Parallel Search

Search

Go
Show

Διεθνή :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει" :: 5/1/2006 19:28:21) 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον νομάρχη βολιδοσκόπησαν εδώ και καιρό αρκετοί που θεωρούνται αδικημένοι. Ωστόσο, ο κ. Ψωμιάδης δεν έδωσε σε κανέναν απάντηση, πολύ περισσότερο υπόσχεση.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: ΟΙ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ιστόγραμμα Συχνοτήτων

Τους ίδιους αντινομάρχες διατήρησε και για την τελευταία χρονιά της νομαρχιακής θητείας ο Π. Ψωμιάδης - Ποιοι ήλπιζαν σε αλλαγές

Κρυφές ελπίδες

Η αντίστοιχη γραφική παράσταση ενός πίνακα συχνοτήτων με ομαδοποιημένα δεδομένα γίνεται με το λεγόμενο ιστόγραμμα (histogram) συχνοτήτων.

"Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει"

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ

Στον οριζόντιο άξονα ενός συστήματος ορθογωνίων αξόνων σημειώνουμε, με κατάλληλη κλίμακα, τα όρια των κλάσεων.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Ο Μάντζιος πανηγυρίζει νίκη του Πανιωνίου και στα Γιάννινα. Οι Νεοσμυρνιοί βλέπουν τώρα ακόμη και Τσάμπιονς Λιγκ

Στη συνέχεια, κατασκευάζουμε διαδοχικά ορθογώνια (ιστούς), από καθένα από τα οποία έχει βάση ίση με το πλάτος της κλάσης και ύψος τέτοιο, ώστε το εμβαδόν του ορθογωνίου να ισούται με τη συχνότητα της κλάσης αυτής.

Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Η νέα επιτυχία του Πανιωνίου και μάλιστα εκτός έδρας επί του ΠΑΣ Γιάννινα δεν δείχνει να επηρεάζει τους υπεύθυνους της ομάδας της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι κρατούν χαμηλούς τόνους.

Με το υφιστάμενο επιτελείο αντινομαρχών και εντεταλμένων συμβούλων, η θητεία των οποίων ανανεώθηκε για άλλη μια χρονιά, επέλεξε να πορευτεί μέχρι το τέλος του φετινού εκλογικού έτους ο νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Η παρουσία των "κυανέρυθρων" στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον ΠΑΟΚ και μόλις έναν βαθμό διαφορά από την τρίτη ΑΕΚ φέρνει πιο κοντά τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη.

Η διατήρηση του διοικητικού σχήματος ήταν αναμενόμενη, όχι όμως κι από ορισμένους συμβούλους, που προσδοκούσαν -έστω την τελευταία χρονιά της θητείας τους- μία θέση αντινομάρχη.

Μάλιστα, κάποιοι περισσότερο φιλόδοξοι και ενθουσιώδεις δεν κρύβουν τα λόγια τους και κάνουν λόγο για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή, όμως, ήταν εξαρχής και η θέση του νομάρχη Θεσσαλονίκης: ότι στην τελική ευθεία της θητείας της διοίκησής του οι αλλαγές στα πρόσωπα δεν είναι απαραίτητες, αφενός επειδή η ομάδα είναι δυνατή, αφετέρου γιατί το έργο της νομαρχίας θα έχει με τον τρόπο αυτό συνέχεια.

Η συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση προϋποθέτει την αξιοποίηση της έδρας και όλοι αναγνωρίζουν ότι το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με τον Παναθηναϊκό θα είναι καθοριστικό για τον Πανιώνιο.

Εξάλλου, όπως δήλωσε χθες ο κ. Ψωμιάδης, ανακοινώνοντας την απόφασή του για ανανέωση της θητείας των έξι αντινομαρχών και των επτά εντεταλμένων νομαρχιακών συμβούλων, "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει".

Προκειμένου να αποφορτιστούν οι παίκτες από το άγχος του αγώνα με τους "πράσινους", ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γιώργος Δέδες μετέφερε εντολή του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ κ. Μπέου να αποφύγουν οποιαδήποτε δήλωση αυτό το διάστημα.

Με τη δήλωση του αυτή έστειλε ταυτόχρονα ένα σαφές μήνυμα σε όσους ισχυρίζονται το αντίθετο: υποστήριξε, δηλαδή, ότι οι επιλογές των συνεργατών του ήταν πετυχημένες, καθώς παρήχθη σημαντικό έργο για το νομό, τα αποτελέσματα του οποίου εισέπραξαν οι πολίτες.

Πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό υπάρχει η αυριανή αναμέτρηση-ρεβάνς με την ΑΕΚ, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Διαφωνίες στο παρασκήνιο

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Νέα Σμύρνη δεν αφήνει πολλά περιθώρια, όμως, στον Πανιώνιο όλοι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να υπερβάλουν εαυτούς, προκειμένου να προκριθούν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Την άποψη του νομάρχη δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι σύμβουλοι που έμειναν εκτός διοικητικού σχήματος καθ' όλη τη θητεία τους.

Από χθες ο τεχνικός της ομάδας Γιόζεφ Μπουμπένκο ξεκίνησε την προετοιμασία των παικτών του για τα δύο παιχνίδια με ΑΕΚ και

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι, ανεξαρτήτως του επίμαχου εκλογικού έτους, ο επικεφαλής της παράταξης θα μπορούσε να προβεί σε αλλαγές προσώπων, εκτιμώντας ότι στη διοίκηση απαιτούνται και ρήξεις, προκειμένου να δοκιμαστούν και άλλοι, που ενδεχομένως θα ήταν πιο αποτελεσματικοί, πιο παραγωγικοί.

Παναθηναϊκό.

Άλλη μερίδα συμβούλων θεωρεί πως οι όποιες αλλαγές θα ήταν ρίσκο την τελευταία χρονιά για τη φυσική συνέχεια του παραγόμενου έργου.

Πριν αρχίσει η χθεσινή προπόνηση, τους ανέλυσε τα λάθη που έκαναν στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή και ετοιμότητα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να φθάσουν στην υλοποίηση των στόχων τους.

Εκτιμάται, ακόμη, πως το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουν τα υφιστάμενα πρόσωπα, αλλά ποια θα είναι αυτά που θα τα αντικαταστήσουν.

Στενοί συνεργάτες του κ. Ψωμιάδη επισημαίνουν πως όλοι όσοι ορίστηκαν στη διοίκηση έχουν ισότιμο ρόλο, όμως υπάρχουν και κάποιοι που δεν απέδειξαν ότι "μπορούν να κάνουν την υπέρβαση", γεγονός που πολύ καλά γνωρίζει ο επικεφαλής της παράταξης.

Δεν ενέδωσε στις "κρούσεις"

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον νομάρχη βολιδοσκόπησαν αρκετοί που θεωρούνται αδικημένοι, αλλά ο κ. Ψωμιάδης δεν έδωσε σε κανέναν απάντηση, πολύ περισσότερο υπόσχεση. Χθες, ανακοινώνοντας την απόφασή του, ζήτησε από όλους τους συνεργάτες τους ακόμα περισσότερη δουλειά μέσα στο 2006, αποτελεσματικότητα και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Ποιοι παραμένουν

Η ανανέωση αφορούσε αυτή τη φορά μόνο τους αντινομάρχες και όχι το προεδρείο του νομαρχιακού συμβουλίου και τις νομαρχιακές επιτροπές, καθώς η θητεία των τελευταίων, βάσει του νέου νόμου, είναι διετής. Οι έξι αντινομάρχες που παραμένουν και οι υπηρεσίες που εποπτεύουν είναι οι εξής: * Διονύσιος Ψωμιάδης, διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, Διοικητικών Υπηρεσιών, Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Παιδείας-Αθλητισμού και Τουρισμού-Πολιτισμού * Γεώργιος Τσαμασλής, διεύθυνση Εμπορίου * Ιωάννης Μπίκος, διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, Διοίκησης Αγροτικής Ασφάλειας, Αλιείας, Κτηνιατρικής, Παραγωγής και Ανάπτυξης Καπνού και Βάμβακος, Πολιτικής Γης, Τοπογραφήσεων και Κτηματολογικών Καταγραφών * Μιχάλης Τζόλας, διεύθυνση Δημόσιας Υγείας * Ευστάθιος Αβραμίδης, διεύθυνση Πολεοδομίας * Ιωάννης Παλαιστής, διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης, Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι

* Ιωάννα Τζάκη, διεύθυνση Βιομηχανίας και Ορυκτού Πλούτου, Υδατικών Πόρων και Εγγείων Βελτιώσεων * Δημήτρης Ευθυμιάδης, διεύθυνση Απασχόλησης και Εργασίας, Οργάνωσης και Πληροφορικής * Καλλιόπη Καλαϊτζή, τομέας Νεολαίας * Νικόλαος Ορφανίδης, διεύθυνση Α' και Β' ΚΤΕΟ * Χριστίνα Βαλλιάνου, διεύθυνση Εταιρειών * Δημήτριος Παργιάνας, διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος * Ελένη Κανάρη, διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας