Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( την ιντρακόμ "δείχνει" ο έβερτ για τις υποκλοπές :: 27/2/2006 20:00:33) 

Ανεπαρκές έκρινε η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών το υπόμνημα της Vodafone για τις υποκλοπές, ενώ ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης έχει αρχίσει να λαμβάνει καταθέσεις από όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Η παράπλευρη ωφέλεια της καραβάνας

Επίλυση [pic] γραμμικού συστήματος με τη μέθοδο του Cramer

Την Ιντρακόμ "δείχνει" ο Έβερτ για τις υποκλοπές

ΦΡΑΓΚΩ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝ

Όπως είδαμε στα προηγούμενα, ένα γραμμικό [pic] σύστημα μπορεί να έχει μοναδική λύση ή άπειρο πλήθος λύσεων ή να είναι αδύνατο.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για ενδεχόμενη εμπλοκή της εταιρίας

Το συσσίτιο των εξήντα δύο χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών που θα στρατοπεδεύσουν προσωρινά στην Τουρκία θα περιέχει 3.600 θερμίδες και ανατέθηκε σε τουρκική εταιρεία.

Στην ειδική περίπτωση που το σύστημα είναι [pic], το επόμενο θεώρημα, του οποίου η απόδειξη παραλείπεται, μας πληροφορεί πότε το σύστημα αυτό έχει μοναδική λύση και πότε έχει άπειρο πλήθος λύσεων ή είναι αδύνατο.

Για ενδεχόμενη εμπλοκή της εταιρείας Ιντρακόμ στην υπόθεση των υποκλοπών κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Ανδρέα Λαμπρινόπουλο.

Πρόκειται για παράπλευρη ωφέλεια του πολέμου. ΘΕΩΡΗΜΑ

Στην επιστολή του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επικαλείται δήλωση του ίδιου του κ. Λαμπρινόπουλου στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία είναι γνωστά "τα κέντρα από τα οποία ξεκινούσαν οι υποκλοπές", και προσθέτει ότι "είναι επίσης γνωστό ότι το ένα από τα δύο επίμαχα κέντρα είναι εγκαταστημένο στις εγκαταστάσεις της Ιντρακόμ στην Παιανία.

Το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι η καραβάνα των εξήντα χιλιάδων Τούρκων φαντάρων, που στρατοπεδεύουν ήδη στα σύνορα με το Ιράκ, με σκοπό να εξασφαλίσουν ότι οι Κούρδοι του βορείου Ιράκ δεν θα αποπειραθούν να ιδρύσουν ανεξάρτητο κράτος, περιέχει 4.384 θερμίδες.

Έστω το [pic] γραμμικό σύστημα [pic].

Επίσης ότι "διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Vodafone-Panafon είναι ο κ. Μαστοράκης, ο οποίος εμισθοδοτείτο από την Ιντρακόμ". Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε στις 6 Φεβρουαρίου «την έλευση τεσσάρων χιλιάδων Αμερικανών για να εκσυγχρονίσουν ιδίοις εξόδοις και προς ιδία χρήση έξι τουρκικές αεροπορικές βάσεις και τρία λιμάνια».

- Αν [pic], τότε το σύστημα έχει μοναδική λύση την [pic] με [pic] όπου D είναι η ορίζουσα [pic] των συντελεστών των αγνώστων και [pic], [pic] είναι η ορίζουσα που προκύπτει από την D αν αντικαταστήσουμε την [pic]στήλη των συντελεστών του αγνώστου [pic] με τη στήλη των σταθερών όρων.

Ο κ. Έβερτ τονίζει στην επιστολή του ότι "καμία επέμβαση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συμμετοχή του κ. Μαστοράκη αλλά και της λοιπής τεχνικής ιεραρχίας της Vodafone…

Σήμερα (1/3) τίθεται σε ψηφοφορία και η εκχώρηση αρμοδιότητας στην κυβέρνηση για «τη χρήση του τουρκικού εδάφους από τον αμερικανικό στρατό με σκοπό την επίθεση εναντίον του Ιράκ» σε συνδυασμό με την «άδεια εισβολής του τουρκικού στρατού σε ξένο έδαφος», που αναμένεται ότι θα υπερψηφισθεί, μετά τη χθεσινή «θετική παρέμβαση» του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

- Αν [pic], τότε το σύστημα ή είναι αδύνατο ή έχει άπειρο πλήθος λύσεων.

Κατόπιν όλων αυτών τίθεται το εύλογο ερώτημα", αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Έβερτ, "αν ερευνήσατε το συγκεκριμένο κτίριο της Ιντρακόμ και εξετάσατε τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας Vodafone και ιδιαίτερα τους κ. Κορωνιά, διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone, Μαστοράκη, διευθυντή τμήματος Τεχνολογίας, Πλεύρη, επικεφαλής του τεχνικού τμήματος και Μπάμπαλη, προϊστάμενο του τμήματος Απορρήτων".

Αυτά, όμως, είναι λίγο ως πολύ γνωστά.

Από το θεώρημα αυτό προκύπτει ότι:

Ανεπαρκές το υπόμνημα

«Η αμερικανική βοήθεια θα αρχίσει να ρέει στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας τη στιγμή που θα πέσει η πρώτη σφαίρα», ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Αλί Μπαμπατζάν.

ΠΟΡΙΣΜΑ

Ανεπαρκές έκρινε η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών το υπόμνημα της Vodafone για τις υποκλοπές, ενώ αποφάσισε να πραγματοποιήσει προσομοίωση εγκατάστασης λογισμικού στα μηχανήματα της εταιρείας, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο παρεισέφρησε το παράνομο λογισμικό στο δίκτυο της Vodafone.

Έξι δισεκατομμύρια δολάρια δωρεάν και σαράντα σε πιστώσεις ελεγχόμενες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ομογενές σύστημα [pic], - έχει μόνο τη μηδενική λύση, αν και μόνο αν [pic]. - έχει και μη μηδενικές λύσεις (άπειρο πλήθος), αν και μόνο αν [pic].

O εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης έχει αρχίσει να λαμβάνει καταθέσεις από όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ζητώντας εξηγήσεις για τη διαδικασία ενημέρωσης της πολιτείας αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του παράνομου λογισμικού.

«Προσοχή, τα λεφτά αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν σωστά», απείλησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του συλλόγου βιομηχάνων (TUSIAD) Τουντζάϊ Όζιλχαν.

ΣΧΟΛΙΑ

Παράλληλα έχει εξασφαλίσει το δικαστικό βούλευμα, με το οποίο αίρεται το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών του Τσαλικίδη.

Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επισημαίνονται κι άλλες παράπλευρες ωφέλειες: οι στολές των Αμερικανών θα αγοράζονται από την Τουρκία, το αμερικανικό προξενείο των Αδάνων «έκλεισε» μέχρι τώρα έξι ξενοδοχεία για την ανάπαυση και αναψυχή των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Αττάλειας και δύο νοσοκομεία (στο Μπάτμαν και το Ντιάρμπακιρ).

1) Ένα [pic] γραμμικό σύστημα [pic] με [pic], λέγεται και σύστημα Cramer, η δε επίλυση του συστήματος αυτού αναφέρεται και ως κανόνας του Cramer.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, άλλα τριάντα άτομα, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ως σήμερα, παρακολουθούσε το κύκλωμα των υποκλοπών.

«Ο λαός θα καταλάβει γιατί γίνονται όλα αυτά», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν χθες το μεσημέρι, καθ' οδόν προς την πόλη Σίιρτ, όπου την ερχόμενη Κυριακή (9/3) θα διεξαχθούν οι αναπληρωματικές εκλογές, μετά τις οποίες ο πρόεδρος του Λευκού Κόμματος θα οδεύσει - αφού κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγεί βουλευτής - προς την πρωθυπουργία.

Ο κανόνας του Cramer δεν είναι αποδοτική μέθοδος για να χρησιμοποιηθεί στη λύση συστημάτων με ένα μεγάλο αριθμό εξισώσεων, γιατί πρέπει να υπολογιστούν πολλές ορίζουσες μεγάλης τάξης.

Στη λίστα των 103 παρακολουθούμενων τηλεφώνων υπάρχουν τριάντα καρτοκινητά τηλέφωνα, τα οποία ανήκαν σε "αγνώστους κατόχους".

Το Λευκό Κόμμα ανδρώθηκε, ωρίμασε κι έμαθε γρήγορα πως πρέπει κανείς να αρκείται στο «μετρημένο και το λογικό», να «μην παραβαίνει τις συμβουλές του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας».

Γι’ αυτό στη συνέχεια με τον κανόνα αυτόν θα επιλύουμε μόνο [pic] και [pic] γραμμικά συστήματα.

Κι αν κάποιου το πρόσωπο κοκκίνισε, αυτό δεν φάνηκε, γιατί πάνω του έπεφτε η θολή εικόνα πέντε εκατομμυρίων Κούρδων του βορείου Ιράκ και η ανταύγεια ενός πράσινου - όχι του πράσινου του ισλάμ…

Ως προς τους αριθμητικούς υπολογισμούς η μέθοδος επίλυσης συστήματος με τον αλγόριθμο του Gauss υπερτερεί του κανόνα του Cramer. Όμως, ο κανόνας του Cramer είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε θεωρητικά ζητήματα. 2) Για την επίλυση ενός [pic] γραμμικού συστήματος [pic] με [pic] εργαζόμαστε συνήθως με τη μέθοδο απαλοιφής του Gauss. 3) Αν ένα [pic] γραμμικό σύστημα είναι ομογενές, τότε [pic] [pic], αφού όλες οι ορίζουσες έχουν μια μηδενική στήλη.