Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( λεβαδειακος :: 2/1/2006 20:03:09) 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Φρούρια τα αεροδρόμια

2.3 Συνοχή και διάλυση της ομάδας

Υπέγραψε ο Βιτάλι

Ταλαιπωρία προβλέπεται για επιβάτες, που θα περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους

Βασική επιδίωξη κάθε ομάδας είναι να εξασφαλίζει και να διατηρεί τη συνοχή της.

Παίκτης του Λεβαδειακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια θα είναι ο Μιγκέλ Ανχελ Μεα Βιτάλι, ο οποίος υπέγραψε ήδη το συμβόλαιό του με τον Λεβαδειακό και τις επόμενες ημέρες θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Όσο εξυπηρετείται ο κοινός σκοπός και επιτυγχάνονται οι κοινοί στόχοι, είναι φυσικό να ενισχύονται οι δεσμοί των μελών της κοινωνικής ομάδας.

Ο 25χρονος αμυντικός μέσος, διεθνής με την εθνική ομάδα της Βενεζουέλας (46 συμμετοχές), ανήκε στη Λάτσιο, αλλά δεν βρισκόταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας και κυρίως στα διεθνή, εν όψει των πολεμικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Ιράκ, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΘΕΑΠΑ) που συνεδρίασε χτες υπό την προεδρία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή.

Τα μέλη επικοινωνούν συχνά μεταξύ τους, υπακούουν σε κοινούς κανόνες, έχουν κοινές αξίες και εμπειρίες, χρησιμοποιούν μια κοινή «γλώσσα», όπως π.χ. συμβαίνει με μια παρέα συμμαθητών ή με τους συναδέλφους σε ένα χώρο εργασίας.

Έχει αγωνιστεί στην ισπανική Γέιδα, την Τσακαρίτα της Αργεντινής και την Καράκας της Βενεζουέλας.

Τα μέτρα ασφαλείας, που θα μεταβάλουν σε "αστακούς" τα ελληνικά αεροδρόμια και θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των επιβατών (προτού επιβιβαστούν στα αεροπλάνα θα περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους), θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή μόλις οι ΗΠΑ ειδοποιήσουν για την έναρξη των επιχειρήσεων στην περιοχή του Ιράκ.

Αν για οποιοδήποτε λόγο ο κοινός στόχος πάψει να υπάρχει, είτε γιατί έχει επιτευχθεί είτε γιατί άλλαξαν τα ενδιαφέροντα των ατόμων, είτε γιατί υπήρξαν διαφωνίες ή αποτυχίες, η κοινωνική ομάδα μπορεί να διαλυθεί, όπως συνέβη στο παρελθόν με τη Φιλική Εταιρεία ή τις ομάδες αγροτών που επεξεργάζονταν αγροτικά προϊόντα και διαλύθηκαν με την εκβιομηχάνιση της χώρας. Επόμενος μεταγραφικός στόχος της ΠΑΕ ο Βραζιλιάνος αμυντικός, Άντερσον, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον Πάρη Ανδράλα.

Στόχος των μέτρων αυτών είναι κυρίως η προστασία των αεροδρομίων και των αεροσκαφών από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όταν διαμορφώνονται νέες ανάγκες και κοινωνικές συνθήκες, κάποιες κοινωνικές ομάδες καταργούνται και δημιουργούνται νέες, οι οποίες δίνουν νέες ταυτότητες στα άτομα. ΙΩΝΙΚΟΣ: Συναγερμός έχει σημάνει στην Νεάπολη για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνονται έκτακτες επιθεωρήσεις στους διεθνείς αερολιμένες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κέρκυρας.

Με αυτόν τον τρόπο με την πτώση της δικτατορίας έπαψαν να υπάρχουν οι ομάδες φοιτητών που εναντιώθηκαν στο καθεστώς και δημιουργήθηκαν νέες ομάδες με άλλους στόχους, όπως οι φοιτητικοί σύλλογοι. Την Πέμπτη θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια, 1.820 από τα οποία θα πάρει η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ.

Οι επιθεωρήσεις αυτές δεν θα προαναγγέλλονται και τα αποτελέσματά τους θα παραδίδονται αμέσως στην ΥΠΑ και στο υπουργείο Μεταφορών.

φωτ.2.6 Ομάδες φοιτητών στην κατάληψη της Νομικής στη διάρκεια της δικτατορίας.

ΟΦΗ: Τον Πέτρο Μαρινάκη για την προσφορά του στην ομάδα, θα τιμήσει η ΠΑΕ στο σημερινό φιλικό με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στάδιο.

Στη χτεσινή σύσκεψη της ΕΘΕΑΠΑ μετείχαν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Εξωτερικών, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τους Έλληνες αερομεταφορείς.

φωτ. 2.7 Αντιπολεμική διαδήλωση ομάδων φοιτητών στην Ουάσιγκτον, τη δεκαετία του '60. Οι ομάδες δημιουργούνται όταν εξυπηρετούν κάποιες ανάγκες και διαλύονται όταν οι στόχοι τους ικανοποιηθούν. Οι ομάδες φοιτητών στη διάρκεια της δικτατορίας (1967-1974) ικανοποίησαν το στόχο τους που ήταν η ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος. Με τον ίδιο τρόπο έπαψαν να υπάρχουν οι αντιπολεμικές ομάδες στην Αμερική του '60, όταν τελείωσε ο πόλεμος στο Βιετνάμ. - Από τις γνώσεις σας στην Ιστορία να αναφέρετε ομάδες οι οποίες με τη δράση τους άλλαξαν την ιστορία του τόπου τους.

Πλακέτα θα απονεμηθεί και στον Σταύρο Λαμπράκη.

Τα μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να ληφθούν στους αερολιμένες αμέσως μόλις οι ΗΠΑ δώσουν το σήμα της έναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων είναι:

φωτ. 2.8 Με την κοινωνική εξέλιξη πολλές επαγγελματικές ομάδες εξαφανίζονται και νέες δημιουργούνται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. - Να συζητήσετε στην τάξη για επαγγελματικές ομάδες που χάνονται. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μικρή έρευνα για τα παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στην τοπική σας κοινότητα και για τα μέτρα στήριξης ορισμένων από αυτά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Παρουσία του Γιώργου Σπανού, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη προπόνηση της ομάδας για το νέο έτος.

1. Ασφάλεια των αεροδρομίων

Θα ελέγχεται αυστηρά η είσοδος σε όλους τους ζωτικούς χώρους των αερολιμένων. Το προσωπικό των αεροδρομίων θα πρέπει να φέρει αναρτημένη σε εμφανές σημείο την ειδική άδεια εισόδου, η οποία θα ελέγχεται από τους αστυνομικούς. Το προσωπικό, πριν από την είσοδό του στους ελεγχόμενους χώρους, θα περνά υποχρεωτικά και από σωματικούς ελέγχους, με τη βοήθεια των κατάλληλων μηχανημάτων.

Επίσης, η Αστυνομία πριν από τις πτήσεις θα κάνει ελέγχους και στο προσωπικό των αεροδρομίων που σχετίζεται με αυτές, ενώ θα τηρείται μητρώο προσωπικού, το οποίο θα ελέγχεται αυστηρά.

Ακόμα, όλα τα οχήματα που θα εισέρχονται στους ελεγχόμενους χώρους θα ερευνώνται εξονυχιστικά, ενώ θα γίνεται και δεύτερη δειγματοληπτική έρευνα σε οχήματα και εφόδια μετά την είσοδό τους στους χώρους αυτούς.

Η Αστυνομία θα αναλάβει την 24ωρη επίβλεψη και παρακολούθηση όλων των κοινόχρηστων χώρων των αεροσταθμών και αερολιμένων (δρόμοι, χώροι στάθμευσης, μέσα μεταφορών, ξενοδοχεία στους αερολιμένες κ.λπ.).

Επιπλέον, θα φρουρούνται - και με περιπολίες - οι περιοχές συντήρησης, η περίμετρος των αεροδρομίων, οι ηλεκτρικοί υποσταθμοί, τα αεροναυτιλιακά βοηθήματα, οι πύργοι ελέγχου, οι περιοχές καυσίμων και οι τηλεπικοινωνιακοί σταθμοί.

2. Προστασία αεροσκαφών

Ενισχύεται η περιφρούρηση των αεροσκαφών. Τα αεροσκάφη που θα βρίσκονται στο έδαφος θα φρουρούνται μέρα και νύχτα, ενώ θα γίνεται έρευνα σε όλα τα αεροπλάνα που θα προέρχονται από την επισκευαστική βάση. Τα αεροσκάφη θα φυλάσσονται συνεχώς από αστυνομικούς (με πεζές περιπολίες ή με αστυνομικά οχήματα) μέχρι την αναχώρησή τους. Θα ελέγχονται ακόμη και τα σημεία πρόσβασης των αεροσκαφών στους χώρους αναχωρήσεων.

Ακόμα, σε όλη τη διάρκεια των πτήσεων (εσωτερικού και εξωτερικού) θα παραμένουν ασφαλισμένες οι πόρτες του πιλοτηρίου και μόνο ύστερα από συνεννόηση με τον πιλότο θα μπορεί κάποιο μέλος του πληρώματος να πάει στο πιλοτήριο.

3. Έλεγχοι ασφαλείας επιβατών, αποσκευών και χειραποσκευών

Οι επιβάτες θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους στο αεροσκάφος - σε εφαρμογή και του σχετικού κανονισμού της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ) - μόνο μία χειραποσκευή διαστάσεων 45 cm Χ 35 cm Χ 20 cm. Αυτό το μέτρο θα τηρείται απαρέγκλιτα σε όλα τα δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού.

Οι έλεγχοι σε επιβάτες και χειραποσκευές θα είναι πλέον διπλοί και θα γίνονται τόσο στη διάρκεια του check in όσο και στις πύλες εξόδου, λίγο πριν από την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Τους ελέγχους θα τους κάνει η Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης, η Αστυνομία θα κάνει επιπλέον ελέγχους ταυτοπροσωπίας σε πρόσωπα που η ίδια θα κρίνει ότι είναι απαραίτητο να ελέγξει για δεύτερη φορά.

Στα αεροδρόμια που δεν διαθέτουν επαρκή ηλεκτρονικό έλεγχο αποσκευών, οι επιβάτες πριν από την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος θα καλούνται να κάνουν αναγνώριση των αποσκευών τους.

Οι χώροι στους οποίους θα παραδίδονται και θα παραμένουν οι αποσκευές μέχρι τη φόρτωσή τους στο αεροπλάνο θα προστατεύονται συνεχώς. Από τους αξονικούς τομογράφους θα περνά πλέον το 100% των αποσκευών.

Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν θα διαχωρίζονται υποχρεωτικά από τους επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο με κάποια πτήση.

Έλεγχοι ασφαλείας θα γίνονται και στις εμπορευματικές μεταφορές καθώς και στις ταχυδρομικές αποστολές. Από ελέγχους ασφαλείας θα περνούν και οι εταιρικές τροφοδοσίες.

4. Έλεγχος ασφαλείας καθαρισμού αεροσκαφών

Όλα τα συνεργεία που ασχολούνται με τον καθαρισμό των αεροσκαφών, προτού αναλάβουν έργο, θα ελέγχονται εξονυχιστικά.

5. Γενική αεροπορία (μικρά-ιδιωτικά αεροσκάφη):

Θα γίνεται διαχωρισμός των ιδιωτικών πτήσεων από τις εμπορικές. Όταν κρίνεται αναγκαίο, οι ιδιωτικές πτήσεις θα αναστέλλονται.

Για την εφαρμογή των μέτρων αυτών θα αυξηθεί το προσωπικό των αερολιμένων, στους οποίους θα αποσπαστούν περισσότεροι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΕΘΕΑΠΑ θα συνέλθει εκ νέου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.