| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
elenster
|
Posted: Tue Oct 27, 2009 10:08 am Post subject: πιστοτητα |
|
|
Οταν θελουμε να πουμε οτι ειμαι προσκολημενος σε κατι και δεν το αλλαζω, μενω πιστος σε αυτο πχ μια τηλεοπτικη σειρα, ειναι σωστο να εκφραζομαι χρησιμοποιοντας την λεξη πιστοτητα?
Το "Εχω πιστοτητα στη σειρα Λοστ" στεκει σαν προταση?
Θεωρω οτι ειναι λαθος αλλα δεν μπορω να το αποδειξω....
Μπορει καποιος να με βοηθησει??? |
|
| Back to top |
|
 |
elenster
|
Posted: Tue Nov 03, 2009 4:54 pm Post subject: |
|
|
Επανερχομαι ξανα στο θεμα διοτι ο ανθρωπος με τον οποιο εχω την διαφωνια για την λεξη "πιστοτητα" δεν εχει πειστει απο την απαντηση που του εδωσα...και υποστηριζει οτι ειναι ορθη η χρηση της λεξης οχι μονο για δηλωνει την ιδιοτητα του γνησιου αλλα και της σταθερης προσηλωσης....
Πιο συγκεκριμενα, υπάρχουν κάποιες κάρτες που ονομάζονται "κάρτες πιστότητας" οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές σε όλα σχεδόν τα σουπερ μάρκετ κυρίως για προνομιακές αγορές..Εξυπνο εργαλειο των επιχειρησεων να προσελκυσουν καταναλωτες και να τους κρατησουν πιστους.Με την κατοχή αυτής της κάρτας ο καταναλωτής δηλώνει "πιστότητα" στο συγκεκριμένο σουπερ μάρκετ.... Άρα ο ορος "πιστότητα" στο συγκεκριμένο παράδειγμα αναφέρεται στην σταθερή προσήλωση του καταναλωτή στο κατάστημα, ετσι δεν ειναι? Είναι σωστή αυτή η συλλογιστική? Ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η γλώσσα εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες των καιρών μπορεί η λέξη πιστότητα να χρησιμοποιείται με αυτήν την έννοια? |
|
| Back to top |
|
 |
|