Μελέτες 

Οι Νεοελληνικές Διάλεκτοι 

Οι διάλεκτοι και τα ιδιώματα της νέας ελληνικής 

Περιεχόμενα

Ethnologue

Η αναφορά του Ethnologue για την καππαδοκική. Ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος καταγράφει στοιχεία για τις εξαφανισμένες ή απειλούμενες με εξαφάνιση γλώσσες

Wikipedia. Η ιστοσελίδα της ελληνικής Wikipedia περιλαμβάνει άρθρο για την καππαδοκική

Πιο εκτεταμένο (κυρίως από βιβλιογραφική άποψη) το άρθρο στην αγγλική εκδοχή του (http://en.wikipedia.org/wiki/Cappadocian_Greek_language). Διαθέσιμο και σε άλλες γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά, ολλανδικά) στις αντίστοιχες εκδοχές της Wikipedia. Το σχετικό άρθρο αναδημοσιεύεται σε πολλούς ακόμη δικτυακούς τόπους (ενδεικτικά: http://www.answers.com/topic/modern-greek).

Συζήτηση για την καππαδοκική γλώσσα στην ιστοσελίδα της ελληνικής Wikipedia.

Εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο του άρθρου της Wikipedia για τις ελληνικές διαλέκτους. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την ανάδειξη μεταγλωσσικών απόψεων.

Συζήτηση για την καππαδοκική γλώσσα στην ιστοσελίδα της αγγλικής Wikipedia

Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών

Ο δικτυακός τόπος είναι υπό κατασκευή. Περιλαμβάνει ωστόσο τις εκδόσεις του Κέντρου και πληροφορίες για τη συγκρότηση του Αρχείου Προφορικής Παράδοσης.

Ιστοσελίδα της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης

Η Στέγη έχει ιδρύσει Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών, το οποίο έχει ως σκοπό την έρευνα και τη συλλογή στοιχείων του καππαδοκικού πολιτισμού, τη διάσωση και την επεξεργασία τους, καθώς και την προβολή αυτών των στοιχείων σε όλον τον κόσμο. Έχει συγκροτηθεί και Ιστορικό Αρχείο καππαδοκικού ελληνισμού.

Κόμβος του Συλλόγου Καππαδοκών Έβρου « Οι τρεις Ιεράρχες»

Υλικό από την ιστορία και την κοινωνική ζωή της Καππαδοκίας. Χάρτης της περιοχής.

Εφημερίδα: Παρατηρητής της Θράκης

Άρθρο της Μ. Παπαδοπούλου για την 8η συνάντηση των Καππαδοκών που διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη ο συλλόγος Καππαδοκών Ν. Έβρου «Οι Τρεις Ιεράρχες».

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Οκτ 2008, 13:56