Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γνωμη - ξέφραγο αμπέλι :: 13-02-2003) 

ΓΝΩΜΗ Ξέφραγο αμπέλι

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΕΤΑΚΗΣ

Πρωταθλητής Ευρώπης χωρίς άδεια εργασίας; Είναι τετριμμένο, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να «κολλάει» στην περίπτωση: τι άλλο μπορεί να συμβεί σε αυτό το «ξέφραγο αμπέλι» που θέλουμε στην Ελλάδα να αποκαλούμε, αθλητισμό; Η ερώτηση επαναλαμβάνεται με τη συχνότητα που ανατέλλει και δύει ο ήλιος.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ύστερα από τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, απελπισμένος πλέον για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, αποκάλυψε πως δεν διαθέτει άδεια εργασίας, ούτε καν άδεια παραμονής στη χώρα μας, για τον ίδιο και την οικογένειά του! Ουδείς ασχολείται. Κανείς δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Ο Γιουγκοσλάβος προπονητής, ο κορυφαίος στην Ευρώπη (σύμφωνα με τους τίτλους που έχει κατακτήσει στην Ευρωλίγκα), εργάζεται, λοιπόν, παράνομα στη χώρα μας. Ταυτόχρονα όμως παρανομεί και ο Παναθηναϊκός, που προσφέρει εργασία σε προπονητή που δεν έχει το δικαίωμα να απασχοληθεί στην Ελλάδα! Τυπικότητες, θα πουν ορισμένοι και δεν θα έχουν άδικο, καθώς το μοναδικό πρόβλημα που ενίοτε αντιμετωπίζει ο Ομπράντοβιτς είναι λίγες ώρες καθυστέρηση στο αεροδρόμιο…

Δεν είναι όμως έτσι, αν έτσι νομίζετε. Πέραν του δημαγωγικού ότι «επιτέλους πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι», μπορούν να προκύψουν σοβαρά προβλήματα στον εκάστοτε Ομπράντοβιτς, στην εκάστοτε ομάδα που… παρανομεί. Παραδείγματος χάριν, ο Ντέιβιντ Ρίβερς και ο Μάρλον Μάξεϊ έχασαν στην ΕΕΟΔΑΚ τις προσφυγές με τις οποίες ζητούσαν αποζημίωση από τις ομάδες που τους έδιωξαν, διότι δεν είχαν άδεια εργασίας!