Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( πολυνομία και αδικία :: 20/1/2006 18:14:28) 

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΕΡΕΥΝΑ

ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Πολυνομία και αδικία

Χρώματα κατά του καρκίνου

Ο Πελοποννησιακός πόλεμος (431-404 π.Χ.) ουσιαστικά καταστρέφει ολόκληρη την Ελλάδα.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να καταστραφούν από μια πολύχρωμη "παλέτα" χημικών ουσιών, ανακάλυψαν επιστήμονες. Η νικήτρια Σπάρτη είναι αδύνατη και δεν μπορεί να επιβάλει την ηγεμονία της.

Όπου συμβαίνει να υπάρχουν πολλοί γιατροί και πολλά φάρμακα, εκεί υπάρχουν και πολλές αρρώστιες (όπου φάρμακα και πολλά και ιατροί πολλοί ενταύθα νόσοι πλείσται), έλεγε ο Αρκεσίλαος, ο διευθυντής της Πλατωνικής Ακαδημίας, ο οποίος συμπλήρωνε την εν λόγω ρήση του ως ακολούθως.

Με έναν συνδυασμό από κόκκινο φως, γαλάζια χρωστική ουσία και μία φυτική ορμόνη, οι επιστήμονες αυτοί από το Κέντρο Αντικαρκινικών Ερευνών της Βρετανίας μπόρεσαν να εξοντώσουν το 99% των καρκινικών κυττάρων σε εργαστηριακά πειράματα. Τέλος, ηττάται από τη Θήβα.

Έτσι λοιπόν όπου υπάρχει πολυνομία εκεί είναι η αδικία μέγιστη (ούτω δη και όπου νόμοι πλείστοι, εκεί και αδικίαν είναι μεγίστην).

Ερευνητές από το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Γκρέι της Βρετανίας υποστηρίζουν ότι αυτή η θεραπευτική αγωγή είναι καλύτερη από τη συμβατική φωτοδυναμική θεραπεία, επειδή βασίζεται στην καλή παροχή οξυγόνου, που δεν την διαθέτουν τα καρκινικά κύτταρα. Αλλά και αυτής της πόλης η λάμψη είναι εφήμερη.

Πολυνομία άχρηστη λοιπόν, σύγχυση και νομική ασάφεια χαρακτηρίζουν σήμερα ιδίως την πραγματικότητα που ζούμε κάθε ημέρα.

Η γαλάζια χρωστική ουσία απορροφά το κόκκινο φως, το οποίο μεταφέρει ενέργεια στη φυτική ορμόνη, που με τη σειρά της διασπάται και παράγει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δημιουργούν υποπροϊόντα που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα. Το χάος κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα ποιος ο λόγος να έχουμε νόμο αντικαπνιστικό, αφού δεν τον τηρούμε; Κανένα εστιατόριο, κανένα καφέ, πολύ μάλλον κανένα καφενείο παλαιού βαλκανικού τύπου δεν ακολουθούν αυτό το νόμο. Όπως έγραψα και αλλού, εδώ καπνίζουν οι οδηγοί του ΟΑΣΘ (όχι όλοι βέβαια), να μη μιλήσω για τους ευτυχείς οδηγούς των ταξί -ευτυχείς τους αποκαλεί Ολλανδός φίλος, ο οποίος θεωρεί άκρως δυστυχείς τους πελάτες τους.

Η πολυνομία όμως, όπως εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας, μετατρέπεται εξ ανάγκης και κατ' εξακολούθησιν σε παρανομία, καθότι η μη εφαρμογή του νόμου εθίζει τον πολίτη στην περιφρόνηση του νόμου. Έτσι εκτός από περιττός ο νόμος που δεν εφαρμόζεται καταντά πληγή, που κακοφορμίζει και σήπεται δηλητηριάζοντας ολόκληρη την κοινωνία, αφού η εντύπωση ότι η παρανομία είναι μικρό παιχνίδι, ανώφελο, που δεν προξενεί κακό κανένα, διεισδύει (λέει ο Πλάτων) στο λαό και την κοινωνία, και μόλις χωθεί εκεί μέσα και θρονιαστεί για τα καλά, διαποτίζει τα ήθη και τις συνήθειές μας σταδιακά κι ύστερα μεγαλώνοντας ολοένα επηρεάζει και τις μεταξύ των πολιτών σχέσεις. Και στη συνέχεια προωθείται απ' εκεί και πατάει όλους τους νόμους και τους θεσμούς συλλήβδην με μεγάλη αδιαντροπιά, ώσπου στο τέλος να ανατρέψει και να συντρίψει τα πάντα, και πολιτεία και πολίτες.

Αυτό συμβαίνει όντως σήμερα και αυτό συνέβαινε και χθες ή πρόπερσι, φίλοι. Από το ανεκδοτολογικό σχεδόν "οι νόμοι είναι για να παραβιάζονται" προχωρήσαμε στην άνευ λόγου πολυνομία και απ' εκεί ήρθαμε στη γενικευμένη αδικία και παρανομία. Σύνδρομά τους, δηλωτικά της ουσίας των πραγμάτων, είναι η διαφθορά και η ψευδής ευημερία. Και υπεύθυνοι κατά πρώτον λόγον οι κατ' επάγγελμα νομοθέτες και δευτερευόντως ο άβουλος και απαθής λαός, η σαπιοκοιλιά, εσείς, κι εγώ βέβαια μαζί σας.