Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( στο "μικροσκόπιο" οι θέσεις του πρωθυπουργού. ) 

ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΝΔ

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ

Μαθαίνω για τη γνήσια και την καταχρηστική σύνθεση

Στο "μικροσκόπιο" οι θέσεις του πρωθυπουργού.

Η προστασία και οι ευθύνες των θυμάτων

Αν η διαδικασία της σύνθεσης επιβάλλει αλλαγές στα συνθετικά, μιλάμε για γνήσια σύνθεση: το β' συνθετικό ή το θέμα του συγχωνεύεται με το θέμα του α' συνθετικού: νύχτα + λουλούδι ? νυχτολούλουδο καλή + καρδιά ? καλόκαρδος

Ηπιότεροι αντιπολιτευτικοί τόνοι, λόγω δηλώσεων Ράλλη

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΟΛΙΤΗΣ

Αν η διαδικασία της σύνθεσης δεν επιβάλλει αλλαγές στα συνθετικά, μιλάμε για καταχρηστική σύνθεση: τα δύο συνθετικά απλώς βρίσκονται το ένα πλάι στο άλλο: Νέα + πόλη ? Νεάπολη Αλεξάνδρου + πόλη ? Αλεξανδρούπολη

Ρεπορτάζ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ

Οι παρατράπεζες, οι πυραμίδες και ο υποθέσεις τοκογλυφίας δεν είναι τωρινά φαινόμενα. Μόνη πιθανή αλλαγή: η μετακίνηση του τόνου

ΑΘΗΝΑ.-

Τείνουν να προσλάβουν διαστάσεις επιδημίας, αφού μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται πλέον και ένα νέο κρούσμα με θύματα εκατοντάδες επενδυτές.

Με την "επεξεργασία" της ομιλίας και των δηλώσεων του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ασχολήθηκαν χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, και οι τομεάρχες του κόμματος, σε σύσκεψη στη Ρηγίλλης.

Τα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων, που έφερε η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, έχουν μειώσει σημαντικά τις αποδόσεις στις αποταμιεύσεις και από την άποψη αυτή αναμφισβήτητα έχουν καλλιεργήσει το έδαφος για την εξάπλωση των κρουσμάτων τοκογλυφίας και απάτης.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συνεκτιμηθούν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή, που θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι σαν τα μανιτάρια δεκάδες παρατράπεζες, με τη μία ή την άλλη μορφή, είχαν φυτρώσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και έκαναν ανενόχλητες τη δουλειά τους κάτω από τη μύτη των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Μεταφέροντας τα συμπεράσματα της σύσκεψης ο εκπρόσωπος του κόμματος, Άρης Σπηλιωτόπουλος, είπε ότι "ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει την αποτυχία της πολιτικής του επιχειρώντας να εμφανιστεί ως αξιόπιστος και ειλικρινής χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει".

Και όταν μάλιστα αποκαλύπτεται ότι οι περισσότερες από αυτές είχαν διασυνδέσεις κρυφές ή φανερές με ΕΛΔΕ.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρόσθεσε ότι άποψη της Νέας Δημοκρατίας είναι πως η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε απόκλιση και όχι σε σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να φέρει σε πέρας τις διαρθρωτικές αλλαγές που σχεδίασε, όπως φάνηκε στην περίπτωση της Ιονικής Τράπεζας.

Σαφώς και οι ίδιοι οι επενδυτές, θύματα των υποθέσεων αυτών, φέρουν τις ευθύνες τους.

Οι δηλώσεις Ράλλη

Όμως την κύρια ευθύνη για τα νοσηρά αυτά φαινόμενα δεν παύουν να φέρουν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές, τόσο γιατί δεν τα αντελήφθησαν εγκαίρως όσο και γιατί δεν τα καταπολέμησαν ώστε να προστατεύσουν τα σημερινά θύματα.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εφαρμόζοντας την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης εν όψει των δημοτικών απέφυγε να σχολιάσει αιχμηρά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη, ότι "ο πρωθυπουργός δεν παρουσίασε την κατάσταση ρόδινη και αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί, και η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας" του…

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι "η Νέα Δημοκρατία λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και πολλές φορές γίνεται δυσάρεστη προκειμένου να σύρει την κυβέρνηση στη σωστή πολιτική".

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι αναφορές του Κώστα Καραμανλή στους υπεύθυνους για το κατάντημα του τόπου, δεν αφορούσαν τον κ. Μητσοτάκη, αλλά την κυβέρνηση και τα υπολείμματα του κομματικού στρατού του ΠΑΣΟΚ.

Θετικά σχόλια για την παρουσίαση της κατάστασης από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ έκανε ο τέως πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης.