Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γνωμη - οφείλουν τον τίτλο πρώτα στους εαυτούς τους :: 22-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Οφείλουν τον τίτλο πρώτα στους εαυτούς τους

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΠΑΝΑΝΙΔΗΣ

Να, λοιπόν, που το ευρωπαϊκό όνειρο του Παναθηναϊκού έσβησε απρόσμενα και άδοξα. Διότι όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Έστω και πικρό. Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του «τριφυλλιού» άρχισε από ένα χωριουδάκι της Βουλγαρίας (Λόβετς), πέρασε από τη γειτονική Κωνσταντινούπολη, συνέχισε στο γραφικό Λίμπερετς της Τσεχίας, ταξίδεψε στις πλούσιες Βρυξέλλες και τερμάτισε σε μία από τις δημοφιλέστερες πόλεις παραγωγής κρασιού, το Οπόρτο.

Η πορεία του Παναθηναϊκού στο ΟΥΕΦΑ μοιάζει με παραμύθι, όπως ακριβώς και η περυσινή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όνειρα για τελικό, αισιοδοξία μεγάλη, προσδοκίες πολλές για το θαυματουργό «τριφύλλι». Η Σεβίλλη είναι η πόλη που είχε την τιμητική της στο μυαλό των πράσινων οπαδών, όπως άλλωστε πέρυσι η Γλασκόβη. Διότι ο ΠΑΟ έδειχνε ότι έχει τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά. Ιδιαίτερα ύστερα από το 0-1 του «Ντας Άντας».

Ωστόσο, τα όνειρα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον σε μια ρώσικη ρουλέτα. Πριν από περίπου έναν μήνα, οι οπαδοί του «τριφυλλιού», με διαδοχικά συνθήματα… απαιτούσαν: «πρωτάθλημα και κύπελλο και ευρωπαϊκό». Από τους τρεις στόχους έχει απομείνει ένας και καλός. Ο πολυπόθητος τίτλος. Η σεζόν τείνει να εκπνεύσει και οι ποδοσφαιριστές τού ΠΑΟ οφείλουν στους οπαδούς τους, μα πάνω από όλα οφείλουν στους εαυτούς του να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η χρονιά μέχρι πριν από λίγες ημέρες φαινόταν ιδανική για το «τριφύλλι». Η ομάδα βρισκόταν μέσα σε όλους τους στόχους, τους οποίους κυνηγούσε με αξιώσεις. Οι δύο ήδη χάθηκαν, ενώ το κυνήγι έχει φουντώσει για τα καλά για τον τρίτο. Αλήθεια, το έχει σκεφτεί κανείς; Μια εξαιρετική και ευοίωνη σεζόν για τον Παναθηναϊκό, σε περίπτωση που τελικά ο τίτλος δεν έρθει, πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί; Σίγουρα, πάντως, όχι επιτυχημένη…