπει υπεριώδες φως (UV).

- Ποιες είναι οι ενέργειες που έκανε ο ίδιος και οι φίλοι του;

Αυτό το φως αντιδρά με τον φωσφόρο και δημιουργεί χρώμα.

- Με ποιες λέξεις διατυπώνονται οι ενέργειες αυτές;

Η απόλυτα ψηφιακή οθόνη plasma έχει 16 εκατομμύρια χρώματα, με αποτέλεσμα ένα αξεπέραστο κοντράστ χρωμάτων, υψηλή ανάλυση, φωτεινότητα και σταθερότητα στην εικόνα.

- Τι μέρος του λόγου είναι αυτές οι λέξεις;

Η Samsung plasma PS42P2SB, 42 ιντσών και high definition είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της καινούργιας αυτής τεχνολογίας και φυσικά διαθέτει υποδοχές για όλες τις περιφερειακές συσκευές που μπορούν να συνδεθούν σε μία οθόνη.

2. Δείτε τώρα πιο προσεκτικά την πρώτη πρόταση του ίδιου αποσπάσματος.

Οι διαστάσεις της είναι 1.039Χ635Χ89 εκατοστά, με φορμά της εικόνας 16:9, ανάλυση 852Χ480, προοδευτική σάρωση και ήχο dolby prologic.

- Ποια λέξη αποτελεί το βασικό στοιχείο γύρω από το οποίο ο αφηγητής οργανώνει το μήνυμά του και δε θα μπορούσε να παραλειφθεί;

Η οθόνη πωλείται στην τιμή των 5.999 ευρώ.

- Τι μέρος του λόγου είναι η λέξη αυτή; 3. Μελετήστε και την πρώτη πρόταση του κειμένου 1. - Ποια είναι η ονοματική φράση της πρότασης αυτής και ποιος ο συντακτικός της ρόλος; - Η ίδια πρόταση εκτός από το ρήμα και το υποκείμενό του, ποια άλλη πληροφορία δίνει;

4. Στην πρώτη πρόταση του κειμένου 3 υπογραμμίστε το ρήμα και το αντικείμενό του. - Ποιο είναι το υποκείμενο; - Γιατί παραλείπεται; - Ποια πληροφορία προσθέτουν οι λέξεις "στον κινηματογράφο"; - Προσθέστε κάποιο επίρρημα στην ίδια πρόταση, ώστε να δώσετε κάποια επιπλέον πληροφορία. - Σημειώστε τι είδους πληροφορία είναι αυτή που προσθέσατε (ποια επιρρηματική έννοια αφορά). - Γιατί ο συγγραφέας προτίμησε να μην την περιλάβει στη δική του πρόταση;