Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

VODAFONE Επιδοτήσεις έως και 50% για εξωραϊσμό των πολυκατοικιών Πρόλογος

Στην ενσωμάτωση του ΦΠΑ στις αναφερόμενες τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών της προχώρησε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με το υπουργείο Ανάπτυξης. Βάσει προκαθορισμένου τιμολογίου θα εσπράξουν την επιδότηση όσοι μπουν στο πρόγραμμα «εξωραϊσμού όψεων» της πολυκατοικίας τους. Η ταχύτατη εισβολή της Πληροφορικής στην καθημερινή ζωή μας επέβαλε την εισαγωγή ανάλογων μαθημάτων τεχνολογίας ακόμα και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με στόχο την εξοικείωση των αυριανών πολιτών στην ψηφιακή τεχνολογία, η οποία αποτελεί - σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό - βάση για όλα σχεδόν τα σύγχρονα επαγγέλματα. Σκοπός της κίνησης αυτής, που δεν θα συνοδευτεί από καμία αύξηση τιμών, είναι να κατανοούν καλύτερα ο πελάτες της εταιρείας το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρει. Το ύψος της επιδότησης θα φθάσει το 50% για όσους αποφασίσουν να μετακινήσουν στο… πίσω μπαλκόνι κλιματιστικά, δορυφορικά πιάτα, κεραίες, και να κατεβάσουν τις διαφημιστικές πινακίδες, ενώ για όσους θελήσουν να βάψουν την πρόσοψη θα υπάρξει επιδότηση κατά 30%. Η αρχική διαμάχη ως προς τον τρόπο εισαγωγής της Πληροφορικής στα σχολεία, δηλαδή ως εργαλείο ή αντίστοιχο αντικείμενο, δεν έχει ακόμα επιλυθεί, επειδή δεν έχουν συσσωρευτεί επαρκή στοιχεία για τους αποφοίτους και επειδή η τεχνολογία αυτή συνεχίζει να ανανεώνεται και να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Η ενσωμάτωση του ΦΠΑ θα γίνει σε όλα τα έντυπα, τα διαφημιστικά φυλλάδια, τις καταχωρήσεις και την ιστοσελίδα της εταιρείας. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις γίνονται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και αφορούν χιλιάδες περιπτώσεις κτιρίων κατά μήκος των χαρακτηρισμένων ως «ολυμπιακών» δρόμων της πρωτεύουσσας.

Το παρόν σύγγραμμα υπηρετεί τη διδασκαλία μέρους της Πληροφορικής ως αυτοτελούς αντικειμένου, με ιδιαίτερο σκοπό την υποβοήθηση του μαθήματος «Τεχνολογία Υπολογιστικών Συστημάτων και Λειτουργικά Συστήματα» της Γ' τάξης του Ενιαίου Λυκείου.

INTRAKAT

Για να μπει κάποιος στο πρόγραμμα, που υπολογίζεται να ξεκινήσει σε έναν περίπου μήνα, θα πρέπει να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία, που θα καθοριθστεί σύντομα, τα ακόλουθα: Καταβάλαμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε η μελέτη του βιβλίου να μην απαιτεί πρόσθετες γνώσεις και να αποτελέσει μία ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Το πράσινο φως στη συγχώνευση της Intrakat με την Intramet, μέσω της απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη, έδωσαν οι γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών. - Το σχέδιο όψης του κτιρίου επικυρωμένο από την Πολεοδομία ή από πολιτικό μηχανικό.

Η κατανόηση θεμάτων όπως η παράσταση πληροφοριών στον υπολογιστή, η λειτουργία και οργάνωση του σε επιμέρους μονάδες, ο προγραμματισμός του σε γλώσσα μηχανής και συμβολική γλώσσα, καθώς και η περιγραφή των αρχών λειτουργίας του λογισμικού του συστήματος (λειτουργικού συστήματος) αποτελούν τα κύρια θέματα του βιβλίου.

Η επωνυμία της νέας εταιρείας είναι INTRAKOM Κατασκευές Α.Ε. Τεχνικών Έργων και Μεταλλικών Κατασκευών, ενώ ο διακριτικός τίτλος παραμένει Intrakat.

- Υπεύθυνη δήλωση όπου θα φαίνεται πως η απόφαση για τον εξωραϊσμό της όψης προήλθε ύστερα από γενική συνέλευση στην πολυκατοικία.

Συνεπώς, το βιβλίο αυτό αποσκοπεί κυρίως στην κατανόηση της λειτουργίας του υπολογιστή και δευτερευόντως στη σύνδεσή του με τις σύγχρονες εφαρμογές της Πληροφορικής.

Στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία ενός ενισχυμένου εταιρικού σχήματος σε οικονομικό, επιχειρηματικό και διοικητικό επίπεδο.

- Φωτογραφίες του κτιρίου πριν αλλά και μετά τις παρεμβάσεις.

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη: (α) Τεχνολογία Υπολογιστικών Συστημάτων και (β) Λειτουργικά Συστήματα. Η νέα εταιρεία θα διαθέτει τρεις επιχειρησιακές μονάδες, που θα δραστηριοποιούνται στις κατασκευές, στις τηλεπικοινωνίες και τις μεταλλικές κατασκευές.

Για την καταβολή της επιδότησης δεν θα χρειαστεί απόδειξη των συνεργείων, αφού τα χρήματα θα καταβληθούν βάσει του τιμολογίου που ισχύει για τις οικοδομικές εργασίες (π.χ. 3.000 δρχ τ.μ. για βάψιμο, 20.000 δρχ. για αλλαγή θέσης του κλιματιστικού και των κεραιών κ.λπ.).

Ειδικότερα, στο Κεφάλαιο 1 περιγράφονται τα επίπεδα ιεραρχίας των υπολογιστικών συστημάτων, οι τεχνολογίες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και οι κατηγορίες υπολογιστικών συστημάτων.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Αν το κτίριο που θα φρεσκαριστεί εξωτερικά είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο, τότε η επιδότηση καλύπτει το 50% της δαπάνης.

Στο Κεφάλαιο 2 περιγράφονται οι παραστάσεις αριθμών, οι αριθμητικές πράξεις και ο τρόπος παράστασης χαρακτήρων, ήχου και εικόνας.

Με το αριστείο κοινωνικής προσφοράς στην κατηγορία "Περιβάλλον" για το 2005 βραβεύτηκε η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Ε. και οι συνεργαζόμενοι φορείς από το Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος.

Μαζί με το σχέδιο όψης του κτιρίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν και τα χρώματα με τα οποία προτίθενται να το βάψουν, τα οποία θα αξιολογεί ειδική επιτροπή του ΥΠΕΧΩΔΕ αποτελούμενη από αρχιτέκτονες.

Στο Κεφάλαιο 3 περιγράφεται η δομή, η οργάνωση, η λειτουργία και ο προγραμματισμός σε γλώσσα μηχανής και συμβολική γλώσσα ενός απλού υποθετικού υπολογιστή, καθώς και οι αρχιτεκτονικές σύγχρονων υπολογιστών.

Η εταιρεία διακρίθηκε για την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης μπαταριών Dias Bat, ανάμεσα σε εννέα υποψηφιότητες κορυφαίων εταιρειών του κλάδου.

Οι «Ολυμπιακοί» δρόμοι

Επίσης, γίνεται η σύνδεση του υλικού με το λογισμικό.

Το βραβείο παρέδωσε εκ μέρους του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.

Οι δρόμοι που έχουν χαρακτηρισθεί ως «Ολυμπιακοί» είναι οι εξής: Πειραιώς, Αθηνών - Καβάλας, Κηφισίας, Βουλιαγμένης, Καραμανλή (Αλκυονιδων), Ηλιουπόλεως, Βασ. Όλγας, Εθν. Αντιστάσεως, Μεσογείων, Συγγρού - Καλλιρρόης, Βασ. Κωνσταντίνου, Ποσειδώνος, Λ. Βασ. Γεωργίου, Λ. Βάρης - Κορωπίου, Σουνίου, παραλιακή σύνδεση Πειραιά - Δραπετσώνας - Κερατσινίου - Περάματος, Μαραθώνιος διαδρομή, Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Αττική Οδός, Π. Ράλλη - Λαοδικείας, Σαλαμίνας, Θηβών, Ιερά Οδός, Γρ. Λαμπράκη, Σχιστού, Κηφισού, Αλεξάνδρας, Ακαδημίας, Πατησίων, Πανεπιστημίου, Καρόλου - Μάρνη, Κατεχάκη, καθώς και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Στο Κεφάλαιο 4 περιγράφεται η τεχνολογία, τα είδη και η ιεραρχία των μνημών, καθώς και οι τρόποι προσπέλασης, εκχώρησης και ανάκτησης μνήμης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά τον πρώτο χρόνο του προγράμματος και χάρη στη συμβολή παιδιών από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν 20 τόνοι μπαταρίες.

Επισης, τα ιστορικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, η περιοχή ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, σημαντικές κεντρικές πλατείες, παραλιακές ζώνες και ακτές, σταθμοί μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στο Κεφάλαιο 5 γίνεται η περιγραφή των διαδρόμων, της άμεσης προσπέλασης μνήμης, του μηχανισμού διακοπών, καθώς και των διαφόρων περιφερειακών μονάδων των υπολογιστών.

ATHENS GSM

Είσοδοι Αθήνας - Πειραιά, οι ζώνες ενοποίησης πάρκων - πρασίνου και η διαδρομή του ποδηλατικού αγώνα αντοχής στον Δήμο Αθηναίων.

Στο Κεφάλαιο 6 που είναι το τελευταίο κεφάλαιο του πρώτου μέρους, γίνεται εξειδίκευση των προηγουμένων στην περίπτωση του προσωπικού υπολογιστή.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα MBA, MSc και Doctorate του πανεπιστημίου Nottingham Trent University παρουσίασε στο πλαίσιο του Money Show της Αθήνας το Athens GSM.

Η διαδρομή αυτή περιλαμβάνει την Ομόνοια και τους δρόμους Αθηνάς, Πατησίων, Λ. Αλεξάνδρας, Ιπποκράτους, Κανάρη, Πατριάρχου Ιωακείμ, Ηροδότου, Γλύκωνος, Ξανθίππου, Ρογκάκου, Σαρανταπήχου, Παλιγγενεσίας, Δασκαλογιάννη, Κόνιαρη, Αθηναίων Εφήβων, Αναπήρων Πολέμου, Σουηδίας, Γενναδίου, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Διον. Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου, Ερμού.

Στο Κεφάλαιο 7 δίνεται μια γενική περιγραφή της δομής, ιεραρχίας και των κατηγοριών των λειτουργικών συστημάτων.

Τα στελέχη επιχειρήσεων που παρέστησαν στην εκδήλωση ενημερώθηκαν για τις νέες προκλήσεις και τις ευκαιρίες ανάπτυξης του επιχειρησιακού περιβάλλοντος, τη σύγχρονη επιχειρηματική κουλτούρα και το βαθμό στον οποίο η αγορά επιβάλλει πλέον στα στελέχη να αναλαμβάνουν ενεργά ρόλους στρατηγικής, αποκτώντας νέες γνώσεις και διοικητικές ικανότητες μέσα από ένα επιστημονικά δομημένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Περιγράφονται θέματα σχετιζόμενα με την κεντρική έννοια των λειτουργικών συστημάτων, η οποία είναι η έννοια της διεργασίας. Στο Κεφάλαιο 8 περιγράφονται τα διάφορα είδη χρονοδρομολόγησης, οι αλγόριθμοι χρονοδρομολόγησης και τα κριτήρια αξιολόγησης των αλγορίθμων αυτών. Στο Κεφάλαιο 9 εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο το λειτουργικό σύστημα διαχειρίζεται τη μνήμη του υπολογιστή, με ιδιαίτερη έμφαση στην εικονική μνήμη. Στο Κεφάλαιο 10 περιγράφεται η χρησιμότητα και η λειτουργία του συστήματος αρχείων, καθώς και ο τρόπος διαχείρισής τους από το λειτουργικό σύστημα.

Το βιβλίο συνοδεύεται και από Παράρτημα, στο οποίο οι έννοιες των Λειτουργικών συστημάτων, οι οποίες έχουν περιγραφεί στο βιβλίο, εξειδικεύονται στα εμπορικά λειτουργικά συστήματα Microsoft DOS, Microsoft Windows και UNIX. Ανάλογα με τον εργαστηριακό εξοπλισμό που υπάρχει σε κάθε σχολείο, μπορεί να επιλεγεί για εργαστηριακές εφαρμογές, ένα εκ των τριών προαναφερθέντων συστημάτων. Το Παράρτημα αυτό, μπορεί επίσης να αποτελέσει μέρος του Τετραδίου Εργαστηρίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν στην προσπάθεια συγγραφής αυτού του βιβλίου και ιδιαιτέρως, την κα Μ. Μυστίδου για την βοήθειά της στην επεξεργασία του πρωτογενούς υλικού, τον κ. Π. Θεοδωρόπουλο για την τεχνική υποστήριξη που προσέφερε και τον κ. Α. Γαλδαδά για τις εύστοχες παρατηρήσεις του.

Παραμένουμε στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή εποικοδομητικά σχόλια, ώστε να γίνει το παρόν βοήθημα ένας εύχρηστος και αποτελεσματικός οδηγός για τη διδασκαλία του αντίστοιχου μαθήματος.

Αθήνα, Ιανουάριος 1999

Οι συγγραφείς