Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου - ΟΠΕ κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2005.

12.2.5 Πρωτόκολλα και λογισμικό επικοινωνιών

Μεταξύ των κατηγοριών που κατέγραψαν σημαντική άνοδο είναι τα έλαια και τα φυτικά λίπη, κατά 187,1 εκατ. ευρώ (153,11%), τα φρούτα παρασκευασμένα ή διατηρημένα κατά 40,4 εκατ. ευρώ (21,13%) και ο μη βιομηχανοποιημένος καπνός και απορρίμματα καπνού κατά 78,3 ευρώ (44,82%). Στην ηλεκτρονική επικοινωνία υπάρχουν κανόνες και μέθοδοι κοινά αντιληπτοί και αποδεκτοί, που ονομάζονται πρωτόκολλα επικοινωνίας, τα οποία ορίζουν τον τρόπο σύνδεσης των συσκευών και ανταλλαγής των σημάτων, ώστε η επικοινωνία αφενός να καθίσταται δυνατή, αφετέρου να εξελίσσεται ομαλά και αρμονικά.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕ, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 13,6% το ενδεκάμηνο 2005, ενώ με το νέο πρόγραμμα αλλά και την πρωτοβουλία "Kerasma", ο ΟΠΕ και τα συναρμόδια υπουργεία πέτυχαν τη συστηματική και συνεχή παρουσία της χώρας στο εξωτερικό και κυρίως τη δικτύωση με μεγάλους αγοραστές και δίκτυα διακίνησης στις αγορές στόχους.

Η όλη διαδικασία οδηγείται από ειδικό λογισμικό που καλείται λογισμικό επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 21-22 Φεβρουαρίου ο ΟΠΕ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, έχει προγραμματίσει το δεύτερο Export Managers Forum με αντικείμενο την ανάλυση των αγορών της Κίνας, Ινδίας, Ρωσίας από διακεκριμένους επιχειρηματίες και συμβούλους.

Η εξαγωγική δραστηριότητα προς χώρες της Ε.Ε. αυξήθηκε κατά 14,9% σε σχέση με το 2004 και διαμορφώθηκε στα 6,66 δισ. ευρώ, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών σε σχέση με αυτές προς τρίτες χώρες.

Η Γερμανία παραμένει η πρώτη χώρα δέκτης των ελληνικών προϊόντων, με την Ιταλία στη δεύτερη θέση, η οποία σημείωσε αύξηση 16,62% συγκριτικά με το 2004. Επίσης, αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές προς Τουρκία (34,67%), Κύπρο (24,98%), Ισπανία (20,6%), ΗΠΑ (13,41%) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2004. Οι εξαγωγές προς τρίτες χώρες διαμορφώθηκαν στα 5,93 δισ. ευρώ, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση 12,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2004, οπότε είχαν παρουσιάσει μείωση κατά 5,5%.