Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η διαφορα παραμενει- νεο ραντεβου τον απριλη :: 30/1/2006 20:31:33) 

Ο Ζοέλ Επαλέ φανερά ευδιάθετος χθες το μεσημέρι στη Μίκρα.

Ομοβροντία από την Αριστερά

Γ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ- ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ

Κατά της απόπειρας Ραχιώτη να εντάξει τη 17Ν στο ιστορικό ρεύμα της Αριστεράς

Το αγιαστικό έργο του Χριστού συνεχίζει μέσα στην πορεία της ιστορίας το Σώμα του, η Εκκλησία.

Ναυάγιο με τον Επαλέ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Από τα πρώτα βήματά της η Εκκλησία εναντιώθηκε σε κάθε μονοφυσιτισμό που οδηγούσε σε υποτίμηση και απαξίωση της ύλης.

Η διαφορά των πενήντα χιλιάδων ευρώ αποδεικνύεται ανυπέρβλητο εμπόδιο για να επιτευχθεί οριστική συμφωνία μεταξύ της ΠΑΕ Ηρακλής και του Ζοέλ Επαλέ.

Έντονες αντιδράσεις στο χώρο της Αριστεράς προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Γιάννη Ραχιώτη o οποίος προσπάθησε να εντάξει την 17Ν στο ιστορικό ρεύμα της ελληνικής Αριστεράς.

Καταπολέμησε έντονα τις κακοδοξίες που μείωναν ή αμφισβητούσαν την ανθρώπινη φύση του Χριστού, αρνήθηκε να κάνει διδασκαλία της την υποτίμηση και καταπίεση του ανθρώπινου σώματος, της γυναίκας, των αισθήσεων και της γενετήσιας σφαίρας της ζωής και κατοχύρωσε την αξία της ύλης ακόμα και με την καταδίκη των εικονομάχων, όσων δηλαδή πίστευαν ότι δεν πρέπει να απεικονίζουμε τον Χριστό και τους αγίους του με υλικά μέσα.

Ούτε στη χθεσινή συνάντηση του Κώστα Οικονομίδη με τους εκπροσώπους του Καμερουνέζου βρέθηκε η χρυσή τομή, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον… Απρίλιο.

Ο συνήγορος του Αλ. Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης (σκίτσο Σπύρος Ορνεράκης)

Παρότι μερικές φορές πολλοί χριστιανοί, επηρεασμένοι από ξένες προς τον χριστιανισμό κοσμοθεωρίες (Πλατωνισμό-νεοπλατωνισμό, Γνώση) ή παρασυρμένοι από απλοϊκούς ηθικισμούς, δημιουργούσαν ή και δημιουργούν ακόμα την εντύπωση ότι ο χριστιανισμός αποστρέφεται το ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του ή την ύλη, η Εκκλησία έμεινε ευλαβικά προσηλωμένη στο να θεωρεί το σώμα ως μέσο δοξολογίας του θεού (βλέπε το κείμενο) και την ύλη ως αντικείμενο της σωτηρίας Του.

Η ΠΑΕ επιμένει στην πρόταση για επέκταση του συμβολαίου μέχρι το 2009 και το ποσό των 500.000 ευρώ για την τελευταία διετία.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου είπε ότι η Αριστερά στην Ελλάδα ήταν αμυνόμενη και κυνηγημένη και ότι τα μέλη τής 17Ν είναι η «επιτιθέμενη Αριστερά», είναι οι «κυνηγημένοι αγωνιστές που μετατράπηκαν σε κυνηγούς».

Δεν αρκείται όμως η Εκκλησία στην αποδοχή της ύλης.

Ο παίκτης ζητά να τηρηθεί η συμφωνία που είχε κάνει με την προηγούμενη διοίκηση, η οποία προβλέπει αποδοχές 300.000 ευρώ για την περίοδο 2007-'08.

«Μέρα με τη νύχτα»

Η ύλη, όπως και το σώμα μας, μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο του Θεού με τη Δευτέρα Παρουσία του και τον ερχομό της Βασιλείας του Θεού, συνεχίζουν να φθείρονται και να πεθαίνουν.

Διαφωνία υπήρξε και για τη ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 250.000 ευρώ, με την ΠΑΕ να θέλει να την ανεβάσει ή να την εξαλείψει και την πλευρά του παίκτη να ζητά να παραμείνει αμετάβλητη.

Τα κόμματα της Αριστεράς επέκριναν τις δηλώσεις Ραχιώτη και διαχώρισαν κατηγορηματικά τη θέση τους από τη 17Ν. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα μάλιστα υπογράμμισε ότι είναι «μέρα με τη νύχτα το ΚΚΕ με την ιδεολογία, την πρακτική και την πολιτική της 17Ν».

Η Εκκλησία όμως, που είναι ο πυρήνας του μεταμορφωμένου κόσμου, μέσα από τα μυστήρια της, κυρίως, συντελεί σταδιακά τον αφθαρτισμό όλου του κόσμου με τη δράση του Αγίου Πνεύματος.

Σφοδρά επέκριναν τα λεγόμενα του κ. Ραχιώτη στελέχη του ΣΥΝ και η Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς.

Έτσι:

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη χθεσινή της ομιλία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δήλωσε ότι το «ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στη 17Ν, τους στόχους που υπηρετούσε και τον ρόλο που έπαιξε εδώ και 27 χρόνια, ανεξάρτητα από το πώς σκέφτεται ο Α ή Β συντελεστής της, και τι ρόλο έπαιξε στα πλαίσια αυτής της οργάνωσης».

- το ψωμί και το κρασί της Θείας Ευχαριστίας γίνονται Σώμα και Αίμα του Χριστού,

«Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε άλλο και δεν μας αφορούν όσα λέγονται», διευκρίνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

- το νερό του Βαπτίσματος και του Αγιασμού γίνεται φορέας αγιασμού,

«Το ΚΚΕ και η 17Ν είναι μέρα με τη νύχτα».

- το λάδι του Ευχελαίου αγιάζεται και γίνεται θεραπευτικό για τις ψυχές και

Άβυσσος

- τα σώματα των πιστών (σώματα αγίων όπως του Αγ. Διονυσίου, Αγ. Σπυρίδωνα κ.ά.) γνωρίζουν από τώρα ένα είδος αφθαρτισμού και γίνονται πηγές θεραπειών και αγιασμού.

Έντονες μέχρι και οργισμένες υπήρξαν και οι αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΝ.

Δ. ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ κ. Νίκος Χουντής παραδέχτηκε μεν ότι ο κ. Ραχιώτης μιλάει «υπερασπιστική αδεία», τόνισε όμως ότι «η Αριστερά δεν έχει θεματοφύλακες.

Όλα αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ότι η Εκκλησία, συνεχίζοντας το έργο του Χριστού, σταδιακά και αθόρυβα μεταμορφώνει την ύλη για να μπορέσει να ζήσει και αυτή στην αναμενόμενη Βασιλεία του Θεού.

Είναι όμως κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτόκλητους μάρτυρες όταν επικαλούνται το όνομά της».

Αυτή την πραγματικότητα αποτυπώνει η Μεταμόρφωση του ίδιου του Χριστού και αυτό το όραμα περιγράφει και ο προφήτης Ιωάννης στην Αποκάλυψη (21,1-5):

Για το ίδιο θέμα ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι την «Αριστερά τη χωρίζει άβυσσος από τη δολοφονική δράση της 17Ν και όχι απλώς ένα επίθετο», ενώ χαρακτήρισε «βλάσφημη πρόκληση απέναντι στην ιστορία και την αλήθεια» την προσπάθεια καπηλείας των δημοκρατικών αγώνων της Αριστεράς και του αντιδικτατορικού κινήματος.

Τότε είδα έναν καινούριο ουρανό και μια καινούρια γη. Ο πρώτος ουρανός κι η πρώτη γη εξαφανίστηκαν, κι η θάλασσα δεν υπάρχει πια. Κι είδα την άγια Πόλη, τη νέα Ιερουσαλήμ, να κατεβαίνει από τον ουρανό, από το Θεό, έτοιμη σα τη νύφη που στολισμένη περιμένει τον άντρα της. Κι άκουσα μια δυνατή φωνή απ' το θρόνο να λέει: "Να, η κατοικία του Θεού μαζί με τους ανθρώπους. Θα κατοικήσει μαζί τους κι αυτοί θα αποτελούν το λαό του. Ο ίδιος ο Θεός θα είναι μαζί τους, θα διώξει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, κι ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια· ούτε πένθος ούτε κλάμα ούτε πόνος θα υπάρχει πια, γιατί τα παλιά πέρασαν". Και είπε αυτός που καθόταν στο θρόνο: "Να, όλα τα κάνω καινούρια".

Η Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς, του κ. Νίκου Μπίστη, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες υπογραμμίζει, ότι οι αγωνιστές της Αριστεράς θυσίαζαν τη δική τους ζωή για τα ιδανικά τους και όχι τη ζωή των άλλων και χαρακτήρισε την τρομοκρατία φαινόμενο ολοκληρωτισμού ως προς τις αντιλήψεις και τις πρακτικές της».