Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τα δακρυα του ροτζερ φεντερερ μετα τη νικη :: 29/1/2006 20:45:34) 

Ο Ρότζερ Φέντερερ χειροκροτάει τον Μάρκο Παγδατή από την πρώτη θέση του βάθρου.

Ομοβροντία διαμαρτυριών

β) Ο Θεός βρίσκεται ανάμεσα στο λαό του: η Κιβωτός της Διαθήκης

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Οι ηγέτες του κόσμου εκφράζουν την οργή και την απογοήτευσή τους

Οι πέτρινες πλάκες με το Δεκάλογο φυλάχτηκαν σε ένα κιβώτιο από επιχρυσωμένο ξύλο, την Κιβωτό της Διαθήκης, που ήταν κατασκευασμένη έτσι ώστε οι Ισραηλίτες να μπορούν να τη μεταφέρουν στις μετακινήσεις τους.

"Έσπασε" ο… ατσάλινος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γι' αυτό κατασκεύασαν και ένα κινητό ιερό που επίσης το μετέφεραν όπου κι αν πήγαιναν.

Μόλις ο θρυλικός Αυστραλός τενίστας, Ροντ Λέιβερ, απένειμε το έπαθλο του νικητή στον Ρότζερ Φέντερερ, ο Ελβετός, που έχει χαρακτηριστεί ως "ατσάλινος άνθρωπος" ξέσπασε σε λυγμούς και μετά βίας κατάφερε από μικροφώνου να δώσει συγχαρητήρια στον Παγδατή.

Καταιγισμό επικρίσεων από ηγέτες σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η έναρξη του πολέμου κατά του Ιράκ. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως ο πόλεμος είναι εντελώς αδικαιολόγητος και κάλεσε τις ΗΠΑ να τον σταματήσουν.

Μια σκηνή, δηλαδή, μέσα στην οποία τοποθέτησαν την Κιβωτό της Διαθήκης.

Αναμφίβολα, η πιο συγκινητική στιγμή του αυστραλιανού Όπεν.

Κόφι Ανάν

Για την κατασκευή της οι Ισραηλίτες πρόσφεραν πολύτιμα υφάσματα και κοσμήματα.

"Είχα πολύ μεγάλη πίεση κατά τη διάρκεια του αγώνα και εκείνη τη στιγμή απελευθερώθηκα.

«Θα βάλουμε το κράτος της ισχύος στη θέση των δομών διεθνούς ασφάλειας, καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα αισθάνεται ασφαλής», τόνισε.

Ονομάστηκε Σκηνή του Μαρτυρίου, επειδή «μαρτυρούσε», φανέρωνε δηλαδή, την παρουσία του Θεού ανάμεσα στο λαό του.

Αυτά τα συναισθήματα δεν μου βγήκαν μετά τον αγώνα, αλλά την ώρα της απονομής.

Η Κίνα υπογράμμισε ότι η έναρξη των εχθροπραξιών συνιστά παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

Όλες αυτές τις μέρες ο Μάρκος είχε μια πολύ θετική δημοσιότητα και ίσως να ήταν καλύτερο και για το τουρνουά, αν κέρδιζε εκείνος και όχι εγώ.

«Αψήφησαν την αντίθεση των περισσοτέρων χωρών και λαών του κόσμου και παρέκαμψαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να ξεκινήσουν στρατιωτική δράση κατά του Ιράκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια του αγώνα σκέφτηκα ότι μπορεί να χάσω.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ εξέφρασε τη λύπη του.

Αλλά κέρδισα και είμαι πολύ ευτυχισμένος", δήλωσε αργότερα ο Φέντερερ που πανηγύρισε το έβδομο γκραν σλαμ της καριέρας του και καταδιώκει τον Πιτ Σάμπρας (14 γκραν σλαμ).

«Το μόνο που ελπίζω είναι οι επιχειρήσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερες, με τις λιγότερες απώλειες, και να μην οδηγήσουν σε ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε. Στη Γερμανία, ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ζήτησε «να τερματιστεί ο πόλεμος το συντομότερο» και εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία και θλίψη» της κυβέρνησής του. Την αποδοκιμασία της για την επίθεση εξέφρασε και η Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι, πρόεδρος της Ινδονησίας, της πιο πολυάνθρωπης μουσουλμανικής χώρας του κόσμου.

Υπήρξαν ωστόσο και κάποιες φωνές υποστήριξης της Ουάσινγκτον. «Κατανοώ την έναρξη της χρήσης βίας από την Αμερική και την υποστηρίζω», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Τζουνίτσιρο Κοϊζούμι. «Αν ένας επικίνδυνος δικτάτορας διαθέτει επικίνδυνα όπλα μαζικής καταστροφής, θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο κίνδυνο. Το να απαλλαγούμε απ' αυτή την απειλή αφορά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε. Η πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Αρόγιο δήλωσε πως η Μανίλα προσφέρει πολιτική και ηθική στήριξη στη δράση εναντίον του Ιράκ. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Ρο Μου-Χιούν δήλωσε επίσης πως η κυβέρνησή του υποστηρίζει τον πόλεμο. Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα δήλωσε πως «είναι μια θλιβερή ημέρα για όλους τους Άραβες» και ότι ο πόλεμος «θα καταστρέψει τα πάντα» στο Ιράκ.

Τα Ηνωμένα Έθνη

Οι Βρετανοί. Πάνοπλοι οι κομάντος της Βρετανίας ετοιμάζονται να πάρουν το βάπτισμα του πυρός

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Άναν εξέφρασε τη λύπη του για την έναρξη της στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ, λέγοντας πως περαιτέρω διπλωματικές προσπάθειες θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει τον πόλεμο. «Ο κόσμος θα μπορούσε να είχε αναλάβει δράση για την επίλυση αυτού του προβλήματος με συλλογική απόφαση, περιβάλλοντας έτσι τη δράση αυτή με μεγαλύτερη νομιμότητα, κάτι που θα της επέτρεπε να συγκεντρώσει μεγαλύτερη υποστήριξη, απ' ό,τι συμβαίνει τώρα», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο ΟΗΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να προσφέρει «αρωγή και υποστήριξη» στον ιρακινό λαό.

Εξάλλου, ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ Χανς Μπλιξ δήλωσε προς το BBC πως η απόφαση 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον αφοπλισμό του Ιράκ, που υιοθετήθηκε πέρυσι το φθινόπωρο, ήταν μη ρεαλιστική. «Ήταν εξαιρετικά απαιτητική και ίσως (οι Αμερικανοί) να αμφέβαλλαν ότι οι Ιρακινοί θα συμμορφώνονταν και να πίστευαν από την αρχή πως θα είχαμε σύγκρουση», δήλωσε.