Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γνωμη - να μην κλωτσήσει την ευκαιρία :: 20-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Να μην κλωτσήσει την ευκαιρία

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ

Πριν απο χρόνια, υπήρχε μια εκπομπή στην τηλεόραση που λεγόταν «Ιδού η ευκαιρία».

Η εκπομπή αυτή έδινε την ευκαιρία σε νεαρούς φιλόδοξους καλλιτέχνες να δείξουν το ταλέντο τους και να αναδειχθούν σε τραγουδιστές, ηθοποιούς κ.λπ. Στο ποδόσφαιρο, η ευκαιρία να αναδειχθεί μια ελληνική ομάδα στην ελίτ της Ευρώπης δίδεται απόψε. Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται ένα βήμα από την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Λένε ότι στους άξιους ευκαιρίες δίδονται πολλές. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει στην Ευρώπη ότι είναι άξια ομάδα, αλλά, παρ' όλα αυτά, έφθασε αρκετές φορές στην πηγή χωρίς να πιει ποτέ νερό. Απόψε, με το αβαντάζ του 1-0, έχει τη δυνατότητα να προκριθεί στους ημιτελικούς και από εκεί - μια ανάσα πλέον - να περάσει στον τελικό.

Επειδή ακούμε πολλούς να δηλώνουν ότι «το ματς είναι εξαιρετικά δύσκολο», πως «χρειάζεται μεγάλη προσοχή» κ.λπ., έχουμε μια απορία. Αν το ματς είναι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προκρίνεται και με ισοπαλία, τότε για την Πόρτο τι είναι; Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ο βαθμός δυσκολίας. Είναι η θέληση, η αποφασιστικότητα, η πίστη για επιτυχία που θα οδηγήσει στη διάκριση.

Ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα αβαντάζ υπέρ του. Είναι καλύτερη ομάδα από την Πόρτο, την έχει νικήσει εκτός έδρας, παίζει στη Λεωφόρο, θέλει τη διάκριση. Η τύχη του κρίνεται από την απόδοσή του. Τα υπόλοιπα είναι για απλή κατανάλωση ή αποτελούν άλλοθι των δειλών…