Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Σημαντική αύξηση 81% κατέγραψε ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών της 21ης Agrotica 2006, φτάνοντας τους 5.694 έναντι 3.141 το 2004.

Λουκέτο διαμαρτυρίας

Κατηγορίες υπολογιστικών συστημάτων

Οι Έλληνες εμπορικοί επισκέπτες προέρχονταν από όλη τη χώρα, ενώ οι ξένοι, αυξημένοι σε σχέση με το 2004 κατά 60%, προέρχονταν από 26 χώρες και συγκεκριμένα από την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιαπωνία, το Ιράν, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, το Λίβανο, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και Μαυροβούνιο, τη Σιγκαπούρη, τη Συρία, την Τουρκία, την Τσεχία και τα Σκόπια.

Κατεβάζουν τα ρολά στις 21 Μαρτίου οι επαγγελματοβιοτέχνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που πλήττει - τονίζεται - τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με βάση το μέγεθος, την ταχύτητα και την τιμή τους, τα υπολογιστικά συστήματα μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως εξής:

Αύξηση κατά 1,8% σημείωσαν και οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης, που ανήλθαν σε 83.181 έναντι 81.715 το 2004.

Όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων), 750.000 επαγγελματοβιοτέχνες πλήρωσαν με 3,5 δισ. ευρώ τη φορολογική πολιτική, κατά την τελευταία δεκαετία. - Οι προσωπικοί υπολογιστές (personal computers) είναι οι φθηνότεροι υπολογιστές που συνήθως χρησιμοποιούνται από ένα μόνο χρήστη και έχουν περιορισμένες υπολογιστικές δυνατότητες σε σχέση με άλλους υπολογιστές.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας Helexpo, κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες επιχειρηματικά ραντεβού μέσω του Expopartenariat, ενώ έκλεισαν και πολλές εμπορικές και επιχειρηματικές συμφωνίες.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές τους (notebook, laptop, desktop, tower, workstations, network computer).

Οι διακρίσεις

Μια πιο ισχυρή από απόψεως δυνατοτήτων κατηγορία προσωπικών υπολογιστών είναι οι εξυπηρετητές (servers). Στο μεταξύ τα βραβεία και τους επαίνους στις διακριθείσες συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης απένειμαν ο πρόεδρος της Ηεlexpo Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Θέμης Καρτσιώτης. Οι εξυπηρετητές χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν ένα δίκτυο υπολογιστών που επιτρέπει την κοινή χρήση αρχείων, προγραμμάτων και υλικού όπως οι εκτυπωτές.

Τα βραβεία καλύτερης δημιουργίας απονεμήθηκαν στους Νεταφίμ Ελλάς ΑΕ, Infia Hellas και Διαμαντόπουλος Εμμανουήλ.

Οι προσωπικοί υπολογιστές βασίζονται στους μικροϋπολογιστές (microcomputers), οι οποίοι χρησιμοποιούνται και σε άλλες εφαρμογές, όπως είναι τα ενσωματωμένα συστήματα (embedded systems).

Οι έπαινοι απονεμήθηκαν στους: Πλαστικά Κρήτης ΑΒΕΕ, Τραμουντάνας Κοsmas -Cosmos, Αgrola AΒΕΕ.

Οι μίνι-υπολογιστές (minicomputers) είναι πιο ισχυρά συστήματα που μπορούν να υποστηρίξουν ένα σύνολο χρηστών, οι οποίοι επιτελούν διαφορετικές εργασίες.

Ειδικά βραβεία διοργανωτή απονεμήθηκαν στους: Αφοί Πραπόπουλοι ΑΕ, Σούλης ΑΒΕΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Παύλος Κοντέλλης ΑΕΒΕ.

Συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρείες και οργανισμούς για επεξεργασία πληροφοριών.

Οι μεγάλοι υπολογιστές (mainframes) αποτελούν ισχυρά συστήματα και μπορούν να υποστηρίξουν εκατοντάδες χρήστες «συγχρόνως». Απαιτούν συνήθως δαπανηρό περιβάλλον υποστήριξης, δηλαδή κλιματισμό, ειδικές αίθουσες κλπ.

Οι υπερυπολογιστές (supercomputers) είναι τα πλέον ισχυρά συστήματα και χρησιμοποιούνται κυρίως σε εξειδικευμένες, υπολογιστικά απαιτητικές, εφαρμογές, όπως π.χ. η μετεωρολογία.

Τα όρια των κατηγοριών αυτών δεν είναι σαφή και μετατοπίζονται συνεχώς, εξαιτίας της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης στο χώρο των υπολογιστών.