Parallel Search

Search

Go
Show

Αθλητικά :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( "πρόκληση τιμής" για τον υπουργό δικαιοσύνης ) 

Να ανακληθεί ο τίτλος του αντιστασιακού αξιωματικού του ελληνικού στρατού από τον κ. Γιαννόπουλο και να επιστρέψει όλες τις αμοιβές που εισέπραξε, ζητά ο κ. Κεδίκογλου με ερώτηση -και σχετικά έγγραφα- που κατέθεσε χθες στη βουλή.

ΑΙΧΜΕΣ

Ας σκεφτούμε βαθύτερα:

"ΒΟΜΒΕΣ" ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η αλαζονεία…

Ένα μόριο ενός αέριου έχει θερμοκρασία;

"Πρόκληση τιμής" για τον υπουργό Δικαιοσύνης

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γνωρίζουμε ότι ένα αέριο περιέχει ένα τεράστιο πλήθος μορίων με ταχύτητες που κατανέμονται όπως φαίνεται στο διάγραμμα της εικόνας 1.37.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε την αντιστασιακή δράση του κυβερνητικού στελέχους, χαρακτηρίζοντάς τον "συνεργάτη των κατοχικών κυβερνήσεων", ενώ ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση στη διαμάχη

Αν ορισμένοι περιορίσουν τις εκτιμήσεις τους στο ότι η χθεσινή ήττα της κυβέρνησης στη Βουλή για το «ασυμβίβαστο» απλά ήταν ένα συγκυριακό φαινόμενο, κάνουν λάθος. Επομένως, τα μόρια δεν έχουν όλα την ίδια κινητική ενέργεια η κινητική τους ενέργεια κυμαίνεται από σχεδόν μηδενική τιμή μέχρι πάρα πολύ μεγάλη.

ΑΘΗΝΑ.-

Οι περισσότεροι απ' όσους διαφώνησαν δεν ασκούν επάγγελμα. Αν κάθε σωματίδιο είχε μια θερμοκρασία που σχετιζόταν με την κινητική ενέργεια του, θα υπήρχε ολόκληρη κατανομή θερμοκρασιών μέσα στο αέριο.

Το γάντι έριξε χθες στη Βουλή ο Β. Κεδίκογλου στον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο, τολμώντας να τον κτυπήσει εκεί ακριβώς που πονάει- στην περίφημη αντιστασιακή του δράση την εποχή της κατοχής- και να υποστηρίξει, με επίσημα έγγραφα, ότι όχι μόνον δεν ήταν αντιστασιακός αλλά αντιθέτως "τέλειος συνεργάτης" των κατακτητών.

Ήθελαν να δείξουν στην κυβέρνηση ότι «όλα έχουν και ένα όριο ανοχής». Αυτό όμως δε συμβαίνει, γιατί ένα αέριο σε θερμική ισορροπία έχει μία μόνο θερμοκρασία, αυτήν που θα καταγράψει ένα θερμόμετρο τοποθετημένο στο εσωτερικό του.

Προκαλεί μάλιστα τον ίδιο τον κ. Σημίτη να λάβει θέση στη διαμάχη!

Και πέτυχαν να το καταδείξουν με… το παραπάνω. Συνεπώς, η θερμοκρασία είναι μια ιδιότητα που χαρακτηρίζει συνολικά την ποσότητα του αερίου και δεν μπορεί να αποδοθεί σε κάθε μόριο χωριστά.

Με ερώτηση- βόμβα στον πρωθυπουργό επισυνάπτει επίσημα έγγραφα της περιόδου 1938-1952 και τον καλεί να επισπεύσει τη δίκη, όπου θα εκδικαστεί η μήνυση του εναντίον του υπουργού για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ας μην εκπλαγούν κάποιοι αν υπάρξει καταψήφιση και άλλου νομοσχεδίου. Το γεγονός ότι η θερμοκρασία χαρακτηρίζει συνολικά το αέριο ενυπάρχει στη σχέση: [pic]

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η κυβέρνηση υποχρεούται να του απαντήσει γραπτώς εντός είκοσι πέντε ημερών.

Η αλαζονεία δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος, για κανέναν!

Το μέγεθος [pic] είναι ένα είδος μέσης μοριακής ταχύτητας και επομένως ο όρος [pic] εκφράζει τη μέση κινητική ενέργεια ανά μόριο στο αέριο με τον τεράστιο αριθμό μορίων.

Αν δεν το πράξει, τότε η ερώτηση θα συζητηθεί στη Βουλή.

Αυτή η μέση κινητική ενέργεια που χαρακτηρίζει συνολικά το αέριο είναι ανάλογη προς τη θερμοκρασία Kelvin.

Εν τω μεταξύ εκκρεμούν οι εκατέρωθεν μηνύσεις των δύο ανδρών και η Βουλή, εφόσον της ζητηθεί από την εισαγγελία, θα συζητήσει τις αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας των δύο βουλευτών.

Συνεπώς, το μηδέν στην κλίμακα Kelvin θα αντιπροσωπεύει την κατάσταση εκείνη κατά την οποία κάθε είδος μοριακής κίνησης σταματά.

"Δεν επέλεξα τυχαία τη σημερινή ημέρα για να καταθέσω την ερώτησή μου", δήλωσε ο Β.Κεδίκογλου στους δημοσιογράφους."

Είναι αυτό που μερικοί ονομάζουν «θερμικό θάνατο».

Σαν σήμερα πριν από 55 χρόνια υπεγράφη η Συνθήκη της Βάρκιζας", είπε.

Επικαλούμενος τα συνοδευτικά έγγραφα της ερώτησης ο κ. Κεδίκογλου σημειώνει:

"Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναδεικνύεται ως τέλειος συνεργάτης όλων των κατοχικών κυβερνήσεων, οι οποίες του ικανοποίησαν

-Την αυτόκλητη αίτηση εισόδου του στον κατοχικό στρατό.

-Την τοποθέτησή του σε καλές θέσεις

-Την προαγωγή του από την τελευταία κατοχική κυβέρνηση".

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι το διάταγμα του τότε αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας Α. Δροσογιάννη περί ανακλήσεως διαθεσιμότητας αξιωματικών διωχθέντων για τα "κοινωνικά τους φρονήματα" είναι άκυρο ως προς τον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν αποστρατεύθηκε από το Βασιλικό Διάταγμα του υπουργού Γ. Στρατού.

Η αποστράτευσή του έγινε διά βαρέα πταίσματα περί την υπηρεσίαν και πειθαρχίαν και πουθενά δεν αναφέρεται ότι αποστρατεύθηκε για τα κοινωνικά του φρονήματα.

Αντιθέτως στον ατομικό του φάκελο σημειώνεται από το ΕΑΤ/ΕΣΑ ότι ουδέποτε απησχόλησε την υπηρεσία μας από οιασδήποτε απόψεως και εξηκριβώθη ότι εμφορείται υπό υγιών κοινωνικών φρονημάτων.

Την εποχή που ο εμφύλιος μαίνεται "ο επαναστάτης ΕΛΑΣίτης", όπως τον αποκαλεί σκωπτικά ο κ. Κεδίκογλου, προσφεύγει στα ανακριτικά όλων των βαθμίδων και ζητά αποκατάσταση.

Συγκεκριμένα, στο πρωτοβάθμιο ανακριτικό συμβούλιο καταθέτει: "κατά το κίνημα δεν έδρασα, παρέμεινα όμως ενεργόν μέλος του ΕΛΑΣ παρά την θέλησιν μου".

Στο δευτεροβάθμιο ανακριτικό καταθέτει: "κατά το κίνημα δεν ανεμίχθην ούτε έλαβον μέρος εις τας μάχας. Μετά την καταστολήν του κινήματος εκ φόβου μη συλληφθώ και κακοποιηθώ ή σταλώ εις το Τομπρουκ ως διεδίδετο, έφυγα και μετέβην εις Λαμίαν". Στο σημείο αυτό σχολιάζει ο κ. Κεδίκογλου ότι στη Λαμία πήγε ο υπουργός τότε και φωτογραφήθηκε με τον Σαράφη και τη φωτογραφία τη δημοσίευσε με αναληθή επεξήγηση.

Συνεχίζοντας ο βουλευτής κατηγορεί τον κ. Γιαννόπουλο ότι είναι ο μοναδικός εκ των αποκατασταθέντων αξιωματικών που εντάσσεται στο κατοχικό Νομοθετικό Διάταγμα 709/41. Επίσης, ότι η αναγνώρισή του ως μέλους της εθνικής αντίστασης είναι παράνομη, αφού κατά το χρόνο συμμετοχής του όφειλε να έχει την ιδιότητα του μονίμου εν ενεργεία στρατιωτικού, την οποία ο κ. Γιαννόπουλος δεν είχε.

Επιπλέον, επικαλούμενος το σχετικό έγγραφο, αποδεικνύει ότι "καίτοι σφοδρός αντίπαλος του καθεστώτος Μεταξά, γίνεται εύκολα λοχίας".

Ιδιαίτερα, τονίζει μάλιστα ο βουλευτής "τότε που η έκβαση του πολέμου είχε κριθεί και ένα μήνα πριν από το Γοργοπόταμο, ο κ. Γιαννόπουλος κατατάσσεται αυτοβούλως στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικών της κατοχικής κυβέρνησης και έδωσε τον όρκο πίστεως". Λίγο αργότερα την άνοιξη του 44 και ενώ οι αντιμαχόμενες δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη δράση ο κ. Γιαννόπουλος "προάγεται στο βαθμό του ανθυπασπιστή βοηθητικού" την ίδια στιγμή που πλήθος αξιωματικών αποτάσσεται χωρίς καν δικαίωμα σύνταξης.

Επιπλέον ο κ.Κεδίκογλου σημειώνει την πρόσληψη του υπουργού το 1944 στο σανατόριο άνευ διαταγής και χωρίς φύλλο πορείας, γεγονός που εκτιμά ότι αποδεικνύει τις ισχυρές σχέσεις του με την κατοχική εξουσία. Τέλος, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν μαρτυρίες άλλων εαμιτών ή ελασιτών της εποχής εκείνης, ότι ο υπουργός έκανε κάτι από κοινού μ' αυτούς.

Καταλήγοντας ο κ. Κεδίκογλου ζητά από τον πρωθυπουργό με την ερώτησή του:

-Να ανακληθεί το Προεδρικό Διάταγμα Δροσογιάννη

-Να επανέλθει ο κ. Γιαννόπουλος στην κατάσταση του απλού στρατιώτη, που τον έθεσε ο Πλαστήρας το 1952.

-Να ανακληθεί ο τίτλος του αντιστασιακού αξιωματικού του ελληνικού στρατού.

-Να επιστρέψει όλες τις αμοιβές που εισέπραξε.

-Να επανεξεταστεί η κατάστασή του ως τραυματία, γεγονός για το οποίο εισπράττει σύνταξη από το 1951.