Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( ουδέν νεώτερον μέχρι στιγμής :: 1/2/2006 18:59:32) 

Το πιθανότερο είναι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να πραγματοποιηθούν μετά την επόμενη Τετάρτη, οπότε η Ντόρα Μπακογιάννη θα κάνει τον απολογισμό της στο δήμο Αθηναίων. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε χότι "πρέπει να προχωρήσουμε σε μικρότερο σχήμα αλλά με προσεκτικά βήματα, για να μη δημιουργήσουμε προβλήματα στη δημόσια διοίκηση".

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Βασικά στοιχεία του μαθήματος

Ολιγοήμερη παράταση παίρνει ο ανασχηματισμός δίνοντας αφορμή για ποικίλα σχόλια

Παίζουν μία σεζόν

• Ως ημέρα της γέννησης του ελευθερωτή Χριστού και του ξεκινήματος της νέας ανθρωπότητας, τα Χριστούγεννα είναι γιορτή ευλογίας, χαράς, ανθρωπιάς, ευθύνης και αγώνων για τη ζωή.

Ουδέν νεώτερον μέχρι στιγμής

Ιωνικός - Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους

• Όσα έζησαν και παρέδωσαν οι Ευαγγελιστές μας τα περιγράφουν με ζωντάνια οι χριστιανοί εικονογράφοι, υμνωδοί και μελωδοί.

Τον Έριχ Μαρία Ρεμάρκ, συγγραφέα του κλασικού "Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο", θύμιζαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να επισημαίνουν πως δεν υπάρχει τίποτε νεότερο για το θέμα του ανασχηματισμού.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ

• Σύγχρονοί μας ευαίσθητοι άνθρωποι μας υπενθυμίζουν την ουσία της γιορτής, ώστε να βιώνουμε στις μέρες μας αληθινά Χριστούγεννα. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, παρά τη βροχή ερωτήσεων που δέχτηκε χθες από δημοσιογράφους, απέφυγε οποιοδήποτε νέο σχόλιο, υπενθυμίζοντας απλώς ότι ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού.

Στη Νεάπολη στρέφεται το ενδιαφέρον αυτή την Κυριακή, όπου ο Ιωνικός, που δίνει μάχη για τη σωτηρία του, υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο οποίος διανύει περίοδο μεγάλης κάμψης και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα αντιδράσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην προσπάθειά τους να παραμείνουν «ζωντανοί» στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου.

Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν πως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα πάρουν ολιγοήμερη παράταση και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, μάλλον μετά την επόμενη Τετάρτη, οπότε η Ντόρα Μπακογιάννη θα κάνει τον απολογισμό της στο δήμο Αθηναίων.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟ φιλοξενεί στην έδρα του το Αιγάλεω, ενώ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ακράτητο.

Σε ό,τι αφορά την έκτασή του, οι τελευταίες εκτιμήσεις λένε πως τελικά ο ανασχηματισμός δεν θα είναι "διορθωτικός" αλλά "γενναίος", με εκτεταμένες αλλαγές και μετακινήσεις.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παιχνίδια Προοδευτική - ΠΑΟΚ και SKODA Ξάνθη - Πανιώνιος.

Ήδη πάντως υπουργοί προχωρούν σε απολογισμό, για να καταδείξουν ότι έχουν παραγάγει έργο, ενώ άλλα στελέχη προσαρμόζονται σταδιακά στο νέο ρόλο που θα κληθούν να αναλάβουν μετά τον ανασχηματισμό.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής περιλαμβάνει και τους αγώνες Άρης - ΟΦΗ, Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα και Καλλιθέα - Παναχαϊκή.

Ενδεικτική στο πλαίσιο αυτό ήταν η συνάντηση που είχε χθες η δήμαρχος Αθηναίων -η οποία θεωρείται πλέον βέβαιο πως θα καταλάβει τη θέση της υπουργού Εξωτερικών με μετακόμιση του Πέτρου Μολυβιάτη στο Μέγαρο Μαξίμου σε ρόλο παρά τω πρωθυπουργώ- με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι.

Χούτος - Οφρυδόπουλος. Θα βρεθούν αντιμέτωποι στο ματς της Νεάπολης μεταξύ Ιωνικού -Ολυμπιακού

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος θα στηριχθεί από τη ΝΔ για το δήμο Αθηναίων στις εκλογές του Οκτωβρίου, εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ημερίδα για τη γρίπη των πτηνών συγκινημένος, εκφράζοντας ευχαριστίες στους συνεργάτες του στο υπουργείο αλλά και στους δημοσιογράφους, σε μία κίνηση που ερμηνεύτηκε ως "αποχαιρετιστήρια".

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όσο πάντως καθυστερεί ο ανασχηματισμός εντείνονται η αμηχανία στο υπουργικό σχήμα και ο αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ο Ιωνικός θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τιμωρημένων Κοψαχείλη, Μικέ και των τραυματιών Κλάεβιτς, Αφάς, Φλοτό. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η δήλωση του βουλευτή Θεσσαλονίκης Θόδωρου Καράογλου, ο οποίος σημείωσε πως δεδομένης της σεναριολογίας "πρέπει να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται ο ανασχηματισμός, ώστε να τελειώνει αυτό το ζήτημα", προτείνοντας παράλληλα και δομικές αλλαγές με λιγότερα υπουργεία. Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς νοκ-άουτ έχουν τεθεί οι Ελευθερόπουλος, Τζιοβάνι, Πατσατζόγλου, Ζε Ελίας, Άντζας και Μαυρογενίδης.

Ανάλογη πρόταση έχει καταθέσει και ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την οποία επανέλαβε χθες σε συνέντευξή του στον Alpha 98.9:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ

"Πρέπει να προχωρήσουμε σε μικρότερο σχήμα αλλά με πολύ προσεκτικά βήματα, για να μη δημιουργήσουμε προβλήματα στη δημόσια διοίκηση".

Χωρίς προβλήματα θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η αλλαγή ενός υπουργού ή υφυπουργού σε έναν ανασχηματισμό δεν σημαίνει ότι απέτυχε, ενώ σε ό,τι αφορά τα σενάρια που τον θέλουν να μπαίνει στην κυβέρνηση είπε πως επιθυμία του είναι να παραμείνει στο κόμμα έως το συνέδριο.

Αντίθετα, στο Αιγάλεω ο Γιώργος Χατζάρας δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Αλεξόπουλο, Εντουσέι και τους τραυματίες Σκοπελίτη, Ψωμά και Αντονετί. Από την πλευρά του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στο Σκάι σημείωσε πως είμαστε στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό και έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους "μνηστήρες":

ΑΕΚ - ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

"Ο ανασχηματισμός είναι απόφαση του πρωθυπουργού.

Οι τιμωρημένοι Κασάπης, Μπορμπόκης, Ράιτ και ο ανέτοιμος Καψής δεν μετέχουν της αποστολής της ΑΕΚ.

Κανείς δεν μπορεί με τις πράξεις του ή με όποιες κινήσεις κάνει αυτά τα εικοσιτετράωρα να πιέσει ή να εκβιάσει".

Στον Ακράτητο τιμωρημένοι είναι οι Κάφαλης, Γκίτσης και τραυματίας ο Ηλιόπουλος.

Πειθαρχική ποινή

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Την ποινή του αποκλεισμού για ένα έτος από όλα τα κομματικά όργανα επέβαλε στον τέως βουλευτή Δράμας Σταύρο Παπαδόπουλο η επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, η οποία συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο Λάιτνερ, που έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες, καθώς και οι τραυματίες Λαμπριάκος, Δημητριάδης, Σφακιανάκης αποκλείστηκαν της αποστολής της Ξάνθης.

Ο κ. Παπαδόπουλος θεωρήθηκε υπαίτιος της διανομής από το φαξ της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ανώνυμης επιστολής που εμπεριείχε αναφορές κατά του βουλευτή Δράμας Μαργαρίτη Τζίμα.

Στον Πανιώνιο τραυματίες είναι οι Βλτσεκ, Ιωάννου, Βαγ. Μάντζιος, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Μπελά.