Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Οικονομική είδηση

( απειλή για 212 εμπόρους :: 20-03-2003) 

ΥΠΟΘΕΣΗ CΟΝΝΕCΤΙΟΝ

Απειλή για 212 εμπόρους

Αγωγές κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χρηματιστηρίου και εννέα τραπεζών ετοιμάζεται να καταθέσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά από τη στάση πληρωμών που κήρυξε η εταιρεία Connection ΑΕΒΕΕ.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας τόνισε ότι ήδη έχει τεθεί θέμα σφράγισης επιταγών για 212 επιχειρήσεις που συναλλάσσονταν με την Connection (εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα φθάσει τις 300). Υπογράμμισε μάλιστα ότι το «άνοιγμα» που θα δημιουργηθεί στην αγορά από τυχόν σφράγιση των επιταγών των εμπόρων προς την Connection, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των τραπεζών, θα ανέλθει στο πόσο των 12 εκατ. ευρώ (4 δισ. δραχμών). Το πρόβλημα αφορά επιταγές των καταστημάτων λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης, τις οποίες έδιδαν στην Connection για την προμήθεια προϊόντων, και τις οποίες στη συνέχεια η εταιρεία χρησιμοποιούσε ως εγγύηση για να πάρει δάνεια από τις εμπορικές τράπεζες.

Ο κ. Καρέλλας ζήτησε, μάλιστα, από τις τράπεζες να μην προχωρήσουν σε σφράγισμα επιταγών και από κοινού να μπλοκάρουν το ποσό των 12 εκατ. ευρώ έως ότου η υπόθεση διαλευκανθεί από τη δικαιοσύνη. Ενώ τόνισε ότι, μέχρι σήμερα, ο Εμπορικός Σύλλογος δεν βρήκε τη συμπαράσταση από κανένα θεσμοθετημένο φορέα της πολιτείας ούτε και από κανέναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα προσπάθησε προς αυτή την κατεύθυνση.