Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( να παραιτηθούν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί :: 6/2/2006 19:33:55) 

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλόγισε στην κυβέρνηση μία "κατόπιν εορτής" προσπάθεια να ζητήσει συναίνεση, προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες της, αλλά ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα την αφήσει να παίξει με τους θεσμούς.

ΦΟΙΡΟΣ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΕΣ

Η συνεργασία Θεού και ανθρώπου δημιουργεί ιστορία

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ερασιτεχνισμό- Για κινήσεις εντυπωσιασμού του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Θόδωρος Ρουσόπουλος

Πάμε για νέο ρεκόρ

Η ενανθρώπηση του Χριστού και η ίδρυση της Εκκλησίας του απέφερε μια βαθιά τομή στην παγκόσμια ιστορία και ο Χριστιανισμός σταδιακά κατέκτησε με δημιουργικό τρόπο όλους τους χώρους ζωής, σκέψης, δράσης και έκφρασης.

Να παραιτηθούν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί

Μετά την ισοφάριση του ρεκόρ των επτά εκτός έδρας νικών που πέτυχε ο Άρης την περασμένη Κυριακή, τώρα στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα νέο. Οδήγησε σε αφύπνιση λαών, σε αλλαγή συνειδήσεων, στον κλονισμό απαράδεκτων συνθηκών ζωής, σε πίεση για καλύτερη κι αλλιώτικη ζωή.

Την παραίτηση των υπουργών που έχουν αρμοδιότητα στα θέματα των υποκλοπών που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα ζήτησε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Στις επόμενες αγωνιστικές θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το ρεκόρ που ισοφαρίσαμε. Δημιούργησε έτσι έναν νέο πολιτισμό, που τον ανανεώνει διαρκώς.

Για κινήσεις εντυπωσιασμού του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είναι μέσα στις δυνατότητές μας να το κάνουμε», δήλωσε χθες ο Γιώργος Φοιρός που είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, αλλά και προβληματισμένος εν όψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ την Κυριακή. Δεν νοιάζεται μόνο για το κακό που υπάρχει μέσα στην προσωπική ύπαρξη του καθενός, αλλά και για το κακό που φωλιάζει μέσα σε κάποιες κοινωνικές δομές, σε θεσμούς και σε καταστάσεις.

"Σε κάθε ευνομούμενη χώρα αυτό που τουλάχιστον θα είχε συμβεί θα ήταν να παραιτηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί" και αυτό πρέπει να πράξουν οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνόδου του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Αρχικά, ο προπονητής του Άρη δεν γνωρίζει ακόμη αν το παιχνίδι αυτό θα γίνει στο Χαριλάου κεκλεισμένων των θυρών, ή σε κάποιο άλλο γήπεδο μακριά από την έδρα των «κιτρίνων».

Ο πιστός γνωρίζει ότι για να προχωρήσει η ζωή μπροστά και να ζήσει ο κόσμος σύμφωνα με το όραμα της Βασιλείας του Θεού πρέπει να συμβαδίζουν οι αγώνες για προσωπική τελείωση και για κοινωνικές μεταβολές με την αλλαγή αρνητικών δομών, θεσμών και καταστάσεων.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει το θέμα των υποκλοπών με ερασιτεχνικό τρόπο και αλαζονεία, παρότι πρόκειται για θέμα σοβαρό, το οποίο θίγει τα δικαιώματα του πολίτη, τους δημοκρατικούς θεσμούς και θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο ίδιος προτιμά να αγωνιστεί η ομάδα του στο Χαριλάου και σε αυτό στοχεύει και η έφεση που έχει κατατεθεί εναντίον της ποινής που της έχει επιβληθεί για τα επεισόδια στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια του Χριστιανισμού είναι αδιάσπαστα δεμένη με τη δράση ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση, καταπίεση, καταδυνάστευση και απανθρωπιά.

Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση μία "κατόπιν εορτής" προσπάθεια να ζητήσει συναίνεση, προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες της, αλλά ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα την αφήσει να παίξει με τους θεσμούς και την εθνική ασφάλεια.

Το δεύτερο πρόβλημα του Γιώργου Φοιρού, είναι ότι δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Μπράγκα και Νιρέν.

Τέτοιους αγώνες ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία έχει να δείξει πολλούς.

Επέρριψε, τέλος, προσωπικές ευθύνες στον κ. Καραμανλή για το πλήγμα που δέχθηκε η αξιοπιστία της χώρας και σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικά η απώλεια του Νιρέν είναι πολύ σημαντική αφού ο επιθετικός των «κιτρίνων» είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ μεγάλη φόρμα.

Μπορεί κανείς να θυμηθεί από τη νεώτερη ιστορία,

Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου

Θετικό για τον προπονητή του Άρη, είναι το ότι η υπόθεση σκοράρισμα για τους «κίτρινους» έχει αποκτήσει μια σχετική πολυφωνία, με τον Καπάνταη και τον Κούσα να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίκτυα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

• το έργο της Εκκλησίας για τη διατήρηση της εθνικής συνείδησης και την ανακούφιση των υποδούλων την εποχή της τουρκοκρατίας (το διδακτικό έργο του πατρο-Κοσμά του Αιτωλού αποτελεί κλασικό παράδειγμα),

"Η κυβέρνηση έχει τρομακτικές ευθύνες", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Άλφα" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, αν ήθελε να λειτουργήσει υπεύθυνα και όχι σαν να ήθελε κάτι να κρύψει, έπρεπε να κάνει τρεις κινήσεις ταυτόχρονα:

• τη συμμετοχή της Εκκλησίας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821,

"Να παραπέμψει την υπόθεση τόσο στη δικαιοσύνη, όσο όμως και στην αρμόδια ανεξάρτητη εποπτική αρχή, αλλά συγχρόνως να φέρει το θέμα αμέσως στη Βουλή, έστω και σε κλειστή συνεδρίαση, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια για αυτή την πρωτοφανή περίπτωση υποκλοπών, που πιθανότατα έγιναν είτε στο πλαίσιο κατασκοπευτικής δραστηριότητας είτε εξυπηρέτησης άλλων ιδιωτικών συμφερόντων".

• το φιλανθρωπικό έργο που ανέλαβε η Εκκλησία μετά την επανάσταση, αναπληρώνοντας την ανυπαρξία θεσμών κοινωνικής πρόνοιας από την Πολιτεία,

ΠΑΣΟΚ και διαφάνεια

• την υποστήριξη, ηθική και υλική, που εκδήλωσε προς ομάδες πληθυσμού που την είχαν ιδιαίτερα ανάγκη.

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των υποκλοπών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, τονίζοντας πως "ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, ασυνήθιστοι από τις διαδικασίες διαφάνειας, προσπαθούν να βγουν από τα εσωκομματικά τους προβλήματα με κινήσεις εντυπωσιασμού.

Θα μπορούσε επίσης κάποιος να αναφέρει την αντίσταση των χριστιανών εναντίον ολοκληρωτικών, δικτατορικών καθεστώτων, ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική και τους αγώνες για ελευθερίες και δικαιώματα των έγχρωμων της Αμερικής και της Αφρικής και για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων.

Τι τους ενοχλεί; Ότι δόθηκαν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα ή ότι η δικαιοσύνη ασκεί το ρόλο της χωρίς παρεμβάσεις; Μάλλον και τα δύο".

Σε ερώτηση σχετική με την έκφραση αμφισβήτησης που διατύπωσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπο του εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλου, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στην υπόθεση Μαρκογιαννάκη, για να παρατηρήσει πως, αν σήμερα το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, "τότε εξανέστη υποκριτικά στην υπόθεση Μαρκογιαννάκη" για την αμφισβήτηση του εισαγγελέα Δ. Λινού.

"Ο Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να βάλει στη θέση τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω να το ξεκαθαρίσει, ειδάλλως είναι υπόλογος και ο ίδιος", κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.