Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( η πολιτική βούληση της κυβέρνησης :: 5/2/2006 23:28:51) 

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης

ΕΡΧΕΤΑΙ

8. Τα πολιτεύματα και το Σύνταγμα

Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την επιβίωση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και στην προκειμένη περίπτωση του εργοστασίου Θεσσαλονίκης

Παιχνίδι τσέπης

- Μορφές πολιτευμάτων

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ*

ΕΥΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

- Το πολίτευμα της Ελλάδας

Μαζική και με αγωνιστικό παλμό ήταν η παναγροτική κινητοποίηση στις 2 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Agrotica.

Ουρές ολόκληρων τετραγώνων σχηματίστηκαν στην Ιαπωνία, έξω από τα καταστήματα που πωλούν τη νέα φορητή παιχνιδομηχανή της Nintendo, Game Boy Advance SP.

- Τι είναι Σύνταγμα

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των εργαζόμενων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων σε αυτό το συλλαλητήριο που οργάνωσε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.

Πρόκειται για την εξέλιξη του δημοφιλέστατου Game Boy Advance, σε συσκευασία τσέπης με πολύ μικρές διαστάσεις.

- Βασικές αρχές του Συντάγματος

Σε αυτή τη συγκέντρωση το μήνυμα που στάλθηκε σε πολλούς αποδέκτες ήταν ότι οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες από τη θέση τους στην κοινωνία έχουν τα ίδια συμφέροντα τα οποία από κοινού συγκροτώντας ένα κοινό μέτωπο οφείλουν να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν ανατρέποντας αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

Το SP διαθέτει αναδιπλούμενο κάλυμμα, ενσωματωμένο φωτισμό οθόνης, επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου, όπως ακριβώς αυτή στα κινητά τηλέφωνα.

- Η λαϊκή κυριαρχία

Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, που μέσα από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους έδειξαν ότι ο αγώνας τους να μην κλείσει το εργοστάσιο, που αποφάσισε να κλείσει η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες μετόχους της εταιρείας, μπορεί να κερδηθεί, αν πράγματι έχει σωστό προσανατολισμό και συντονιστεί με τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

Η μπαταρία προσφέρει στους παίκτες τη δυνατότηνα συνεχούς λειτουργίας για 10 ώρες με φωτισμένη την οθόνη, ενώ, σβήνοντας το μπροστινό φως, οι συνεχόμενες ώρες παιχνιδιού φτάνουν τις 18.

- Το κράτος δικαίου

Πρέπει να τονιστεί ότι το λίπασμα αποτελεί αναγκαίο εφόδιο της αγροτικής παραγωγής και είναι αναγκαίο αντίστοιχα για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, τα οποία είναι απαραίτητα για τις διατροφικές ανάγκες του λαού.

Η νέα φορητή παιχνιδομηχανή κυκλοφορεί σε τρία μεταλλικά χρώματα, ασημί, μπλε και μαύρο, και διαθέτει όλες τις γνωστές δυνατότητες που έχει το Game Boy Advance.

- Το κοινωνικό κράτος

Σε ένα τέτοιο λοιπόν στρατηγικής σημασίας προϊόν η απάντηση για το εργοστάσιο που το παράγει δεν είναι να βρίσκεται στα χέρια ούτε των τραπεζιτών ούτε των Μποδοσάκηδων ούτε των ιδιωτών που τυχόν θα "εκδηλώσουν ενδιαφέρον", είτε αυτοί είναι ντόπιοι είτε είναι ξένοι.

Είναι συμβατή με όλα τα γνωστά παιχνίδια που ήδη κυκλοφορούν, καθώς και τα εξαρτήματα της παιχνιδομηχανής.

- Η διάκριση των λειτουργιών

Η απάντηση είναι μόνο το εργοστάσιο να τεθεί κάτω από κρατικό φορέα, που θα αντιπροσωπεύει συνολικά τα συμφέροντα της κοινωνίας και των φορέων που εμπλέκονται στην παραγωγή, τη διακίνηση, την πώληση και την κατανάλωση των λιπασμάτων.

Το SP θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και την Ελλάδα στις 28 Μαρτίου. Για να μελετήσεις αυτό το κεφάλαιο θα πρέπει να θυμηθείς τις έννοιες της κοινωνίας και της Πολιτείας, του έθνους, της πολιτικής και του πολίτη, που γνώρισες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Μόνο με ένα τέτοιο σχήμα είναι δυνατή η προοπτική της Ελληνικής Λιπασματοβιομηχανίας, που και κερδοφόρα στην πραγματικότητα είναι και έχει αναπτύξει την αναγκαία υποδομή και τεχνογνωσία και ήδη παράγει επιπλέον μία μεγάλη γκάμα και άλλων εφοδίων και χημικών προϊόντων.

Η τιμή του έχει οριστεί στα 139,99 ευρώ. Από το βιβλίο της Ιστορίας σου μπορείς να διαβάσεις τη Γαλλική Επανάσταση και το Διαφωτισμό.

Εκείνο που δεν υπάρχει είναι ακριβώς η πολιτική βούληση για την επιβίωση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και στην προκειμένη περίπτωση του εργοστασίου Θεσσαλονίκης.

Τα μυθιστορήματα «Ζ» του Β. Βασιλικού, «Του Έρωτα και της σκιάς» της Ιζαμπέλ Αλλιέντε, «το Λάθος» του Αντώνη Σαμαράκη θα σου γνωρίσουν τους πολιτικούς αγώνες των λαών ενάντια σε αυταρχικά καθεστώτα και τη σημασία που έχει για τον πολίτη η δημοκρατία και η ελευθερία.

Αυτή τη μη ύπαρξη πολιτικής βούλησης προσπαθεί να την κρύψει πίσω από το δάκτυλό της η κυβέρνηση της ΝΔ (ρίχνοντας το μπαλάκι στους τραπεζίτες) κλείνοντας το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, όπως συμπεριφέρθηκαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που έκλεισαν πριν από χρόνια τα εργοστάσια λιπασμάτων της Πτολεμαΐδας και της Δραπετσώνας.

Πολλές ταινίες όπως «ο Πιανίστας» του Ρ. Πολάνσκι, το «Αμήν» του Κ. Γαβρά και το «Μπραζίλ» των Μ. Πάιθονς είναι ταινίες που θα σε βοηθήσουν να αντιληφθείς την αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Γι' αυτό οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα και οι αγρότες έχουν να ωφεληθούν από μία ισχυρή κοινωνική συμμαχία ενάντια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ώστε να έχουν προοπτική και η Λιπασματοβιομηχανία και η μικρομεσαία αγροτιά. Από το site της Βουλής (www.parliament.gr) μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα της χώρας μας. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις τη σημασία της Δημοκρατίας και τη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σήμερα.