Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( μύλος στις συκιές - ηθελε να μάθει :: 22/1/2006 22:15:04) 

Μύλος στις Συκιές Πυρηνοκίνητα σκάφη ΗΠΑ - Γαλλίας στη Σούδα

Ίδρυση νέων πόλεων

Ξεκίνησαν οι προεκλογικές ζυμώσεις στις Συκιές αλλά απ' ό,τι φαίνεται η σύμπραξη ΚΚΕ - ΣΥΝ και ΝΔ μάλλον ναυαγεί.

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

Όμως η μεγαλύτερη προσφορά του Αλέξανδρου στον πολιτισμό είναι οι πόλεις που ίδρυσε στα κατακτημένα εδάφη.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Αποστολίδης, που είχε υποστηριχθεί κυρίως από την Αριστερά φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΣΥΝ και να έχει έρθει σε συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συγκροτηθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο για να πέσει το κάστρο η μάλλον ο… πράσινος ο μύλος. Τον προβληματισμό τους για τυχόν δημιουργία αντιαμερικανικού κλίματος στην περιοχή των Χανίων, εξαιτίας και των κινδύνων από τον κατάπλου στη Σούδα πυρηνοκίνητων σκαφών, εκφράζουν σε ανεπίσημες συζητήσεις τους Αμερικανοί διπλωμάτες και στρατιωτικοί στην Αθήνα.

Στις νέες Αλεξάνδρειες εγκαταστάθηκαν αρχικά Έλληνες στρατιώτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΚΚΕ έθεσε βέτο για το ΣΥΝ και ζήτησε από τον κ. Αποστολίδη να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τη ΝΔ και, όπως μαθαίνουμε, ο δημοτικός σύμβουλος δεν διέψευσε το γεγονός της διαβούλευσης με το κυβερνών κόμμα.

Μέχρι τώρα στον Ναύσταθμο Κρήτης έχουν καταπλεύσει δεκάδες πυρηνοκίνητα πλοία και υποβρύχια - τον περασμένο μήνα έμεινε στο λιμάνι επί αρκετές ημέρες το αεροπλανοφόρο "Χ. Τρούμαν", με 6.000 ναύτες.

Γρήγορα όμως έγιναν πόλος έλξης και για πολλούς άλλους Έλληνες από την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία.

Μάλιστα, η συμφωνία προέβλεπε από τη ΝΔ σιωπή μέχρι τον Ιούλιο και ανακοίνωση υποστήριξης εντός του θέρους.

Στις 21 Φεβρουαρίου καταπλέει εκ νέου το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ "Σαν Χουάν" και θα δέσει δίπλα στο νέο, πυρηνοκίνητο επίσης, γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκωλ", που φθάνει σήμερα Δευτέρα.

Οι πόλεις αυτές, με το πέρασμα του χρόνου, μεταβλήθηκαν σε οικονομικές και πολιτιστικές κυψέλες του ελληνισμού, όπου άνθησαν η ελληνική παιδεία και γλώσσα καθώς και ο ελληνικός τρόπος ζωής.

Αν το ΚΚΕ αποχωρήσει, δύσκολα θα δεχθεί η ΝΔ να παίξει μόνο με το ΣΥΝ και τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ.

Τόσο το υπουργείο Άμυνας όσο και το Πολεμικό Ναυτικό διαβεβαιώνουν ότι στον θαλάσσιο όρμο της Σούδας εκτελούνται ανελλιπώς μετρήσεις για εντοπισμό ραδιενεργών υλικών και ενδεχόμενης μόλυνσης.

Για πρώτη φορά ο ελληνικός πολιτισμός απλώνεται στα βάθη της Ανατολής και ο απόηχος της κληρονομιάς που άφησε ο Αλέξανδρος στις περιοχές αυτές κρατά μέχρι σήμερα.

Ήδη δύο γαλάζια στελέχη αντιδρούν και επιδιώκουν το χρίσμα, ενώ οι κακές γλώσσες λένε ότι και το ΚΚΕ κινδυνεύει με διαρροές.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων "δεν εμφανίζουν δείγματα μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος", διαβεβαιώνει αρμοδίως ο Α' Κλάδος του ΓΕΝ.

Κοινώς γίνεται… μύλος.

Πέραν όμως του αντιπολεμικού και οικολογικού κλίματος, ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους Αμερικανούς είναι η ασφάλεια προκεχωρημένων βάσεων στον Περσικό από πραγματικούς κινδύνους.

Και ο μόνος που χαίρεται είναι ο… μυλωνάς, δήμαρχος, Συμεών του Συκεώνος, όπως τον αποκάλεσε κάποτε ο Σημίτης.

Ήδη στη ναυτική βάση Μίνα Σαλμάν - όπου βρίσκεται εν όρμω και η ελληνική φρεγάτα "Ύδρα" - αυξήθηκαν τα μέτρα ασφάλειας.

Φ.Δ.

Στο μεταξύ, παρά την εμπλοκή στο επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων στο ΝΑΤΟ, οι στρατιωτικοί φροντίζουν να αυξάνουν την προετοιμασία των μηχανισμών τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ηθελε να μάθει

Στην περιοχή βρίσκεται ήδη όλος ο στόλος Μεσογείου του ΝΑΤΟ και από αύριο το βράδυ καταπλέει στον Πειραιά, όπου την Πέμπτη θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ ναύαρχος Τζόνσον.

Μάθαμε πως κορυφαίο και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΝ από την Αθήνα ζήτησε τη γνώμη βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα Μπουτάρη.

Την επομένη καταπλέει στη Σούδα και το αεροπλανοφόρο της Βρετανίας "Αρκ Ρουαγιάλ".

Τι του είπε; Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το "ενδιαφέρον".

Φ.Δ.