Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διάφορα :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( αποσύρονται επικίνδυνα παιχνίδια :: 16/1/2006 19:44:17) 

Αποσύρονται επικίνδυνα παιχνίδια Μεταμόσχευση κυττάρων θα "διορθώνει" τις βλάβες στην καρδιά

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

Πρόγραμμα ανάκλησης των παιχνιδιών «Fisher-Price Μουσική Εκπαιδευτική Καρεκλίτσα (Musical Chair)», με κωδικό Η-7170, υλοποιεί η εταιρεία Mattel AΕΒE σε συνεργασία με τη διεύθυνση τεχνικού ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς.

NIGEL HAWKES

- Ο Άγγ. Σικελιανός και ο Κ. Βάρναλης δημιουργούν μέσα στο κλίμα που είχε διαμορφώσει ο Κ. Παλαμάς, ενώ ο Κ. Καβάφης ακολουθεί το δικό του ξεχωριστό δρόμο.

Το παιχνίδι, για το οποίο διαπιστώθηκε κίνδυνος εγκλωβισμού του παιδιού μεταξύ του καθίσματος και του πλαϊνού τραπεζιού, με πιθανό αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του λαιμού του, πωλήθηκε σε καταστήματα λιανικής και γενικής εμπορίας, καθώς και σε εξειδικευμένα καταστήματα στο διάστημα από τις 26 Σεπτεμβρίου 2005 μέχρι χθες. Η δοκιμή μιας επαναστατικής μεθόδου, στο πλαίσιο της οποίας χρησιμοποιούνται βλαστοκύτταρα ενηλίκων για να επισκευαστούν οι ζημιές που προκαλεί μια καρδιακή προσβολή, αρχίζει στην Ευρώπη.

Η Μικρασιατική εκστρατεία που καταλήγει στη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 επηρεάζει τους ποιητές που δημιουργούν στη δεκαετία του 1920 και χαρακτηρίζονται βαθμιαία από ένα κλίμα ηττοπάθειας και παραίτησης.

Ο συνολικός αριθμός των εισαχθέντων παιχνιδιών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 9.212, εκ των οποίων εκτιμάται πως έχουν διατεθεί στους καταναλωτές 6.706.

Γιατροί θα χρησιμοποιήσουν βλαστοκύτταρα από το σώμα των ασθενών και θα τα διοχετεύσουν στην καρδιά τους, προκειμένου να αποκαταστήσουν τη λειτουργία της. - Κύριος εκφραστής αυτής της τάσης γίνεται ο Κ. Καρυωτάκης που επηρεάζει αρκετούς ομοτέχνους του.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρία περιστατικά εγκλωβισμού στην Αμερική, ενώ δεν υπήρξαν αντίστοιχες αναφορές για τραυματισμούς στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από τις προκαταρκτικές δοκιμές που έγιναν σε 30 ασθενείς στη Γερμανία, κατά τις οποίες δεν παρατηρήθηκαν βλαβερές παρενέργειες, οι καρδιολόγοι σχεδιάζουν τώρα μία σε πλήρη κλίμακα ελεγχόμενη δοκιμή, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερους από 300 ασθενείς σε 33 κέντρα στην Ευρώπη. Στο κλίμα αυτό δημιουργούν και άλλοι ποιητές, όπως ο Άγρας που επηρεάστηκε από το γαλλικό συμβολισμό, ο Φιλύρας που ανανέωσε τον παραδοσιακό στίχο, ο Παπατσώνης που καταφεύγει στη χριστιανική πίστη εγκαινιάζοντας παράλληλα τη μοντέρνα γραφή κ.ά.

Η εταιρεία Mattel AΕΒE, συνεργαζόμενη με τη γενική γραμματεία Καταναλωτή, ανέστειλε την περαιτέρω διάθεση του παιχνιδιού και ανακάλεσε από τα καταστήματα όσα τεμάχια δεν διατέθηκαν στην κατανάλωση.

Η δοκιμή αυτή θα είναι η πρώτη στο είδος της.

Επίσης, σε εμφανές σημείο σε όλα τα σημεία πώλησης θα αναρτηθεί σχετική αφίσα για την ενημέρωση των γονέων.

Ο Τζον Μάρτιν, καθηγητής Καρδιαγγειακής Επιστήμης στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, δήλωσε:

Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο άμεσης πρόσβασης 210 8905000 και να ζητούν δωρεάν πακέτο ανταλλακτικών αντικατάστασης.

"Πρόκειται να κάνουμε ένα μεγάλο βιολογικό άλμα.

Ακατάλληλα προϊόντα

Όταν χρησιμοποιούμε ένα φάρμακο, πρόκειται για έναν χημικό παράγοντα, ένα μόριο, που δεν μπορεί να αλλάξει.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Καταναλωτή, στην ελληνική αγορά διαπιστώθηκε να κυκλοφορούν δύο ακατάλληλα προϊόντα κινεζικής προέλευσης.

Αλλά εισάγοντας βλαστοκύτταρα είναι σαν να βάζουμε ένα μικρό λαγωνικό που φτάνει στην περιοχή που έχει υποστεί τη βλάβη, την οσφραίνεται και κάνει ό,τι είναι απαραίτητο".

Πρόκειται για έναν αναπτήρα με τη μορφή παιχνιδιού, αγνώστου τύπου και μοντέλου, και για μια πιπίλα - σφυρίχτρα με εφέ φωτός και κορδόνι, για να κρεμιέται στο λαιμό.

Οι ασθενείς που θα συμμετάσχουν στη δοκιμή έχουν υποστεί ένα μείζον έμφραγμα, λόγω απόφραξης των στεφανιαίων αρτηριών στο εμπρός μέρος της καρδιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τη χρήση του αναπτήρα υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων, καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη πώς παράγεται η φλόγα.

Όταν μια φραγμένη αρτηρία εμποδίζει τη ροή του αίματος, ο καρδιακός μυς πεθαίνει και χάνεται η δυνατότητα της καρδιάς να αντλεί αίμα, πράγμα που οδηγεί σε καρδιακή προσβολή.

Ο αναπτήρας, η κυκλοφορία του οποίου στην αγορά έχει απαγορευθεί από τις αρμόδιες αρχές, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά κάτω των 51 μηνών, τα οποία λανθασμένα μπορεί να τον θεωρήσουν παιχνίδι.

Η νέα επισκευαστική τεχνική λειτουργεί με την εισαγωγή βλαστοκυττάρων του ασθενούς μέσα στη φραγμένη αρτηρία, με τη διαδικασία που είναι γνωστή ως αγγειοπλαστική με μπαλονάκι.

Από την αγορά αποσύρεται και η πιπίλα - σφυρίχτρα, τύπου 13-538A, καθώς κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος πνιγμού σε περίπτωση κατάποσης.

Τα βλαστοκύτταρα μπορούν να εξελιχθούν σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών εξειδικευμένων κυττάρων, ανάλογα με το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκονται.

Όπως επισημαίνεται, το προϊόν δεν φέρει την κατάλληλη προειδοποιητική ένδειξη ότι είναι ακατάλληλο για παιδιά κάτω των τριών ετών.

Δεν είναι σαφές πώς λειτουργούν τα βλαστοκύτταρα, αν και οι προκαταρκτικές δοκιμές έδειξαν πως αυξήθηκε σημαντικά ο όγκος του αίματος που αντλούσε η καρδιά.