Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( σταθεροποίηση στη σοφοκλέους :: 23/3/2006 19:29:12) 

Σταθεροποίηση στη Σοφοκλέους

34. Η Ορθοδοξία στο σύγχρονο κόσμο

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου. Στην ενότητα αυτή θα πάρεις πληροφορίες (για): - την Ορθοδοξία στο σύγχρονο κόσμο και ειδικότερα στην Ευρώπη - τις σχέσεις των Ορθοδόξων Εκκλησιών και τη στάση των ετερόδοξων Εκκλησιών απέναντι στην Ορθοδοξία - το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και το ρόλο του στη σύγχρονη Ορθόδοξη Εκκλησία. Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο καθαρός όγκος συναλλαγών.

Στις προηγούμενες ενότητες πληροφορηθήκαμε για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τις προτεσταντικές Ομολογίες (τις ονομαζόμενες «ετερόδοξες* Εκκλησίες»). Η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ οι επιμέρους δείκτες στην πλειοψηφία τους κατέγραψαν κέρδη. Τώρα θα αναφερθούμε στην παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, καθώς και στο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως. Τα μεγαλύτερα κέρδη είχαν οι δείκτες των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, των πρώτων υλών, των τροφίμων και ποτών και της υγείας.

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, με υψηλά κέρδη έκλεισαν η Σιδενόρ (+7,08%), η Άβαξ (+6,11%) η Jumbo (+5,51%), η Proton Bank (+5,19%), η Μέτκα (+4,57%), η Δέλτα Συμμετοχών (+3,34%) και η Ιντραλότ (+2,40%).

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.148,40 μονάδες έναντι 4.142,11 μονάδων της προηγουμένης μέρας, σημειώνοντας οριακή άνοδο 6,29 μονάδων ή σε ποσοστό 0,15%, ενώ στη διάρκεια των συναλλαγών κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 4.168,05 μονάδες, όταν κατέγραφε κέρδη έως και 0,63%.