Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Οικονομική είδηση

( 5,5% ακριβότερα τα διαμερίσματα :: 30/1/2006 19:26:25) 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αύξηση των τιμών λόγω του πανικού από το ΦΠΑ

Ένα απόγευμα με τον Σαντάμ

2. Ο φιλοσοφικός στοχασμός

5,5% ακριβότερα τα διαμερίσματα

«Θα τσακίσουμε τους Αμερικανούς» είπε και βρόντηξε τις μπότες του στο πάτωμα

α. Ο θρίαμβος του θετικισμού

Της ΛΙΝΑΣ ΤΣΙΡΕΚΑ

Το φθινόπωρο του 1990, ο αρθρογράφος συμμετείχε σε μια υψηλόβαθμη κουβανική διπλωματική αποστολή που έστειλε ο Φιντέλ Κάστρο στη Βαγδάτη την παραμονή του πολέμου στο Περσικό Κόλπο για να προσπαθήσει να πείσει τον Σαντάμ Χουσεΐν να αποσυρθεί από το Κουβέιτ. Οι αναμνήσεις του γύρω από μια τεταμένη συνάντηση της κουβανικής αποστολής με τον Σαντάμ Χουσεΐν προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό του Ιρακινού προέδρου, παραμονές ενός πιθανού δεύτερου πολέμου στον Κόλπο.

Η πρόοδος των θετικών επιστημών γέμισε τον κόσμο με αισιοδοξία για τη χειραφέτηση από τις παλιές προλήψεις.

Άνοδο που αγγίζει κατά μέσο όρο τo 5,5% στα νεόδμητα διαμερίσματα και το 4% στα μεταχειρισμένα κατέγραψαν οι τιμές των διαμερισμένων στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο εξάμηνο του 2005 αλλά και στις αρχές του 2006 έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2005.

Σαντάμ Χουσεΐν. Κραδαίνει το τιμητικό ξίφος που του δώρισαν λίγο πριν ορκιστεί ξανά πρόεδρος

Ο Κοντ (Aguste Komte) παραλαμβάνει από το δάσκαλό του Σαιν Σιμόν το νόμο ‘των τριών σταδίων’ της εξέλιξης της ζωής και τον εφαρμόζει στην ανθρώπινη ιστορία.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το δίκτυο κτηματομεσιτικών επιχειρήσεων Re/Max Ελλάς, που αποτελεί θυγατρική της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας κτηματομεσιτικών συναλλαγών Re/Max.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν σήκωσε το δεξί του χέρι για να διακόψει μια μακρά τοποθέτηση τού επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Κούβας.

Σύμφωνα με αυτόν ,στο θεολογικό στάδιο ο άνθρωπος είναι εξαρτημένος από τα υπερφυσικά όντα , στο μεταφυσικό κυριαρχεί η μεταφυσική - φιλοσοφική εξήγηση και στο τρίτο , το θετικό, ο άνθρωπος ερμηνεύει τα πάντα με επιστημονικό τρόπο.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι τιμές των νεόδμητων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 5%, ενώ στα μεταχειρισμένα κατά 4,5%.

Και οι δύο άνδρες ήταν σκυμμένοι πάνω από έναν τεράστιο χάρτη της Αραβικής Χερσονήσου, στον οποίο ήταν σημειωμένες, με μεγάλη λεπτομέρεια, οι διαρκώς αυξανόμενες δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ­ μια τεράστια στρατιά που θα επέβαλλε ολέθρια τιμωρία στο Ιράκ επειδή εισέβαλε στο Κουβέιτ.

Έτσι από τις θετικές επιστήμες η επιστημονική εξήγηση περνά και στη ζωή των ανθρώπων.

Μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Αθήνα, καθώς οι τιμές των καινούργιων διαμερισμάτων εκτοξεύτηκαν κατά 7,5% ενώ των μεταχειρισμένων κατά 5%. «Έχω λάβει πολλές αναφορές, αρκετά όμοιες με τη δική σας», είπε ο Σαντάμ.

Η επίδραση του Κοντ ήταν μεγάλη.

Η αύξηση των τιμών προκλήθηκε κυρίως εξαιτίας του πανικού που δημιούργησε η επικείμενη φοροεπιδρομή (επιβολή ΦΠΑ) από την 1/1/ 2006.

«Τις λαμβάνω από τον πρεσβευτή μου στον ΟΗΕ.

Πολλοί επιστήμονες στη Γαλλία ,στην Αγγλία και αλλού προσπαθούν να ερμηνεύσουν την εξέλιξη της κοινωνικής.

Οι ιδιοκτήτες και οι κατασκευαστές ώθησαν προς τα πάνω τις τιμές των ακινήτων, θεωρώντας ότι ούτως ή άλλως οι ενδιαφερόμενοι θα έσπευδαν να αγοράσουν κάποιο διαμέρισμα.

Σχεδόν πάντα καταλήγουν εκεί» τόνισε, υψώνοντας τη φωνή του και δείχνοντας έναν επιβλητικό μαρμάρινο κάλαθο αχρήστων σε μια γωνία του τεράστιου δωματίου.

β. Η επίδραση του Ρομαντισμού στη φιλοσοφία

Οι πιο τσουχτερές τιμές καταγράφονται στη λεωφόρο Νίκης, καθώς για τα νεόδμητα διαμερίσματα η τιμής πώλησης κυμαίνεται από 10.000 έως 12.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ για τα μεταχειρισμένα από 5.500 έως 8.000 ευρώ.

Αυτό το σχόλιό του έμοιαζε πως έγινε κυρίως για να εντυπωσιάσει τους Ιρακινούς στρατιωτικούς που κάθονταν, ντυμένοι με τις καλύτερες στολές τους, στη μια πλευρά ενός τεράστιου τραπεζιού.

Αρχικά η γερμανική φιλοσοφία επηρεάζεται από το κίνημα του Ρομαντισμού.

Δεύτερες στη λίστα με τις υψηλότερες τιμές έρχονται οι οδοί Τσιμισκή, Μητροπόλεως και οι κάθετοι αυτών, καθώς η τιμή του τ.μ. για ένα νεόδμητο διαμέρισμα ξεκινά από 3.500 και φτάνει τις 8.000, ενώ για ένα μεταχειρισμένο από 2.000 έως 6.000 ευρώ.

Στην άλλη πλευρά, ήταν καθισμένη η αποστολή μας, σταλμένη από τον Φιντέλ Κάστρο, σε μια προσπάθειά του να πείσει τον σύμμαχό του στη Βαγδάτη ότι ένας πόλεμος στον Περσικό Κόλπο θα ήταν καταστροφικός για το Ιράκ.

Ο Schleiermacher ζητάει να ενώσει τη Θρησκεία με το Άπειρο.

Ιδιαίτερα δελεαστική για τους επενδυτές αποδεικνύεται η Περαία, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν νεόδμητο διαμέρισμα από 1.400 έως 1.800 ευρώ ανά τ.μ., ενώ για ένα μεταχειρισμένο θα χρειαστεί να καταβάλλουν από 630 έως 1.250 ευρώ.

Εμείς είχαμε από την αρχή αντιληφθεί ότι θα ήταν ένα δύσκολο απόγευμα.

Ο Schelling υποστηρίζει ότι ο κόσμος είναι χωρισμένος στη φύση και την ιστορική ζωή.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Σαντάμ, ανέκφραστος, άκουγε τις τοποθετήσεις μας, ενώ του εξηγούσαμε πως μια διπλωματική λύση του προβλήματος μπορούσε να επιτευχθεί ακόμα και τώρα, και επικαλούμενοι λεπτομερή στοιχεία του αποδεικνύαμε την αμερικανική υπεροπλία.

Η ιστορία είναι ο τόπος, μέσα στον οποίο ανακαλύφθηκε η θεϊκή βούληση.

Η τιμή του τετραγωνικού μέτρου στη Βέροια για ένα νεόδμητο διαμέρισμα κυμαίνεται από 1.100 έως 1.800 ευρώ, ενώ σαφώς χαμηλότερο είναι το αντίτιμο για ένα μεταχειρισμένο, καθώς ξεκινά από 750 έως 1.100 ευρώ.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν έδωσε τέλος στις δικές μας τοποθετήσεις όταν αρχίσαμε να του περιγράφουμε και την ολοφάνερη αεροπορική υπεροπλία των ΗΠΑ.

Πιο συστηματικός μελετητής της ιστορικής εξέλιξης ο Hegel διακρίνει το σύμπαν σε τρεις σφαίρες: το Λόγο, τη Φύση και το Πνεύμα.

Από 1.050 έως 1.900 ευρώ ανά τ.μ. θα κληθεί να καταβάλει ο ενδιαφερόμενος για ένα νεόδμητο διαμέρισμα στην Καβάλα, ενώ από 400 έως 1.700 ευρώ ανά τ.μ.

Ο Ιρακινός πρόεδρος εξαπέλυσε ένα δριμύ κατηγορώ για τις αποικιακές αδικίες που συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθεί το κράτος του Κουβέιτ, το οποίο αποκάλεσε ως αληθινή αιτία της παρούσας κρίσης.

Η Φύση και ο Λόγος αντλούν τη ύπαρξή τους από το Πνεύμα, που έχει συνείδηση του εαυτού του και προσδιορίζει συνειδητά τις δύο άλλες σφαίρες.

Στην Κατερίνη η τιμή του τ.μ. για ένα καινούργιο διαμέρισμα κυμαίνεται από 1.000 έως 1.500 ευρώ, ενώ για ένα μεταχειρισμένο από 600 έως 1.000 ευρώ.

Καταδίκασε την αραβική αγνωμοσύνη προς το Ιράκ - τη μόνη αραβική χώρα που πολέμησε τον ιρανικό επεκτατισμό στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Η Ιστορία είναι σημείο ταύτισης των άλλων σφαιρών.

Κορόιδεψαν το Ιράκ, είπε, και του πήραν το πετρέλαιό του, και τώρα, απομονωμένο και μόνο, το Ιράκ ήταν αναγκασμένο να αντιμετωπίσει μια νέα δυτική σταυροφορία.

Ο Hegel χρησιμοποιεί τη διαλεκτική μέθοδο (θέση – αντίθεση - σύνθεση) για την εξήγηση της ιστορικής εξέλιξης.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν αναφέρθηκε στην αγνωμοσύνη και άλλων χωρών που όταν ήταν καλά όλα είχαν φιλικές σχέσεις με το Ιράκ, στην άρνηση του Ιράκ να υποταχθεί στις πιέσεις των εχθρών του, στην ανικανότητα του ΟΗΕ και στην προδοσία του Ιράκ από τις κομμουνιστικές χώρες.

γ. Οι διαλεκτικοί φιλόσοφοι

Αναφέρθηκε στον Σαλαντίν - τον σουλτάνο που κυβερνούσε την εποχή των Σταυροφοριών - και μίλησε εκτενώς για το «φοβερό μάθημα» που ο ιρακινός λαός, αποφασισμένος να νικήσει, θα έδινε σε οποιονδήποτε εισβολέα.

Ο Karl Marx και ο Fr. Engels υιοθετούν τη διαλεκτική του Hegel στη θεωρία τους για την πάλη των τάξεων, και τη θεωρία του Darwin, για να στηρίξουν την αναγκαιότητα αυτής της πάλης.

Ο αποχαιρετισμός

Κυριότερο έργο τους είναι το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο».

«Μπορείτε να πάτε να πείτε στον σύντροφο Φιντέλ Κάστρο», είπε, «ότι εκτιμώ την ανησυχία του».

Σύμφωνα με τη θεωρία τους, ο άνθρωπος παράγει τα απαραίτητα για τη ζωή του.

Και μετά, υψώνοντας τη φωνή του, δήλωσε:

Τα υλικά μέσα παραγωγής επηρεάζουν την οικονομική του ζωή, διαμορφώνουν τις κοινωνικές συνθήκες και αντανακλούν στη συνείδησή του.

«Εάν οι στρατιώτες των ΗΠΑ εισβάλλουν στο Ιράκ, θα τους τσακίσουμε έτσι» και βρόντηξε τα πόδια του στο πάτωμα με τις γυαλισμένες στρατιωτικές του μπότες.

Η ιστορική εξέλιξη επηρεάζεται καθοριστικά από την πάλη των τάξεων.

Μετά, ο Σαντάμ Χουσεΐν αγέλαστος, έδωσε το χέρι του σε κάθε έναν από μας χωριστά.

Η πάλη αυτή θα υπάρχει όσο στην ζωή θα υπάρχουν αντινομίες.

Ο Φερνάντεζ - ένας από εμάς - αποχώρησε, αγκαλιάζοντας τον Σαντάμ με αραβικό στυλ.

Όταν αυτές παύσουν να υπάρχουν, η ανθρωπότητα θα περάσει από το κράτος της αναγκαιότητας στο κράτος της ελευθερίας.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν τού ζήτησε να διαβιβάσει τους χαιρετισμούς του στον Κάστρο.

δ. Μια στροφή προς τον ανθρώπινο ψυχισμό

Στις 12 Νοεμβρίου του 1990, η επίσημη ημερήσια εφημερίδα της Κούβας «Granma» ανακοίνωσε την επιστροφή της αποστολής μας, παρ' ότι η ύπαρξη τέτοιας αποστολής δεν ήταν δημόσια γνωστή.

Ο Δανός Kirkengaard εκφράζει την αντίθεσή του στο Θετικισμό και το Ρομαντισμό.

Όταν ο Φιντέλ μας δέχτηκε, δεν έδειξε ενδιαφέρον να μάθει για το ταξίδι μας.

Τονίζει την ανάγκη να πλησιάσει ο άνθρωπος το Θεό.

Ζήτησε μόνον από τον Φερνάντεζ να του δείξει πώς ο Σαντάμ Χουσεΐν σκόπευε, όπως δήλωνε, να συντρίψει τις αμερικανικές δυνάμεις.

Χωρίς αυτόν είναι χαμένος. Η ένωση με το θείο θα γίνει με τη δύναμη του εσωτερικού πάθους κάθε ανθρώπου χωριστά. Ο Fr. Nietzsche στο περίφημο έργο του, «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» διατυπώνει την άποψή του για τον Υπεράνθρωπο, τον ισχυρό άνθρωπο που αισθάνεται μίσος για τον αδύνατο και το φτωχό, ο οποίος δεν μπορεί να εισφέρει τίποτε το θετικό στη ζωή. Αυτό το ιδανικό της δύναμης θα αποτελέσει ένα από τα συστατικά στοιχεία της ιδεολογίας του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού.