Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων θα είναι ο πρώτος φορέας που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Οι συνηθισμένες θεματικές ενότητες ενός βιογραφικού σημειώματος*

Ο οργανισμός θα υποβάλει σύντομα αναλυτική πρόταση στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τον αριθμό των σχολείων που θα κατασκευαστούν μέσω των συμπράξεων, σε ποια οικόπεδα θα χτιστούν, με ποιο κόστος, ποιο θα είναι το κόστος συντήρησης κτλ.

Οι παρακάτω θεματικές ενότητες είναι αυτές που ενδείκνυνται για ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό σημείωμα. Στη συνέχεια αναμένεται ότι θα υποβληθούν προτάσεις από την ειδική γραμματεία της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) για μεσαίου μεγέθους έργα και από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για μαρίνες. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε στοιχεία για όλες τις θεματικές ενότητες.

Το υπουργείο Οικονομίας αποσαφήνισε τις διαδικασίες υποβολής και έγκρισης μιας προτεινόμενης σύμπραξης και υπαγωγής στο νόμο 3389/2005.

Μη διστάσετε όμως να αναφέρετε κάποιες εμπειρίες (π.χ. μερική καλοκαιρινή απασχόληση ή μερική απασχόληση άσχετη με το αντικείμενο σπουδών σας) που εσείς δεν θεωρείτε σημαντικές.

Αναθέτουσες αρχές δύνανται να είναι το δημόσιο, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι ανώνυμες εταιρείες, των οποίων το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου (100%) ανήκει στις ανωτέρω αναθέτουσες αρχές.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς κάποιες διαφορετικές θεματικές ενότητες που να ταιριάζουν περισσότερο στις ικανότητες και στην προσωπικότητά σας.

Ο δημόσιος φορέας, κατά την υποβολή πρότασης σύμπραξης στην ειδική γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, προκειμένου η τελευταία να κρίνει και να αξιολογήσει εάν το συγκεκριμένο έργο ή η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορεί να υλοποιηθεί μέσω της σύμπραξης, οφείλει να προσκομίσει στοιχεία του έργου ή της υπηρεσίας.

Προσωπικά στοιχεία:

Επίσης ο φορέας πρέπει να προτείνει τη μορφή της σύμπραξης, η οποία θα αποτελεί συνδυασμό της αρχικής μελέτης, της κατασκευής, της χρηματοδότησης, της συντήρησης, της λειτουργίας και της εκμετάλλευσης.

Αναφέρετε ολόκληρο το όνομά σας, διεύθυνση, ημερομηνία γεννήσεως, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), υπηκοότητα (εφόσον κάνετε αίτηση στο εξωτερικό).

Ακόμη, θα κατατίθενται στοιχεία σχετικά με τον ενδεικτικό προϋπολογισμό εκτέλεσης του έργου ή της υπηρεσίας, τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που θα τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα υλοποίησης της προτεινόμενης σύμπραξης και στοιχεία σχετικά με την ανταποδοτικότητα αντικειμένου σύμπραξης για τον ιδιωτικό φορέα.

Προαιρετικά: κατάσταση γάμου, στρατιωτικές υποχρεώσεις, τόπο γέννησης.

Αν η πρόταση αξιολογηθεί θετικά από την ειδική γραμματεία, αυτή θα συντάσσει συνοπτική αιτιολογική έκθεση και θα καλεί το δημόσιο φορέα εντός διμήνου να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στη διυπουργική επιτροπή, η οποία θα λαμβάνει την τελική απόφαση για την υλοποίηση της σύμπραξης.

Στόχος(οι) σταδιοδρομίας: Η αναφορά αυτή είναι προαιρετική και θα πρέπει να είναι σύντομη (1-3 σειρές) και σε συμφωνία με την εκπαίδευση, τα προσόντα σας και τη θέση στην οποία υποβάλλετε την αίτηση. Μην αναφέρετε κάποιους άσχετους στόχους. Οι στόχοι σας, δηλαδή, θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και συγχρόνως να ενέχουν στοιχεία φιλοδοξίας, χωρίς όμως στόμφους και μεγαλοστομίες.

Εκπαίδευση: Ξεκινήστε από τον πιο πρόσφατο και/ή σημαντικό τίτλο σπουδών. Αναφέρετε πτυχιακές σπουδές (πεδίο σπουδών, πανεπιστήμιο), άλλες τυχόν τριτοβάθμιες σπουδές (π.χ. ΤΕΙ ή ΙΕΚ πριν από την είσοδό σας στο πανεπιστήμιο) και λυκειακές σπουδές. Μην αναφέρετε σπουδές δημοτικού και γυμνασίου. Ο βαθμός πτυχίου και απολυτηρίου αναφέρεται εφόσον είναι αξιόλογος. Εάν έχετε συμμετάσχει σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus) ή παρόμοια, θα το αναφέρετε σε αυτή την ενότητα.

Σεμινάρια, συνεχής κατάρτιση: Αναφέρετε την παρακολούθηση σεμιναρίων, συνεδρίων κ.ά. (ημερομηνία, τίτλος σεμιναρίου, φορέας υλοποίησης, τόπος υλοποίησης). Αν υπάρχει κάποια εκπαίδευση που παρακολουθήσατε για εκτεταμένο χρονικό διάστημα και οδήγησε σε κάποιο δίπλωμα, αναφέρετε και τον τίτλο του διπλώματος.

* Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το σχετικό φυλλάδιο που εξέδωσε το Γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Επαγγελματική εμπειρία: Ημερομηνία: εάν έχετε μείνει αρκετό χρονικό διάστημα σε μία θέση, αναφέρετε μόνο τα χρόνια (π.χ. 1993-1995) εάν όμως έχετε μία σύντομη εμπειρία αναφέρετε και τους μήνες (π.χ. 2/1993-5/1993). Στην ίδια σειρά αναφέρετε τον τίτλο της θέσης σας (π.χ. γραμματειακή υποστήριξη, πωλήσεις κτλ.). Εν συνεχεία αναφέρετε την εταιρεία, επιχείρηση, ίδρυμα ή φορέα απασχόλησης. Τέλος, θεμιτό είναι να περιγράψετε μέσα σε 1 -2 σειρές τα καθήκοντα και τις ευθύνες που περιελάμβανε η θέση εργασίας σας. Εάν μία απασχόλησή σας είναι άσχετη με μία επόμενη δεν χρειάζεται να δώστε εξηγήσεις για τέτοιες αλλαγές. Εάν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας συμμετείχατε σε κάποιο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης (έμμισθα ή άμισθα) μπορείτε να το αναφέρετε ως επαγγελματική εμπειρία.

Διακρίσεις: Αναφέρετε τις υποτροφίες ή άλλες διακρίσεις που σας απονεμήθηκαν.

Ξένες γλώσσες: Αναφέρετε τις ξένες γλώσσες που γνωρίζετε και σε τι επίπεδο [π.χ. αγγλικά ικανοποιητικό επίπεδο, (πτυχίο Lower)].

Άλλες γνώσεις: Εδώ να αναφέρετε εξειδικευμένες γνώσεις που δεν καλύφθηκαν από προηγούμενους τομείς, όπως γνώσεις Η/Υ, καθώς και τα προγράμματα που γνωρίζετε. Εάν έχετε μόνο γνώσεις Η/Υ, μπορείτε να ονομάσετε την κατηγορία ως "Γνώσεις Η/Υ", αντί για "Άλλες γνώσεις".

Προσωπικά ενδιαφέροντα: Εδώ αναφέρετε τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και χόμπι. Είναι σημαντικά, διότι δείχνουν πόσο σφαιρική προσωπικότητα είσαστε. Περιλαμβάνονται πληροφορίες όπως η συμμετοχή σας σε κάποια αθλητική ομάδα, ή μαθήματα κάποιου μουσικού οργάνου, ζωγραφικής κ.ά. Επίσης, αναφέρονται ενασχόληση με τον κινηματογράφο, συμμετοχή σε κάποια λέσχη, συμμετοχή σε δραστηριότητες του δήμου, οικολογία κ.ά. Είναι προτιμότερο να μην περιλάβετε πληροφορίες που έχουν σχέση με τη συμμετοχή σας σε πολιτικούς ή θρησκευτικούς συλλόγους.

Συστάσεις: Προτιμότερο είναι να μην αναφέρετε λεπτομέρειες για τις συστατικές επιστολές, παρά μόνο μία σημείωση στο τέλος του βιογραφικού σας: Συστάσεις διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν.

Σκέψου με τι θα ήθελες να ασχοληθείς στη ζωή σου. Υπόθεσε ότι αποφασίζεις να πάρεις μέρος σ' ένα διαγωνισμό για την κατάληψη μιας θέσης.

Να γράψεις το βιογραφικό σου σημείωμα, στο οποίο εκτός από τα τυπικά προσόντα σου, φρόντισε να παρουσιάσεις και μια συνολική εικόνα της προσωπικότητάς σου, ώστε οι κριτές σου να μπορέσουν να σε γνωρίσουν και να σε αξιολογήσουν καλύτερα. Έτσι στο βιογραφικό σου θα περιλαμβάνονται επιπλέον τα ενδιαφέροντα, οι δραστηριότητες και οι στόχοι σου για το μέλλον.

Εναλλακτικά:

Υπόθεσε ότι ενδιαφέρεσαι να εργαστείς σε μια κατασκήνωση για ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Γράψε για το σκοπό αυτό το κατάλληλο βιογραφικό σου.

Να επιλέξεις μία από τις αγγελίες προσφοράς εργασίας που ακολουθούν και να γράψεις το κατάλληλο βιογραφικό σημείωμα. Έπειτα, με βάση τα στοιχεία του βιογραφικού, να γράψεις μια δική σου αγγελία για εύρεση εργασίας.

Κοίταξε, τώρα, πώς μια ποιήτρια, η Κική Δημουλά, γράφει τη δική της "αγγελία". Σύγκρινε τη γλώσσα και το ύφος του ποιήματος με το αντίστοιχο των συνηθισμένων αγγελιών.