Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Σερρών και στους εργαζόμενους στη σερραϊκή μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) το λουκέτο και η ανάκλησή του εν μία νυκτί της μονάδας της εισηγμένης στην Ξάνθη.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Την ίδια ώρα μειωμένη στα 47.000 στρέμματα είναι φέτος η καλλιεργούμενη με τεύτλα έκταση στο νομό Σερρών, ενώ υπάρχει διπλάσια προσφορά από τους αγρότες.

- Οι δυνάμεις είναι τέτοιες, ώστε ο γυάλινος σωλήνας δεν θα σπάσει, εκτός αν υπάρχουν ελαττώματα στο γυαλί. Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, "η διοίκηση της ΕΒΖ επιλέγει να στερήσει το εργοστάσιο ζάχαρης των Σερρών από τη δυναμική που του εξασφαλίζει η στήριξη του αγροτικού τομέα".

Γυάλινος σωλήνας εξωτερικής διαμέτρου 9mm και μήκους 15cm με λειασμένα χείλη. Νήμα από χοντρή πετονιά. Τρόπος στερέωσης του νήματος στο λαστιχένιο πώμα. Λυγισμένος συνδετήρας που συγκρατεί τις ροδέλες. Σιδερένιες ροδέλες μάζας 9g περίπου η καθεμιά. Εικόνα 6.1

Η μείωση της καλλιεργούμενης γης, υπογραμμίζει ο κ. Μπόλαρης, ουσιαστικά οδηγεί σε αρνητικούς συντελεστές παραγωγικότητας με επακόλουθο το κλείσιμο του εργοστασίου στις Σέρρες.

Για να εξαλείψετε τους κινδύνους τραυματισμού σε μια τέτοια περίπτωση, τυλίξτε το σωλήνα με ταινία (σελοτέηπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η καλλιεργούμενη έκταση στο νομό ήταν 55.000 στρέμματα.

- Κατά την εκτέλεση του πειράματος, φροντίστε ώστε το περιφερόμενο πώμα της ομάδας σας να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 2m από το περιφερόμενο πώμα άλλης ομάδας.

"Φέτος η καλλιεργούμενη έκταση στο νομό ήταν 47.000, τη στιγμή που υπάρχει προσφορά από τους Σερραίους αγρότες για 90.000 στρέμματα.

Αν το εργαστήριο είναι πολύ μικρό, το πείραμα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο γυμναστήριο ή στο ύπαιθρο.

Η μείωση δεν είναι απλώς μεγάλη", αναφέρει ο κ. Μπόλαρης, επισημαίνοντας ότι, όσο μικρότερη είναι η ποσότητα των τεύτλων που θα επεξεργαστεί ένα εργοστάσιο ζάχαρης, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος παραγωγής της.

"Η μελέτη μάλιστα που παρήγγειλε η ΑΤΕ ως κύριος μέτοχος της ΕΒΖ προβλέπει το κλείσιμο εργοστασίων, χρησιμοποιώντας ως καθοριστικό κριτήριο το κόστος παραγωγής κάθε εργοστασίου", υπογραμμίζει ο κ. Μπόλαρης.

Τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν τι σημαίνει η περικοπή των στρεμμάτων κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο και να γνωστοποιήσουν τα σχέδιά τους για το εργοστάσιο των Σερρών.