Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βιτσεντζα :: 18/1/2006 19:21:30) 

ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ Τοξική απειλή από 1.000 βυθισμένα πλοία

Αφηγηματικές τεχνικές

Σοκ με Γκονζάλες

Μοιάζει σαν το δεύτερο μέρος ενός πολέμου που ξεκίνησε πριν από μισό αιώνα στον Νότιο Ειρηνικό. Βοήθεια

Δεν απέφυγε τελικά τον ακρωτηριασμό του αριστερού του χεριού ο Χούλιο Γκονζάλες (φωτογραφία).

Τότε, οι σφοδρές ναυμαχίες ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες κατέληξαν στη βύθιση περισσότερων των 1.000 πολεμικών πλοίων. Αφηγηματικές τεχνικές είναι η οπτική γωνία της αφήγησης, όπως το τρίτο πρόσωπο -παντογνώστης, εξωτερική οπτική γωνία-, το α' πρόσωπο -εσωτερική οπτική γωνία- και η διαπλοκή του γ' με το α' πρόσωπο-μικτή μορφή αφήγησης.

Ο 24χρονος Παραγουανός διεθνής της Βιτσέντζα, που εδώ κι έναν μήνα πάλευε να αποφύγει τα χειρότερα, μετά το σοβαρό τροχαίο που του συνέβη, στη Βόρεια Ιταλία, ήταν από τους υποψήφιους για μια θέση στα τελικά του Μουντιάλ 2006 με την Παραγουάη, μετρώντας 8 γκολ με τη Βιτσέντζα στη serie B.

Σήμερα, κάποια απο τα ναυάγια αυτά, σαν να μη θέλουν να ξεχαστούν, στέλνουν αργά αλλά σταθερά στην επιφάνεια της θάλασσας το τοξικό τους φορτίο που όλα αυτά τα χρόνια κρατούσαν στις δεξαμενές τους. Στην τεχνική της αφήγησης συγκαταλέγονται και η περιγραφή, ο διάλογος, ο ευθύς λόγος, οι προοικονομίες και οι αναδρομές στο παρελθόν (χρόνοι ρημάτων και επιρρήματα), ο εσωτερικός μονόλογος, το σχόλιο, η επινόηση του ονείρου, κ.ά, π.χ. Την ειδοποίησε ότι θα πήγαινε στο θέατρο (γ' πρόσωπο).

ΤΟΝ ΦΡΑΝΚ ΡΑΪΚΑΡΝΤ θέλει η Μίλαν για επόμενο προπονητή της!

Σε μια περιοχή που εκτείνεται από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στη Δυτική Αυστραλία μέχρι τις Ομοσπονδιακές Πολιτείες της Μικρονησίας, υπολογίζεται ότι βρίσκονται βυθισμένα τουλάχιστον 1.080 θωρηκτά, αεροπλανοφόρα, αντιτορπιλικά, καταδρομικά και πετρελαιοφόρα πλοία απο την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όταν συναντήθηκαν της είπε "Δεν έρχομαι στο θέατρο, πήγαινε μόνη σου" και τη χαιρέτησε σαν να μη συνέβαινε τίποτα λέγοντας.

Ο Ολλανδός μπορεί να ανανέωσε πρόσφατα ως το 2009 με την Μπάρτσα, ωστόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον υπέδειξε ως πιθανό διάδοχο (μαζί με τον Μάρκο Βαν Μπάστεν) του Κάρλο Αντσελότι από το καλοκαίρι.

Μέσα τους κρατούν ακόμη τεράστιες ποσότητες καυσίμων, χημικών και πυρομαχικών.

- Γεια σου, θα τα πούμε αύριο.

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΤΣΕΧ:

Ορισμένα από αυτά, όπως το αμερικανικό τάνκερ "USS Mississinewa", έχουν οξειδωθεί με αποτέλεσμα να διαρέουν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου.

Εκείνη της απάντησε απορημένη.

Μετά τον ετήσιο διαγωνισμό κοινού της ΟΥΕΦΑ, ο Πετρ Τσεχ αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του 2005 σε μια ακόμη ψηφοφορία.

Μόνο το συγκεκριμένο πλοίο την περυσινή χρονιά, διασκόρπισε 91.000 λίτρα καυσίμων προς τη Μικρονησία, εμποδίζοντας τους 700 κατοίκους μιας ατόλης να εξασφαλίσουν την τροφή τους από το ψάρεμα.

Καλή διασκέδαση (γ' και α' πρόσωπο σε διάλογο και ευθύ λόγο).

Ο Τσέχος γκολκίπερ της Τσέλσι πρώτευσε στο γκάλοπ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου (IFFHS) με 175 προτιμήσεις, έναντι 91 του Βραζιλιάνου Ντίντα και 78 του Ιταλού Μπουφόν.

Τα πλοία αυτά θεωρούνται μνημεία πολέμου και για πάντα ανήκουν στις χώρες που τα ναυπήγησαν.

Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι: Γκρεγκορί Κουπέ (Γαλλία), Όλιβερ Καν (Γερμανία), Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία), Γιέρζι Ντούντεκ (Πολωνία), Έντβιν Βαν Ντερ Σαρ (Ολλανδία), Ροτζέριο Σένι (Βραζιλία), Ρομπέρτο Αμποντανσιέρι (Αργεντινή).

Αν σκεφθεί όμως κανείς ότι η επιχείρηση για τη στεγανοποίηση μόνο του "USS Mississewa" ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια δολάρια, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό για ποιο λόγο καμία απο τις δύο - τότε - αντίπαλες χώρες δεν δείχνει ιδιαίτερη προθυμία σήμερα στην εξεύρεση μιας λύσης για να αποτραπεί η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ βάζει η Μάντσεστερ στον Κριστιάνο Ρονάλντο! Αν το καλοκαίρι φτάσει στη Γιουνάιτεντ πρόταση 25-30 εκατ. ευρώ, ο 21χρονος Πορτογάλος, που τον τελευταίο καιρό απογοητεύει με τα καμώματά του (αποβολές, καβγάδες), θα παραχωρηθεί. Ήδη, άλλωστε, έχουν δείξει ενδιαφέρον οι Γιουβέντους και Βαλένθια.

ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ από το κυριακάτικο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ στο "Ολντ Τράφορντ" τέθηκε ο Ισπανός διεθνής της Λίβερπουλ, Λουίς Γκαρσία. Ο 28χρονος επιθετικός τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο και θα λείψει δέκα μέρες.

ΕΝΑΣ ΕΦΥΓΕ, ένας ήλθε στην επίθεση της Βιγιαρεάλ. Η ισπανική ομάδα πούλησε για 1,6 εκατ. ευρώ στη Ρίβερ Πλέιτ τον 24χρονο διεθνή Αργεντινό επιθετικό, Λουτσιάνο Φιγκερόα, και απέκτησε στη θέση του τον συμπατριώτη του στην καταγωγή, αλλά κάτοχο μεξικάνικης υπηκοότητας, Γκιγιέρμο Φράνκο. Ο 29χρονος Φράνκο έπαιζε φέτος στη Μοντερέι, είχε συνεργαστεί με τον τεχνικό της Βιγιαρεάλ, Μανουέλ Πελεγκρίνι, στην κοινή τους θητεία στη Σαν Λορέντσο.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ γλίτωσε ο Άλεξάντερ Σοβκόφσκι. Ο βασικός γκολκίπερ της εθνικής Ουκρανίας και της Ντιναμό Κιέβου υπέστη κάταγμα στην κλείδα και θα μείνει δύο μήνες εκτός δράσης, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι, που τον ήθελαν να χάνει και το Μουντιάλ!

ΔΑΝΕΙΚΟΣ στη Φούλαμ θα αγωνιστεί ως το τέλος της σεζόν ο διεθνής Άγγλος αμυντικός της Τσέλσι, Γουέιν Μπριτζ, που δεν υπολογιζόταν από τον Μουρίνιο και δεν ήθελε να χάσει τη θέση του στο Μουντιάλ 2006.

Η ΣΕΒΙΛΛΗ ολοκλήρωσε την απόκτηση του Γάλλου αμυντικού Ζιλιέν Εσκουντέ από τον Άγιαξ έναντι 2 εκατ. ευρώ.