Parallel Search

Search

Go
Show

Απόψεις :: Επιστολή αναγνώστου

( ο διαχωρισμός ανάμεσα στο "παιδικό χωριό sos" και στο "παιδικό χωριό βορείου ελλάδος" διευκολύνει και τα δύο σωματεία ) 

Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο "Παιδικό χωριό SOS" και στο "Παιδικό χωριό Βορείου Ελλάδος" διευκολύνει και τα δύο σωματεία Ετοιμάζουν διώξεις

Κείμενο 7 [Μαθηματικά και ομορφιά]

Αγαπητή "Μακεδονία",

Οι εισαγγελείς για τους εκβιασμούς μετά την κατάθεση της Μ. Λάτση

Ο συγγραφέας, μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ της Αγγλίας, είναι γνωστός από το βιβλίο του Παίζει ο Θεός ζάρια;.

Από τότε που στήθηκε το γραφείο του "Παιδικού χωριού SOS" στη Θεσσαλονίκη (1989), ο τίτλος του συγχέεται με τον τίτλο του "Παιδικού χωριού Βορείου Ελλάδος".

Επί τέσσερις ώρες η κ. Μαριάννα Λάτση κατέθετε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή της για την υπόθεση των εκβιασμών. Μετά την κατάθεσή της, σε συνδυασμό με τις άλλες καταθέσεις, ετοιμάζονται διώξεις κατά προσώπων του εκδοτικο-δημοσιογραφικού χώρου.

Εδώ προσπαθεί να εξηγήσει πώς φτιάχνονται τα υπέροχα σχήματα στη φύση.

Το "Παιδικό χωριό SOS" χτίστηκε και λειτουργεί στη Πλαγιά Θεσσαλονίκης και ανήκει στη διεθνή οικογένεια των "Παιδικών χωριών SOS".

Η κ. Μαριάννα Λάτση, η οποία από την αρχή της εισαγγελικής έρευνας είχε θεωρηθεί από τους βασικότερους μάρτυρες, παρέδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό έγγραφα και στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα που στο παρελθόν επανειλημμένως είχαν αποπειραθεί να εκβιάσουν μέλη της οικογένειάς της.

Θαυμάζουμε τα αστέρια που σπινθηροβολούν στον ουρανό.

Δεν έχει καμία σχέση με το "Παιδικό χωριό Βορείου Ελλάδος" και παρακαλούμε, ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, όταν αναφέρονται σε εκδηλώσεις των δύο διαφορετικών σωματείων, να μην τα συγχέουν.

Ήταν λίγο πριν από τις δέκα προχθές το βράδυ όταν έφθασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου ήταν παρών και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας κ. Σωτήρης Μπάγιας, με εντολή του οποίου διενεργείται από τις 13 Ιανουαρίου 2003 η σχετική προκαταρκτική εξέταση.

Μένουμε εκστατικοί μπροστά στον ιστό μιας αράχνης.

Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο "Παιδικό χωριό SOS" και στο "Παιδικό χωριό Βορείου Ελλάδος" διευκολύνει και τα δύο σωματεία.

Η παλαιά διαμάχη

Μας μαγεύουν οι φωτογραφίες του Σύμπαντος.

Η πρόεδρος

Μεγάλο μέρος της κατάθεσης της κ. Μαριάννας Λάτση, η οποία κρατούσε στα χέρια της έναν φάκελο, αφορούσε την παλαιά δικαστική διαμάχη του πατέρα της, εφοπλιστή Γιάννη Λάτση με τον Γρ. Μιχαλόπουλο, που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ζηλεύουμε την ικανότητα της μέλισσας που φτιάχνει τις τέλειες εξαγωνικές κηρήθρες.

SOS Ελλάδος

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 1990 ο Γρ. Μιχαλόπουλος είχε καταθέσει μήνυση κατά του Γ. Λάτση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, όταν ο εφοπλιστής αναφερόμενος στον εκδότη τον είχε χαρακτηρίσει δημοσίως εκβιαστή.

Πώς γίνονται όλα αυτά;

ΑΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΛΙΓΔΑ

Η μήνυση εκείνη έπεσε στο… κενό, καθώς εκδόθηκαν τρία απαλλακτικά βουλεύματα για τον Γιάννη Λάτση.

Πρόκειται για έναν υπέροχο συνδυασμό μαθηματικών και ομορφιάς.

Αρχικά, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας είχαν απαλλάξει τον Γ. Λάτση αναφέροντας μεταξύ άλλων στο σκεπτικό τους ότι είχαν προηγηθεί συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία δικαιολογούσαν απόλυτα τη συμπεριφορά του.

Αυτό πραγματεύεται και ο συγγραφέας, το να βρει δηλαδή τον τρόπο που οι φαινομενικά ψυχροί αριθμοί βρίσκουν έκφραση στην ομορφιά της φύσης.

Χαρακτηριστικά επισήμαιναν:

Ian Stewart, Οι Μυστικοί Αριθμοί, μτφρ. Α. Σπανού, εκδ. Π. Τραυλός, 2003

"Ο Γ. Λάτσης εν όψει των προηγηθέντων σημειωμάτων (δημοσιευμάτων) δικαιολογημένα πίστευε ότι ο Γρ. Μιχαλόπουλος αποσκοπούσε στην εκβιαστική απόσπαση χρημάτων".

"Άγνωστες" λέξεις (κείμ. 7) - Συνοδευτικές φράσεις–συμφραζόμενα - Σημασία -σπινθηροβολούν - - -εκστατικοί - - -εξαγωνικές - -

Απηλλάγη

Την απαλλακτική κρίση του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου επικύρωσαν λίγο αργότερα οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, όπου προσέφυγε ο Γρ. Μιχαλόπουλος. Ο τελευταίος φαίνεται πως εξάντλησε τα ένδικα μέσα, αλλά τελικά η δικογραφία έκλεισε υπέρ του Γ. Λάτση με το βούλευμα του Αρείου Πάγου, το οποίο ήταν επίσης απαλλακτικό.

Εισαγγελικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν "θαρραλέα" την κατάθεση της κ. Μαριάννας Λάτση, καθώς το περιεχόμενο αυτής, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει οι προηγούμενοι μάρτυρες, οδηγεί - όπως όλα δείχνουν - στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον προσώπων προερχομένων από τον εκδοτικο-δημοσιογραφικό χώρο. Ο κ. Μιχαλόπουλος, πάντως, θα είναι από τους τελευταίους που θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, η οποία, όπως είναι γνωστόν, έχει επεκταθεί και σε άλλους χώρους μετά τις καταγγελίες περί εκβίασης από ιεράρχες και χρηματιστές. Στόχος των διενεργούντων την εισαγγελική έρευνα είναι να συγκεντρώσουν το συντομότερο δυνατό στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις αρχικές καταγγελίες πριν προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, που θα είναι η άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος συγκεκριμένων δραστών.