Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( "ξιφομαχίες" για ακρίβεια και απογραφή :: 12/3/2006 22:39:46) 

"Ξιφομαχίες" για ακρίβεια και απογραφή

Γνωρίζεις ότι……

Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με αφορμή την μεθαυριανή ημέρα καταναλωτή και την έκθεση της Eurostat

Εκρηκτικά

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη μεθαυριανή ημέρα καταναλωτή. Τον Απρίλιο του 1995 μια βομβιστική ενέργεια στο Ομοσπονδιακό Μέγαρο στην πόλη της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, έρχεται να συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Με την απογραφή, υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου, η κυβέρνηση της ΝΔ μετέφερε το αντιπολιτευτικό μένος της στις Βρυξέλες και εξαπάτησε τους πολίτες.

Ο απολογισμός ήταν ο θάνατος 168 ατόμων και η ολοκληρωτική καταστροφή του πολυώροφου κτιρίου.

"Αυτό που κατάφερε ο πρωθυπουργός με την απογραφή είναι να αποκαλεί στην Ε.Ε. τους Έλληνες απατεώνες.

Οι αρχές υπολόγισαν ότι η ποσότητα του εκρηκτικού που χρησιμοποιήθηκε ήταν δύο τόνοι, η οποία πυροδοτήθηκε από κλεμμένο φορτηγό αυτοκίνητο.

Εξαπατήσατε τους πολίτες όταν ακόμη και το επίδομα θέρμανσης αρνηθήκατε να το δώσετε", ανέφερε.

Το φοβερό αυτό εκρηκτικό (ΑΝFO) είχε φτιαχτεί από νιτρικό αμμώνιο (ΑΝ), που είναι ένα συνηθισμένο λίπασμα, και ένα κοινό πετρέλαιο θέρμανσης (FO).

"Ο λαός θα δώσει τέλος στην περίοδο της νεοδεξιάς", πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τις δώδεκα προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την πάταξη της ακρίβειας και του υπερδανεισμού, για την αγροτική πολιτική, την πολιτική για τους νέους και τους καταναλωτές.

Πώς μπορεί αλήθεια ο συνδυασμός δύο τόσο απλών και καθημερινής χρήσεως ουσιών, όπως ενός λιπάσματος και ενός πετρελαίου θέρμανσης, κάτω από ορισμένες συνθήκες, να προκαλέσει τέτοια καταστροφή;

Τέλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να συγκρατήσει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και να μην επιβάλει νέους φόρους.

Η τραγωδία στην πόλη της Οκλαχόμα έρχεται να μας θυμίσει για μια ακόμα φορά τη μεγάλη σημασία της χημείας για την ερμηνεία των ιδιοτήτων της ύλης.

Κυβερνητικές αντιδράσεις

Γενικά μια ουσία έχει εκρηκτικές ιδιότητες, όταν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα διασπάται, ελευθερώνοντας ακαριαία μεγάλα ποσά ενέργειας και μεγάλους όγκους αερίων.

"Ο τρόμος του κατήφορου, που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ, δύο χρόνια μετά τις εκλογές, κυρίευσε και τον αρχηγό του.

Τα θερμά αυτά αέρια διαστελλόμενα δημιουργούν ένα καταστροφικό ωστικό κύμα.

Και τον οδηγεί στο αλήστου μνήμης λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Το ωστικό κύμα μπορεί να μεταδίδεται με ταχύτητες της τάξης των 32 000 χιλιόμετρα /ώρα, ενώ αναπτύσσονται πιέσεις που υπερβαίνουν τις 700 000 ατμόσφαιρες, προξενώντας τεράστιες φυσικές καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο.

Ξεπερνά "κάθε όριο θράσους να ζητά και τα ρέστα από αυτούς που αποκάλυψαν την πραγματικότητα, φέρνοντας στο φως τις λαθροχειρίες του συστήματος ΠΑΣΟΚ, από αυτούς που, σηκώνοντας τα βάρη του χθες, χτίζουν σήμερα τις ισχυρές βάσεις μιας καλύτερης προοπτικής για όλους.

Η διάσπαση του νιτρικού αμμωνίου προφανώς έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Από αυτούς που έχουν ως αδιαπραγμάτευτη αρχή να λένε μόνο και όλη την αλήθεια στους Έλληνες", πρόσθεσε.

Στο ΑΝFO βέβαια η εκρηκτική δράση ενισχύεται ακόμα τρεις φορές, γιατί ακολουθεί η καύση των υδρογονανθράκων του πετρελαίου θέρμανσης (FO), που ελευθερώνει μεγάλους όγκους αερίων CO2(g) , H2O(g) και συνεισφέρει ενέργεια 40-50 kJ ανά γραμμάριο υδρογονάνθρακα.

"Το πρόβλημα για την οικονομία ήταν τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Το περίεργο είναι ότι αυτό καθ’ εαυτό το FO δεν είναι εκρηκτικό, γιατί καίγεται αργά, έχει όμως πολύ μεγάλο θερμικό περιεχόμενο και σε συνδυασμό με το ΑΝ δημιουργεί ένα τρομακτικής ισχύος εκρηκτικό.

Δεν ήταν η δημοσιονομική απογραφή, που τα αποκάλυψε", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη

Άλφρεντ Νόμπελ (1833-1896). Σουηδός χημικός μηχανικός. Ανακάλυψε το δυναμίτη και άλλα ισχυρά εκρηκτικά και έκτισε βιομηχανία για την παραγωγή τους. Ένα ατύχημα στοίχισε τη ζωή του αδελφού του και τεσσάρων ακόμα ατόμων, καθώς και την καταστροφή του εργοστασίου του. Παρά την απαγόρευση του Σουηδικού κράτους, αυτός συνέχισε τα πειράματά του για την ανάπτυξη ασφαλούς μεθόδου παραγωγής του δυναμίτη. Διαπνεόταν από φιλειρηνικά αισθήματα και πίστευε ότι οι ανακαλύψεις του θα μπορούσαν να συντελέσουν στην ειρήνη του κόσμου. Διέθεσε το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, που κέρδισε κυρίως από τις εργασίες του αυτές, για να υλοποιηθεί αυτό που θεωρείται σήμερα ως η μεγαλύτερη τιμητική διάκριση στον κόσμο της επιστήμης: το βραβείο Νόμπελ.

Σε κοινή δήλωσή τους, εξάλλου, ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Γιάννης Παπαθανασίου κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για "βίβλους μαύρης προπαγάνδας", "φιέστες υποκρισίας", "εκδηλώσεις ανακρίβειας" και "παραστάσεις παραπλάνησης του ελληνικού λαού".

Ο δυναμίτης έχει σαν βάση τη νιτρογλυκερίνη της οποίας η διάσπαση (έκρηξη) γίνεται με βάση την παρακάτω αντίδραση: [pic]

"Η κοκορομαχία της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια συνιστά πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν.

Ο δυναμίτης ακόμα και σήμερα παρασκευάζεται βιομηχανικά και χρησιμοποιείται για την ανατίναξη βράχων, είναι μίγμα από νιτρικό αμμώνιο και νιτρογλυκερίνης, εμποτισμένο σε γη διατόμων.

Η ακρίβεια και η φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα ήταν και είναι έργο και των δύο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.