Parallel Search

Search

Go
Show

Ρεπορτάζ :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( "δείχνουν" ατασθαλίες :: 9/3/2006 20:45:11) 

Αυτό είναι το έγγραφο με το οποίο ο δήμαρχος ορίζει υπάλληλο της δημοτικής επιχείρησης ως ελεγκτή εσόδων εξόδων, γεγονός που είναι ενάντια στον κώδικα.

Ποδόσφαιρο

Χαλκιδική: Για πλαστογραφία κατηγορεί σύσσωμη η αντιπολίτευση τον δήμαρχο Παναγίας

Η ιστορία του ποδοσφαίρου

"Δείχνουν" ατασθαλίες

Τα διάφορα αθλήματα που είναι γνωστά σήμερα διαμορφώθηκαν μέσα στους αιώνες.

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΟΥΛΗ

Στην ουσία είναι εξέλιξη άλλων παιγνιδιών, μερικές φορές πρωτόγονων.

Για πλαστογραφία και άλλες ατασθαλίες στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων κατηγορεί σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου Παναγίας στη Χαλκιδική το δήμαρχο Δημήτρη Δρούγκα, ενώ την υπόθεση ερευνά η διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχεις ιδέα πώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο;

Η αντιπολίτευση του δήμου Παναγίας καταγγέλλει το δήμαρχο Παναγίας ότι επιχείρησε να πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να καλύψει χρέη των νομικών προσώπων του δήμου, δηλαδή του ΚΑΠΗ, του ΚΕΦΟ και του Πνευματικού Κέντρου, εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου και των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων, πλαστογραφώντας αποφάσεις τους.

Οι πιο πρώιμες μορφές ενός παιχνιδιού παρόμοιου με το σημερινό ποδόσφαιρο υπήρξαν σχεδόν 3000 χρόνια πριν.

Η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου καθώς και ο ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καταγγέλλοντας το δήμαρχο Παναγίας ως "ψεύτη και πλαστογράφο".

Ένα παιγνίδι που ονομαζόταν "Tsu'Chu" στην Κίνα, παιζόταν με μια δερμάτινη μπάλα που ήταν γεμισμένη από φτερά και τρίχες.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Λάζαρος Τόσκας μιλώντας στη "Μ" ανέφερε πως δεν πραγματοποιήθηκαν οι συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων για να αποφασίσουν για το δάνειο και ο δήμαρχος παρουσίασε πλαστά πρακτικά.

Στην αρχαία Ελλάδα ένα από τα παιγνίδια που έμοιαζαν με το ποδόσφαιρο ήταν ο επίσκυρος.

"Υποτίθεται ότι έγινε συμβούλιο στο Πνευματικό Κέντρο στις 26/10/05, ημέρα του Αγίου Δημητρίου, στις 8 το βράδυ, την ώρα που ο δήμαρχος δεχόταν στο σπίτι του καλεσμένους για την ονομαστική του εορτή.

Ένα παρόμοιο παιγνίδι ήταν το Γιαπωνέζικο Kemari, το οποίο παίζεται και σήμερα.

Για μένα το ζήτημα είναι ηθικό", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι παίκτες έπρεπε να πασάρουν την μπάλα μεταξύ τους, σε ένα σχετικά μικρό χώρο, προσπαθώντας να μην την αφήσουν να χτυπήσει στο έδαφος.

Αναρμόδιος υπέγραφε εντάλματα

Από ένα παρόμοιο παιχνίδι που άκμασε στη Μεγάλη Βρετανία από τον 8ο έως το 19ο αιώνα, πήρε τη μορφή του το σημερινό ποδόσφαιρο.

Στο μεταξύ, ακόμη ένα σκάνδαλο έρχεται να κλονίσει το δήμαρχο Δημήτρη Δρούγκα, που εξελέγη για δεύτερη τετραετία στη δημοτική αρχή. Επειδή στο δήμο Παναγίας δεν λειτουργεί ταμειακή υπηρεσία, έπρεπε να οριστεί ως ελεγκτής εσόδων - εξόδων υπάλληλος του δήμου και η οικονομική διαχείριση να γίνεται μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της Δ.Ο.Υ. Αρναίας. Όπως αποκαλύπτουν έγγραφα του δήμου, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η αντιπολίτευση, με απόφαση δημάρχου ορίστηκε ελεγκτής εσόδων του δήμου υπάλληλος, η οποία όμως δεν εργάζεται στο δήμο αλλά στη δημοτική επιχείρηση. Σύμφωνα όμως με τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ασχολείται με θέματα του δήμου και δη οικονομικά υπάλληλος της δημοτικής επιχείρησης, η οποία το τελευταίο διάστημα υπέγραφε όλα τα εντάλματα. Στο θέμα παρενέβη η διευθύντρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σταματία Κλαμούρη, η οποία διεξάγει ήδη έρευνα για την υπόθεση. "Έπρεπε να οριστεί υπάλληλος του δήμου ως ελεγκτής και μάλιστα να έχει έδρα την εφορία της Αρναίας. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά ορίστηκε υπάλληλος της δημοτικής επιχείρησης, που δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται ούτε μέσα στο δήμο", ανέφερε σε δηλώσεις της σε τοπικό κανάλι η κ. Κλαμούρη.

Την επόμενη Τρίτη οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης θα καταθέσουν όλα τα έγγραφα και τα στοιχεία των υποθέσεων στη διευθύντρια, ενώ ο έφορος Αρναίας δεν δέχεται πλέον κανένα ένταλμα του δήμου Παναγίας, με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει όλες οι οικονομικές δραστηριότητες στο δήμο, καθώς και οι πληρωμές, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

"Αήθης επίθεση"

Ο δήμαρχος Παναγίας Δημήτρης Δρούγκας σε δηλώσεις του κάνει λόγο για χυδαία επίθεση που δέχεται από την αντιπολίτευση. "Ας δεχτούμε ότι από την αγωνία μας, για να καλύψουμε κάποια οικονομικά ανοίγματα ή από υπερβάλλοντα ζήλο έγιναν κάποιες ενέργειες. Όμως τα ερωτήματα είναι δύο. Έγινε τελικά σύναψη δανείου εν κρυπτώ, πίσω από την πλάτη των θεσμικών οργάνων και των συνδημοτών μας; Υπέστη τελικά κάποια ζημία ο δήμος και οι πολίτες του από την υπόθεση; Κατηγορηματικά όχι", ανέφερε.