Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διάφορα :: Οικονομική είδηση

( χαλκιδική βλέπουν βούλγαροι επενδυτές :: 17/1/2006 18:42:42) 

Τις περιοχές της Σιθωνίας και της χερσονήσου του Άθω εξετάζουν οι Βούλγαροι δυνητικοί επενδυτές, καθώς στο πρώτο πόδι, στην Κασσάνδρα, τα οικόπεδα που είναι πρώτα στη θάλασσα έχουν «εξαφανιστεί».

Ατέλειωτο μακελειό

Οι αντιδράσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για την κατασκευή οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων

"Συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη έπεφταν μπροστά μας…"

Η ταχύτατη επιτυχία του Προτεσταντισμού ανάγκασε τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να οργανώσει τη δική της μεταρρύθμιση, τη λεγόμενη Αντιμεταρρύθμιση.

Χαλκιδική βλέπουν Βούλγαροι επενδυτές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δόγμα και Λατρεία Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών Ρωμαιοκαθολικοί Λουθηρανοί Προτεστάντες Καλβινιστές Αγγλικανοί Δόγμα Λατρεία Η σωτηρία της ψυχής είναι αποτέλεσμα της πίστης και των καλών πράξεων Η σωτηρία της ψυχής είναι αποτέλεσμα μόνο της πίστης Η σωτηρία της ψυχής είναι αποτέλεσμα της πίστης και του απόλυτου προορισμού (δηλ. ο Θεός προκαθορίζει την τύχη των ανθρώπων) Η σωτηρία της ψυχής είναι αποτέλεσμα μόνο της πίστης 7 μυστήρια 2 μυστήρια: βάπτιση και θεία κοινωνία Λατρεία της Θεοτόκου και των Αγίων Άρνηση της λατρείας της Θεοτόκου και των Αγίων Υπακοή στον πάπα Δεν αναγνωρίζεται η δικαιοδοσία του πάπα Λειτουργία Ανάγνωση της Βίβλου, άσματα και κηρύγματα Τελετές πομπώδεις Τελετές πολύ απλές Τελετές πολύ απλές Τελετές πομπώδεις Επίσκοποι και Καρδινάλιοι Επίσκοποι, όχι καρδινάλιοι Ούτε επίσκοποι, ούτε καρδινάλιοι Επίσκοποι, όχι καρδινάλιοι Απαγορεύεται ο γάμος των κληρικών Επιτρέπεται ο γάμος των κληρικών

Της ΛΙΝΑΣ ΤΣΙΡΕΚΑ

Η πρώτη παλαιστινιακή επίθεση αυτοκτονίας έπειτα από δύο μήνες διέλυσε χθες στη Χάιφα ένα ισραηλινό λεωφορείο γεμάτο κόσμο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 40.

Στη Σύνοδο του Τρέντο (1545-1563) της Ιταλίας λήφθηκαν αποφάσεις για την ανασυγκρότηση της Εκκλησίας και δραστικά μέτρα εναντίον της Μεταρρύθμισης.

Ιδιαίτερα θελκτική αποδεικνύεται η Χαλκιδική για επιχειρηματίες από τη Βουλγαρία, οι οποίοι εκδηλώνουν το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρον, προκειμένου να επενδύσουν στην περιοχή.

Χάιφα, Ισραήλ. Ισραηλινοί διασώστες μεταφέρουν τραυματίες μακριά από τα συντρίμμια του καμένου λεωφορείου

Τα μέτρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά της Μεταρρύθμισης • Τα μοναχικά τάγματα Αναδιοργανώθηκαν τα μοναχικά τάγματα και ιδρύθηκαν νέα, που είχαν ως αποστολή να ενισχύσουν και να διαδώσουν τη ρωμαιοκαθολική πίστη. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσαν διάφορα μέσα, όπως ήταν η ιδεολογική διαφώτιση (προπαγάνδα), η ίδρυση και η διαχείριση σχολείων, νοσοκομείων και η έκδοση βιβλίων. • Ιερά Εξέταση Η Ιερά Εξέταση απετέλεσε το κύριο κατασταλτικό μέτρο εναντίον των αιρέσεων. Αποτελούσε έναν ανακριτικό μηχανισμό, που είχε, σε συνεργασία με την κοσμική εξουσία, το δικαίωμα εξέτασης των υπόπτων για αίρεση, υποβάλλοντάς τους ακόμα και σε βασανιστήρια. Όσοι κρίνονταν ένοχοι και καταδικάζονταν σε θάνατο καίγονταν πάνω στην πυρά (autodafe). • Λογοκρισία Η συμβολή της τυπογραφίας στη διάδοση των μεταρρυθμιστών ιδεών είχε αποφασιστική σημασία. Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε ένα συμβούλιο λογοκρισίας των βιβλίων που συνέτασσε κατάλογο απαγορευμένων βιβλίων (Index Librorum Prohibitorum).

Το ενδιαφέρον που αφορά τη δημιουργία οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων αναμένεται να τεθεί επί τάπητος, κατά τη διάρκεια του διήμερου 3ου συνεδρίου για την κτηματαγορά της Χαλκιδικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου και θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων Βούλγαροι κτηματομεσίτες, κατασκευαστές και επενδυτές.

Η έκρηξη άνοιξε την οροφή του λεωφορείου με τον αριθμό 37 σαν να ήταν κονσερβοκούτι, μετέτρεψε το όχημα σε απανθρακωμένα συντρίμμια και σκόρπισε πτώματα σε κεντρικό δρόμο στην είσοδο της συνοικίας Καρμελίγια, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Ισραήλ.

Το εσωτερικό ενός καλβινικού ναού. Πίνακας του 1565. Γενεύη, Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. • Ποια διαφορά παρατηρείτε ως προς το διάκοσμο των δύο ναών; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετείται σε κάθε περίπτωση;

Όπως τόνισε μιλώντας στη «Μ» ο Νίκος Ράλλης, πρόεδρος των κτηματομεσιτών Χαλκιδικής, οι οποίοι διοργανώνουν το συνέδριο, αιχμή του δόρατος για τους Βούλγαρους δυνητικούς επενδυτές είναι η περιοχή της Σιθωνίας και της χερσονήσου του Άθω, καθώς στο πρώτο πόδι, στην Κασσάνδρα, τα οικόπεδα που είναι πρώτα στη θάλασσα έχουν «εξαφανιστεί».

"Ακούσαμε μια εκκωφαντική έκρηξη.

Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη (Μπαλτακίνο -κουβούκλιο Αγίας Τράπεζας, 1624-1633.)

Στο μεταξύ, έντονη κινητικότητα καταγράφεται στην περιοχή των Νέων Μουδανιών από Γερμανούς επενδυτές, που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κατασκευή εμπορικού κέντρου -που θα περιλαμβάνει χώρους ψυχαγωγίας- εστίασης και καταστημάτων.

Ανθρώπινα μέλη, χέρια, πόδια, γυαλιά και συντρίμμια πετάχτηκαν από το λεωφορείο στον δρόμο μπροστά στο μαγαζί μας", περιέγραψε ο 20χρονος Μάικλ Αφούτα, ο οποίος εργάζεται σε γειτονικό κομμωτήριο.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης της Εκκλησίας κτίζονται καινούριοι επιβλητικοί ναοί σε ρυθμό μπαρόκ και με πλούσιο διάκοσμο.

Πρόσφατα επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική και Αρμένιοι επενδυτές, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κατασκευή ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στο δεύτερο και τρίτο πόδι, που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των τουριστών αλλά και των Θεσσαλονικέων, που τα επιλέγουν για ολιγοήμερες αποδράσεις.

"Η έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή σαν να ήταν σεισμός.

Στόχος είναι η προβολή της δύναμης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και η επιβεβαίωση της υπεροχής του ρωμαιοκαθολικού δόγματος έναντι του προτεσταντισμού.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Ράλλης, το όποιο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων, καθώς δεν έχει υπογραφεί κάποιο συμβόλαιο.

Τα τζάμια έσπασαν, τα φώτα έσβησαν.

Ταυτόχρονα, ενισχύεται η λατρεία της Θεοτόκου και πολλαπλασιάζονται οι εικόνες και οι τελετές, προκειμένου να διεγερθεί η ευαισθησία των πιστών.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν επισκεφτεί τη Χαλκιδική, που όπως φαίνεται αποτελεί πόλο έλξης για τους απανταχού επενδυτές, Γάλλοι και Τυνήσιοι επιχειρηματίες, προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα δημιουργίας οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Έτρεξα προς το λεωφορείο, αλλά ήμουν τόσο φοβισμένος πως μπορεί να γινόταν κι άλλη έκρηξη, ώστε λίγα δευτερόλεπτα μετά επέστρεψα…

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ενδιαφέρον των Γάλλων επενδυτών, που επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό των Θεσσαλονικέων, εντοπίζεται σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση περί τη μιάμιση ώρα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Βουρβουρού και τον Άγιο Νικόλαο.

Ήταν φρικτό".

Το συνέδριο

Ήταν η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας αφότου ανέλαβε καθήκοντα η νέα σκληροπυρηνική κυβέρνηση του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, και συμπίπτει με την επίθεση που διεξάγει ο στρατός στη Γάζα - μια επίθεση που έχει τροφοδοτήσει τους φόβους των Παλαιστινίων ότι οι Ισραηλινοί θα κάνουν και χειρότερα, καθώς ο κόσμος επικεντρώνει όλο και περισσότερο την προσοχή του στον πιθανό πόλεμο με το Ιράκ.

Στο συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους ανάπτυξης της κτηματαγοράς της Χαλκιδικής, αναμένεται να συμμετέχουν εκτός από τους Βούλγαρους επενδυτές, τους κατασκευαστές και το σύνδεσμο κτηματομεσιτών FIABCI της χώρας, Γερμανοί, Κύπριοι, Πολωνοί και Ρουμάνοι.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν ηρεμία στην περιοχή πριν από τον πόλεμο και επέπληξαν αυτή την εβδομάδα το Ισραήλ για την τελευταία επιδρομή του στη Γάζα, ηγήθηκαν της διεθνούς καταδίκης της σημερινής επίθεσης.

Οι δύο τελευταίοι μάλιστα, που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο εν λόγω συνέδριο, δεν αποκλείεται να εκδηλώσουν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον για την περιοχή.

Ο πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει την ειρήνη και η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρωσία ζήτησαν να αρχίσει νέα ειρηνευτική διαδικασία.

Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Μάμα, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου και ο πατριάρχης Βουλγαρίας.

Αναμένονται αντίποινα

Αρκετές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση, καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη - κάτι μάλλον ασυνήθιστο. Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την επίθεση. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έκανε γνωστό πώς θα απαντήσει.

Η χθεσινή επίθεση πραγματοποιήθηκε έπειτα από επιδρομές του στρατού τις πέντε τελευταίες εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 80 Παλαιστίνιοι - ένοπλοι και άμαχοι. Κατά την ίδια περίοδο σκοτώθηκαν οκτώ Ισραηλινοί. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο καμικάζι είχε μια μεγάλη βόμβα δεμένη στο σώμα του, η οποία ήταν γεμάτη καρφιά για να αυξήσει την καταστροφή. Καθίσματα λεωφορείου και παπούτσια των θυμάτων ήταν σκορπισμένα στον δρόμο. Οι εργάτες των σωστικών συνεργείων σκέπασαν με κουβέρτες αρκετά πτώματα που βρίσκονταν ακόμη στο λεωφορείο. "Μιλάμε για έναν καμικάζι βομβιστή που ανατινάχθηκε μέσα στο λεωφορείο. Προφανώς είχε τεράστια ποσότητα εκρηκτικών δεμένη στο σώμα του. Η ζημιά είναι τεράστια", δήλωσε ο Γιακόβ Μπορόβσκι, αστυνομικός διοικητής υπεύθυνος για το Βόρειο Ισραήλ. Πρόσθεσε πως ο βομβιστής ανατινάχθηκε σε ώρα αιχμής, την ώρα που οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Χάιφας τελείωναν τα μαθήματά τους.