Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Βιογραφίες :: Οικονομική είδηση

( νέα υψηλά, ενάντια στις προβλέψεις :: 5/1/2006 18:58:56) 

Νέα υψηλά, ενάντια στις προβλέψεις ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ

• Το Φραγκικό Βασίλειο

Μετά την καταγραφή νέων υψηλών επιπέδων και την κίνηση του γενικού δείκτη πάνω από τις 3.700 μονάδες η μετακύλιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος προς τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση (γεγονός για το οποίο έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα το τελευταίο τρίμηνο) είναι πια αδιαμφισβήτητη και διαθέτει αιτίες, κεφάλαια και διάρκεια. "Ο βασιλιάς": Σύγκρουση με το κυνικό και αδιάφορο κοινωνικό περιβάλλον, ενός ανθρώπου που ψάχνει τις δικές του αλήθειες.

• Από τους Μεροβίγγειους στους Καρολίδες

Η ανοδική τάση περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα τις ακτοπλοϊκές εταιρείες (απελευθέρωση ναυλολογίου), τις κατασκευαστικές (υπολείπονται σε σχέση με τα θεμελιώδη στοιχεία τους και τη χρηματιστηριακή πορεία τους), τη μεταλλουργία, τις τράπεζες μεσαίου βεληνεκούς αλλά και πλειάδα άλλων κλάδων και επιμέρους μετοχών, όπως το εμπόριο, η πληροφορική αλλά και η ΔΕΗ, η Ιντρακόμ, ο Γερμανός, ο Νότος κ.ά., που διαθέτουν συγκριτικά χαμηλή κεφαλαιοποίηση ή ισχυρά επιχειρηματικά σενάρια. Πολλά Κρατικά Βραβεία.

Ο Χλωδοβίκος (481-511), γενάρχης της δυναστείας των Μεροβιγγείων, κατόρθωσε να επεκτείνει το κράτος του από το Ρήνο μέχρι τα Πυρηναία με τη στήριξη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η σημαντικότερη ίσως εξέλιξη των τελευταίων εβδομάδων δεν είναι οι 3.700 μονάδες αλλά η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων (πέρα από τα βραχυπρόθεσμα κερδοσκοπικά) σε υγιείς εταιρείες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, που διαθέτουν χαρακτηριστικά μεσομακροπρόθεσμης τοποθέτησης. Σκηνοθεσία Νίκου Γραμματικού, με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Μηνά Χατζησάββα (Απόλλων, Άττικα 1, Γαλαξίας 2, Ετουάλ, Κηφισιά 2).

Μετά την αποδοχή του χριστιανισμού από τον Χλωδοβίκο και τη βάπτισή του, η ενσωμάτωση των Βαρβάρων στο χριστιανικό κόσμο έλαβε πλέον και επίσημο χαρακτήρα. Είμαστε βέβαια υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η επενδυτική ευφορία, όπως αυτή παρουσιάζεται σήμερα, είναι επικίνδυνη για πολλούς ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι υπολογίζουν σε μόνιμη ανοδική πορεία. "Χορεύοντας με τον Ράιντελ - Ο Κουβανός γείτονας": Όνειρα και καθημερινότητα των Κουβανών που ζουν στην Αθήνα. Οι αντιθέσεις μεταξύ των διαδόχων του Χλωδοβίκου οδήγησαν το Φραγκικό Βασίλειο σε διάσπαση. Για το 2006 πιστεύουμε ότι η μεταβλητότητα της αγοράς θα αυξηθεί, ενώ οι αποδόσεις λογικά θα υπολείπονται σε σχέση με αυτές του 2005. Ντοκιμαντέρ του Αλέξη Τσάφα.

Τα βασίλεια στις αρχές του 6ου αιώνα Βασίλειο των Φράγκων Βασίλειο των Βουργουνδών Βασίλειο των Οστρογότθων Βασίλειο των Βανδάλων Βασίλειο των Βησιγότθων Βασίλεια των Σαξόνων Βασίλειο των Σουήβων Βασίλειο των Βάσκων Τα βασίλεια στα μέσα του 8ου αιώνα Επεκτείνεται και περιλαμβάνει τη Γαλατία και μέρος της Γερμανίας Κατακτήθηκε από τους Φράγκους το 534 Κατακτήθηκε από τους Βυζαντινούς από το 535 έως το 554 Κατακτήθηκε από τους Βυζαντινούς το 534 Κατακτήθηκε από τους Άραβες το 711 Περιορίζονται στην Αγγλία Κατακτήθηκε από τους Βησιγότθους το 585 Κατακτήθηκε σταδιακά από τους Βησιγότθους και τους Φράγκους

Είναι επίσης φυσικό να υποθέσει κανείς ότι η ταχύτητα ανόδου σύντομα θα αναχαιτιστεί και θα ακολουθήσει μία περίοδος ανασύνταξης δυνάμεων, κατοχύρωσης κερδών και αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων. Κείμενα - αφήγηση: Λεωνίδας Αντωνόπουλος (Άστυ).

Η βάπτιση του Χλωδοβίκου Α' (περ. 496).

Αυτό σε επίπεδο γενικού δείκτη μεταφράζεται σε πλαγιολίσθηση ή συσσώρευση γύρω από τα επίπεδα των 3.600 μονάδων, που ενδεχομένως να αργήσουμε λίγο να δούμε λόγω της βελτιωμένης ψυχολογίας και της ισχυρής ρευστότητας της αγοράς.

"Πιάσε με αν μπορείς": Σάτιρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, με έναν εξπέρ στις πλαστογραφίες και στις μεταμορφώσεις, ο οποίος στη δεκαετία του '60 είχε τρελάνει το FBI - που μετά του προσέφερε τη θέση του… συμβούλου για θέματα απάτης! Μικρογραφία σε χειρόγραφο.

Σύμμαχοι στην πορεία των αγορών η τεράστια ρευστότητα διεθνώς και η ανάπτυξη αντισωμάτων σε καταστάσεις που παλαιότερα δημιουργούσαν τριγμούς στις αγορές (τρομοκρατία, γεωπολιτική αστάθεια).

Με τους: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χανκς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μάρτιν Σιν (Ααβόρα, Αελλώ 3, Αθήναιον 1, Cinepolis 1, Αίγλη 1, Άνταμς 1, Art Ecran 1, Άστορ, Βάρκιζα 1, Cine City 1, 2, Cinerama, Village Μαρούσι-Παγκράτι-Ρέντης, Κηφισιά 3, Μαργαρίτα 1, Μετροπόλιταν, Πλάζα 1, Πτι Παλαί, Ράδιο Σίτυ, Σπόρτιγκ, Τρία Αστέρια, Μάγια, Ζέα). Βρυξέλλες, Βασιλική Βιβλιοθήκη. Ωστόσο ο συνειδητός επενδυτής πρέπει να αντιλαμβάνεται τον αυξημένο επενδυτικό κίνδυνο με τον οποίο σχετίζονται οι τοποθετήσεις του στα τρέχοντα επίπεδα και να διαθέτει εκ των προτέρων στρατηγική προστασίας και αυξημένα αντανακλαστικά.

"Ο Σ. Μ. Αϊζενστάιν και η ρωσική πρωτοπορία": Μοναδική κινηματογραφική εμπειρία με όλα τα αριστουργηματικά φιλμ - εννιά - του Ρώσου σκηνοθέτη (Τριανόν).

• Η βάπτιση του Χλωδοβίκου εξυπηρετούσε κάποια σκοπιμότητα; Ωστόσο η συντήρηση του θετικού κλίματος θα δημιουργήσει ισχυρή βάση για κατοχύρωση του τρέχοντος επιπέδου τιμών, ενώ η πορεία της αγοράς δείχνει ότι για επιλεγμένες μετοχές η ανοδική τάση θα έχει συνέχεια και διάρκεια τουλάχιστον για το πρώτο δίμηνο του έτους.

"13 απόψεις για την ευτυχία": Πέντε σύγχρονες ανθρώπινες ιστορίες στη χαοτική Νέα Υόρκη.

Βαθμιαία, η κεντρική εξουσία αποδυναμώθηκε προς όφελος της αριστοκρατίας και της Εκκλησίας με αποτέλεσμα οι μαγιορδόμοι, δηλ. οι επικεφαλής αξιωματούχοι των φραγκικών ανακτόρων, να αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 200 ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Σκηνοθεσία Τζιλ Σπρέτσερ, με τους: Τζον Τορτούρο, Μάθιου ΜακΚόναχι, Κλέα Ντιβάλ (Αθηναΐς, Αίγλη, Αίγλη 2, Έλλη).

Ένας από αυτούς, ο Κάρολος Μαρτέλος, αναδείχθηκε σε μεγάλο ηγέτη, όταν αναχαίτισε την προέλαση των Αράβων προς την Ευρώπη στο Πουατιέ το 732. ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2003 ΔΕΙΓΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2004 ΔΕΙΓΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

"El Bola": Η ιστορία ενός κακοποιημένου παιδιού και ενός φίλου του.

Ο γιος του Πιπίνος ο Βραχύς, αφού ανέτρεψε τον τελευταίο μεροβίγγειο βασιλιά, πήρε τη θέση του το 751 και ίδρυσε τη δυναστεία των Καρολιδών. P / BV 2,23 195 2,16 198

Του Ισπανού Ατσέρο Μάνιας (Φιλίπ).

Τρία χρόνια αργότερα στέφθηκε ελέω θεού βασιλέας* από τον πάπα, στον οποίο σε ανταπόδοση χάρισε το δουκάτο της Ραβέννας και άλλα ιταλικά εδάφη. P / BV Κατά ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 3,25 195 3,04 198

"Μ' αγαπά, δεν μ' αγαπά": Η Οντρέ Τοτού ("Αμελί"), σ' ένα ρομαντικό θρίλερ της Λετίσια Κολομπάνι [Αλεξάνδρα (Πατ.), Μαρούσι 3, Δαναός 1, Έμπασσυ].

Έτσι ιδρύθηκε το παπικό κράτος. P / BV ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ * 2,38 195 2,43 192

"Σκοτεινή απουσία": Ψυχολογικό θρίλερ, με μια γυναίκα να "καταδυναστεύεται" από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του μεγάλου έρωτά της.

P / E προ φόρων 16,88 192 16,85 198

Σκηνοθεσία Στίβεν Γκάγκαν, με τους: Κέιτ Χολμς, Μπέντζαμιν Μπραντ (Αελλώ 5, Cinepolis 4, Ατλαντίς, Village Μαρούσι-Παγκράτι-Ρέντης, Τιτάνια, Καστέλλα).

P / E μετά από φόρους 26,05 182 23,89 179

"Σικάγο": Φόνοι, πάθη, φήμη, σεξ α λα μιούζικαλ στο Σικάγο του Μεσοπολέμου.

Ρ / Ε προ φόρων κατά ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 17,86 192 16,30 198

Υποψήφιο για πολλά Όσκαρ.

Ρ / Ε προ φόρων ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ * 17,31 182 18,47 192

Του Ρομπ Μάρσαλ, με τους: Ρίτσαρντ Γκιρ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρενέ Ζέλβεγκερ (Αελλώ 4, Αθήναιον 2, Cinepolis 3, Αττικόν, Βάρκιζα 2, Village Μαρούσι-Παγκράτι-Ρέντης, Διάνα, Κηφισιά 1, Μαργαρίτα 2, Νιρβάνα, Όσκαρ, Παλάς, Σινέ Χολαργός, Τρία Αστέρια, Φάληρο 1, Φοίβος, Χάι Λάιφ).

Απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων 15,73% 190 15,62% 191

"Ο χορευτής του επάνω ορόφου": Η δράση και η σύλληψη του ηγέτη της περουβιανής επαναστατικής οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι.

Πωλήσεις / Ίδια Κεφάλαια 2,03 179 2,09 180

Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Τζον Μάλκοβιτς (Αλέκα, Όπερα 2, Τροπικάλ 1, Άννα Ντορ).

Χρηματ. Αξία / Πωλήσεις 1,50 189 1,41 190

"Πάμε για ένα ούζο;": Ερωτικά μπερδέματα και αδιέξοδα σχέσεων στη σημερινή Αθήνα.

Δάνεια / Ίδια Κεφάλαια 0,86 187 0,86 189

Της Κλεώνης Φλέσσα, με τους Δέσποινα Κούρτη, Θεοδώρα Τζίμου.

2003 2004

Μαζί και η μικρού μήκους ταινία "Φώτα" των Κωνσταντίνου Σταρίδα - Δημήτρη Μπαβέλλα (Art Ecran 2).

ΚΥΚΛ. ΤΑΧ. ΑΠΟΘΕΜ. & ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ 245,6 187 241,9 187

Γιάννης Φέρτης, Μπέττυ Λιβανού στο φιλμ "Όνειρα γλυκά" του Παντελή Παγουλάτου

ΙΔΙΑ ΚΕΦ. / ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 42,6% 200 43,1% 200

"Όνειρα γλυκά": Τα μυστικά και ψέματα μιας ζωής αποκαλύπτονται με "αφορμή" την ασθένεια που χτυπάει τον Γιάννη Φέρτη και η γυναίκα του Μπέττυ Λιβανού ταράζεται με την εμφάνιση του Χρήστου Νομικού - ενός έρωτα από τα παλιά.

ΚΕΡΔΗ ( % ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ) 9,11% 200 8,95% 200

Σκηνοθεσία Παντελή Παγουλάτου (Ανδόρα, Δημ. Κινημ. Ρεξ).

* Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΦΟΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΖΗΜΙΩΝ

"Θα το μετανιώσεις": Κομεντί ηθών, με τη Μάνια Παπαδημητρίου να πέφτει "τέζα" στην πλατεία της πόλης της και να κάνει την επανάστασή της σε όλο τον περίγυρο που την εκμεταλλεύεται. Σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου. Έξι Κρατικά Βραβεία (Τροπικάλ 2, Γλυφάδα 2, Δαναός 2).

"Οι κόρες της ντροπής": Βαρβαρότητες σε καθολικά μοναστήρια, με θύματα 30.000 "αμαρτωλές" γυναίκες και θύτες κοινωνία και Εκκλησία. Του Πίτερ Μάλαν (Ίλιον, Καλυψώ, Πλάζα 2).

"Σχετικά με τον Σμιντ": Για άλλη μία φορά ο Τζακ Νίκολσον είναι υποψήφιος για Όσκαρ στον ρόλο ενός συνταξιούχου στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Σκηνοθεσία του "δικού" μας Αλεξάντερ Πέιν (Αλέξανδρος Παπαδόπουλος) (Αελλώ 1, Cinepolis 2, Αστέρια, Άστρον, Άτταλος, Village Μαρούσι, Ιντεάλ).

"Μεθυσμένος με γυναίκες και ζωγραφική": Ποτό, γυναίκες και δημιουργία στη ζωή του ζωγράφου Τζανγκ Σόινγκ Απ. Σκηνοθεσία Ιμ Κουόν Τάεκ (Αλφαβίλ, Άττικα 2).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

"Σικάγο". (Village Centre 1, 9, Πλατεία Alpha Odeon 3, Ράδιο Σίτυ, Ster Century Cinemas 11, Τιτάνια 1).

"Πιάσε με αν μπορείς". (Ανατόλια, Village Centre 4, 5, Πλατεία Alpha Odeon 1, 5, Ster Century Cinemas 1, 3, 10).

"Γάμος α λα… ελληνικά". (Αθήναιον 1, Ster Century Cinemas 8, Πλατεία Aplha Odeon 2).