Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σύντομη είδηση

( προσοχή στους εκλογικούς καταλόγους ) 

Προσοχή στους εκλογικούς καταλόγους Στόχος πορεία ρεκόρ

Γραφή

Σήμερα θα πρέπει να είναι στον τόπο του διορισμού τους οι τακτικοί αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι αναπληρωτές αυτών σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που αφορούν στην εκλογική διαδικασία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΤΣΗ

Η ανάπτυξη του εμπορίου και η περίπλοκη διοικητική και κοινωνική οργάνωση οδήγησαν γύρω στο 1700 στη χρήση ενός συστήματος γραφής το οποίο αρχικά έμοιαζε με τα ιερογλυφικά, όπως αποδεικνύει ο δίσκος της Φαιστού.

Ακόμη, σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία έκδοσης νέου βιβλιαρίου για τους εκλογείς οι οποίοι το έχουν χάσει, ενώ διευκρινίζεται πως όσοι πρέπει να προσθέσουν σ' αυτό φύλλα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στο γραφείο 227 του δευτέρου ορόφου του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έως την Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα. Οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για 100.000 κόσμο.

Λίγο αργότερα άρχισε να χρησιμοποιείται ένα νέο σύστημα γραφής, η Γραμμική Α.

Παράλληλα, λόγω αυξήσεων των εκλογικών τμημάτων στην εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης κάποιοι από τους εκλογείς δεν θα ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν κατά τις τελευταίες εκλογές, αλλά σε άλλο κοντινό.

Οι πιο μετριοπαθείς βλέπουν τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους.

Η γραφή ήταν συλλαβική, δηλαδή κάθε σημείο αντιστοιχούσε σε μία συλλαβή, και υπήρξε το πρότυπο για την ανάπτυξη της μυκηναϊκής γραφής.

Γι' αυτό όλοι οι εκλογείς πριν πάνε για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πρέπει να ενημερωθούν από τα προγράμματα ψηφοφορίας που έχουν αναρτηθεί σε δημόσιους χώρους σε ποιο εκλογικό τμήμα μπορούν να ψηφίσουν.

Οι φορείς που διοργανώνουν το αυριανό αντιπολεμικό συλλαλητήριο περιμένουν ότι θα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία των τελευταίων ετών.

Σημεία αυτής της γραφής έχουν βρεθεί κυρίως επάνω σε αγγεία ή χαραγμένα σε πινακίδες απογραφής εμπορευμάτων.

Επίσης, όσοι εκλογείς δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ψηφίσουν για πρώτη φορά την προσεχή Κυριακή 11 Οκτώβρη, με σχετική βεβαίωση του πρωτοδικείου μπορούν να ψηφίσουν και στις επαναληπτικές.

Δηλώσεις συμμετοχής

Η γραφή όμως αυτή δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί.

Οι ψηφοφόροι που έχουν κληρωθεί μέλη των εφορευτικών επιτροπών είναι από το νόμο υποχρεωμένοι να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα που κληρώθηκαν για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους τόσο κατά την πρώτη όσο και κατά την τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία.

Ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής από συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, οργανισμούς τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, συλλόγους καθηγητών και φοιτητών στα Πανεπιστήμια, 15μελή σχολείων, ομάδες καλλιτεχνών φτάνουν η μία μετά την άλλη.

Τέλος, αύριο 10 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία ορισμού άλλου καταστήματος ψηφοφορίας επειδή το αρχικό ορισθέν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω ανωτέρας βίας.

Η συμμαχία «Σταματήστε τον πόλεμο», έχει ήδη ναυλώσει τρένο από τη Θεσσαλονίκη, δύο πλοία από την Κρήτη και δεκάδες πούλμαν, ώστε να έρθουν στην Αθήνα οι διαδηλωτές από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στέλλα Λώτη

Την ίδια στιγμή τα μηνύματα που φτάνουν από το εξωτερικό και τις περισσότερες από 70 χώρες που θα συμμετέχουν στην αυριανή παγκόσμια ημέρα κατά του πολέμου μιλούν για διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Όχι στον πόλεμο» και καμία εμπλοκή της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης σε βομβαρδισμούς, θα είναι τα κύρια συνθήματα που θα ακουστούν αύριο. Από τις 12 το πρωί του Σαββάτου, οι διαδηλωτές θα αρχίσουν να καταφτάνουν στο Σύνταγμα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στα Προπύλαια και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Νωρίτερα, σε πολλούς από τους γύρω δρόμους η κυκλοφορία θα σταματήσει καθώς προσυγκεντρώσεις φορέων έχουν προγραμματιστεί σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών στο Σύνταγμα, θα ολοκληρωθεί λίγο μετά της 2.30 το μεσημέρι, οπότε και θα αρχίσει η μεγάλη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Το επόμενο ραντεβού

Σήμερα, μέλη της ΕΕΔΥΕ θα βρίσκονται στην Ομόνοια, όπου θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία για να ενημερώσουν τον κόσμο.

Ενώ στα θέατρα, οι παραστάσεις θα διακοπούν για λίγο προκειμένου να διαβαστεί το μήνυμα συμπαράστασης των ηθοποιών στο αυριανό συλλαλητήριο.

Οι δυνάμεις του αντιπολεμικού κινήματος έχουν ήδη ορίσει και το επόμενο ραντεβού τους, καθώς, όπως λένε - και έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στη Φλωρεντία -, με την πρώτη βόμβα θα βρεθούν ξανά στους δρόμους.