Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( εκδικηση του ¨σιτι" για τον αποκλεισμο απο το κυπελλο :: 29/1/2006 20:02:07) 

Με σουτ ο Σκοπελίτης θα διαμορφώσει το τελικό 0-3.

Κώδικας… διαστημικής κυκλοφορίας!

3.1 Η χώρα

ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ¨ΣΙΤΙ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

ANDREW C. REVKIN

Φοινίκη ονόμαζαν κατά την αρχαιότητα τμήμα της δυτικής παράκτιας περιοχής της Ασίας που βρέχεται από τη Μεσόγειο.

Το κρύο πιάτο

Διαστημικό μποτιλιάρισμα. "Κώδικα διαστημικής κυκλοφορίας" προτείνουν οι επιστήμονες, προκειμένου να αποφευχθούν δυστυχήματα στο Διάστημα

Συγκεκριμένα, πρόκειται για στενή λωρίδα ανάμεσα στη θάλασσα και την οροσειρά του Λιβάνου, που αντιστοιχεί στα εδάφη του σύγχρονου κράτους του Λιβάνου και σε μικρά τμήματα της Συρίας και του βόρειου Ισραήλ.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ 0 3 ΑΙΓΑΛΕΩ

Ύστερα από δεκαετίες άναρχης εξερεύνησης, εκμετάλλευσης και κυκλοφορίας στο Διάστημα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται και αυτό τον δικό του "κώδικα οδικής κυκλοφορίας".

Μαζί με τη νοτιότερη περιοχή που κατοικήθηκε από τους Εβραίους, η Φοινίκη ήταν ένας χώρος με μεγάλη στρατιωτική και εμπορική σημασία.

Για δύο λόγους ήθελε τη νίκη το Αιγάλεω επί του Ακράτητου, στα Άνω Λιόσια (0-3).

Μια επιτροπή από επιστήμονες διαστημικών υπηρεσιών από όλον τον κόσμο υπέβαλε στο Γραφείο του ΟΗΕ για τις Υποθέσεις του Διαστήματος, που εδρεύει στη Βιέννη, προτάσεις για τον σχεδιασμό και τις πτήσεις των διαστημικών οχημάτων προκειμένου να περιοριστούν τα διαστημικά "σκουπίδια" που παράγουν και να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες σύγκρουσης μεταξύ τους.

Αποτελούσε το μοναδικό πέρασμα που συνέδεε τη Μεσοποταμία και την Αίγυπτο.

Πρώτον, για να προσεγγίσει τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και δεύτερον για να πάρει την άτυπη ρεβάνς, για τον αποκλεισμό του από το κύπελλο.

Οι προτάσεις, που είναι αποτέλεσμα οκταετών διαπραγματεύσεων, είναι η πρώτη διεθνής προσπάθεια να καθιερωθούν έλεγχοι της ρύπανσης και της κυκλοφορίας στο Διάστημα.

Εκεί κατέληγαν οι χερσαίοι εμπορικοί δρόμοι των λαών της Ασίας και άρχιζαν οι θαλάσσιοι δρόμοι της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

Η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων φάνηκε μετά το πρώτο 20λεπτο.

Τα σκουπίδια

Η γεωγραφική θέση της χώρας και η φυσική διαμόρφωση της περιοχής προσδιόρισαν, χωρίς αμφιβολία, την ιστορική τύχη των κατοίκων της.

Στο 27' ο Αγρίτης με κοντινό διαγώνιο σουτ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (0-1) και λίγο αργότερα στο 38' ο Νικολόπουλος με άψογο πλασέ πέτυχε το 0-2.

Η επιστημονική κοινότητα έχει αποκτήσει επίγνωση ότι στο Διάστημα ακόμη και το παραμικρό αντικείμενο, ακόμη και το παραμικρό λάθος μπορεί να σκοτώσει.

Περιορισμένες σε έκταση εύφορες κοιλάδες ανοίγονταν προς τη θάλασσα, όπου υπήρχαν ασφαλή φυσικά λιμάνια.

Στην επανάληψη ο Ακράτητος είχε τη δυνατότητα να μειώσει στο 54` με τον Ντε Φραντσέσκο αλλά αφού δεν έγινε το 1-2, ήρθε στο 71' το τρίτο γκολ (0-3) με μακρινό σουτ του Σκοπελίτη.

Τα τελευταία χρόνια, το Διάστημα έχει γεμίσει "σκουπίδια" τα οποία απορρίπτονται από τα σκάφη που το διατρέχουν (άχρηστα μέρη από τους προωθητικούς πυραύλους τους, θραύσματα κ.ά.).

Με εξαίρεση τον ορεινό όγκο του Λιβάνου, τον κατάφυτο από κέδρους, η υπόλοιπη χώρα ήταν άγονη και αμμώδης.

''Ήμασταν καλύτεροι, είχαμε σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα'', τόνισε ο Γιώργος Χατζάρας, ενώ ο Μανουέλ Κεοσεγιάν παραδέχθηκε την ανωτερότητα των αντιπάλων του:

Επειδή αυτά τα υλικά κινούνται με υψηλές ταχύτητες, αρκεί ένα μικροσκοπικό κομματάκι για να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Φοινίκη Παλαιστίνη Η αρχαία Φοινίκη και Παλαιστίνη

''Το Αιγάλεω απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κέρδισε δίκαια''.

Ένα τέτοιο κομματάκι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της NASA με τα πιθανότερα αίτια για τη συντριβή του διαστημικού λεωφορείου "Κολούμπια".

Διαιτήτευσε ο Πολατιάν (Πέλλας).

Ένα αντικείμενο μεγέθους όσο το νυχάκι του χεριού μπορεί να καταστρέψει ένα διαστημόπλοιο που ταξιδεύει στο Διάστημα με τη συνήθη ταχύτητα των 32.000 χιλιομέτρων την ώρα. AKΡΑΤΗΤΟΣ: Κωστάκης, Αποστολάκης (46' Αραβίδης), Μπαντάς, Ντιέγκ, Παγώνης, Γκουστάβο, Μακέ, Μαρινέσκου, Σάλες (86' Πατσιαβούρας), Σκούφαλης (62' Λοντό), Ντε Φρατζέσκο. Και ακόμη και τα καλύτερα στρατιωτικά ραντάρ και τηλεσκόπια δεν μπορούν να εντοπίσουν στο Διάστημα αντικείμενα που είναι μικρότερα των 10 εκατοστών.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Τζενάμο, Γιάντσετιτς, Ζαπρόπουλος (86' Λιαπάκης), Ψωμάς, Ποπόφ, Τσάτσος, Όμο (88' Λαμπρόπουλος), Σκοπελίτης, Σέζαρεκ, Νικολόπουλος (74' Στεφανίδης), Αγρίτης.