Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( british airways: σύνταξη... δέκα χρόνια μετά :: 23/3/2006 19:35:24) 

British Airways: Σύνταξη… δέκα χρόνια μετά

β. Η ορθόδοξη παρουσία

Ο βρετανικός αερομεταφορέας αποφάσισε να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο, για να ξεχρεώσει το ασφαλιστικό του ταμείο

Είτε αναφερόμαστε σε κράτη με ορθόδοξο πληθυσμό είτε σ' αυτά όπου υπάρχει ορθόδοξη μειονότητα, η Ορθοδοξία έχει έντονη παρουσία στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή τους.

Δέκα χρόνια παραπάνω θα πρέπει να δουλεύουν στο εξής οι εργαζόμενοι της British Airways, για να βγουν στη σύνταξη, καθώς ο βρετανικός αερομεταφορέας αποφάσισε να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο, προκειμένου να ξεχρεώσει το ασφαλιστικό του ταμείο.

Βέβαια, σε πολλά κράτη -εκτός από την Ελλάδα-, η Ορθόδοξη Εκκλησία γνώρισε κατά καιρούς διώξεις και αμφισβητήσεις που οφείλονταν σε αθεϊστικές πολιτικές ιδεολογίες και θρησκευτικό φανατισμό

Η απόφαση αφορά όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας, οι οποίοι θα συνταξιοδοτούνται πλέον μόλις κλείσουν τα 65, πλην των 2.500 πιλότων που απασχολεί η επιχείρηση.

(ετερόδοξοι ή αλλόθρησκοι).

Στην περίπτωση των πιλότων το όριο συνταξιοδότησης αυξήθηκε "μόλις" κατά πέντε χρόνια, στα 60 έτη, λόγω των ανώτατων ορίων ηλικίας που ισχύουν σε πολλές χώρες για το επάγγελμά τους.

Όλα αυτά η Ορθοδοξία τα αντιμετώπισε με καρτερικότητα και αγωνιστικό φρόνημα προκειμένου να προβληθεί η αλήθεια στο σύγχρονο κόσμο.

Τα δυσάρεστα για τους εργαζόμενους δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς οι συντάξεις τους θα παραμείνουν στάσιμες, παρά τα περισσότερα χρόνια που θα περάσουν δουλεύοντας. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο χώρο της ιεραποστολής, εκεί δηλαδή όπου κάποιοι λαοί διδάσκονται για πρώτη φορά το Χριστιανισμό. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα συνδικάτα αντέδρασαν στις αποφάσεις της διοίκησης και υποσχέθηκαν κινητοποιήσεις. Παρατηρούμε ότι η Ορθοδοξία ριζώνει σε χώρες όπου υπάρχουν ισχυρές πολυθεϊστικές παραδόσεις. "Εν ολίγοις, αυτό που ζητούν από τα μέλη μας είναι να δουλεύουν περισσότερο για λιγότερα χρήματα", δήλωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Ρόιτερ. Στις χώρες αυτές, οι λαοί δέχονται την Ορθοδοξία με τον ενθουσιασμό που προκαλεί μία αγνή και άδολη πίστη που ξεπερνάει τα εθνικά και θρησκευτικά σύνορα.

Το έλλειμμα στο συνταξιοδοτικό ταμείο της British Airways, της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, αγγίζει σήμερα το 1 δισ. λίρες.

Σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι χώρες με πρώην αθεϊστικά καθεστώτα προσεγγίζουν πλέον την Ορθοδοξία (Αλβανία, Κίνα, Κούβα).

Στο πλαίσιο της μείωσής του η διοίκηση της BA θα συμπληρώσει την αύξηση των ορίων ηλικίας με την ενίσχυσή τους με 500 εκατ. λίρες σε μετρητά.

Εσταυρωμένος (Μ. Πέμπτη).

Παρασκευή αγίου Μύρου από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Πασχαλινό τραπέζι στη Ρωσία.

Περιφορά Επιταφίου.