Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( 450.000 αθηναίοι κάθε μέρα στο μετρό :: 18-01-2003) 

Ο μεγαλύτερος όγκος των επιβατών επιβιβάζεται στους σταθμούς Ομόνοιας και Αττικής

450.000 Αθηναίοι κάθε μέρα στο Μετρό

Το δεύτερο πιο φθηνό εισιτήριο στην Ε.Ε.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει το Μετρό της Αθήνας, που στα τρία χρόνια λειτουργίας του κατάφερε να καταξιωθεί ως το πλέον αξιόπιστο, ασφαλές και σύγχρονο μέσο μαζικής μεταφοράς, του οποίου η επιβατική κίνηση αυξάνεται συνεχώς.

Ολόκληρο τον περασμένο χρόνο ο αριθμός των επιβατών που κατά μέσο όρο μετέφερε καθημερινά το Μετρό έφτασε τους 446.524, έναντι 416.164 επιβατών το 2001 (αύξηση 7,3%).

Οι Αθηναίοι όλο και περισσότερο προτιμούν για τις καθημερινές μετακινήσεις τους το Μετρό. Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος του 2002 ήταν οι μήνες όπου η καθημερινή επιβατική κίνηση στο Μετρό εκτοξεύτηκε στους 530.000 επιβάτες. Ο μεγαλύτερος όγκος των επιβατών επιβιβάζεται από τους σταθμούς Ομόνοια (16,61%) και Αττική (11,97%) όπου οι γραμμές του συναντιούνται με αυτές του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου. Ακολουθούν οι σταθμοί Σύνταγμα (9,17%), Δάφνη (8,53%) και Εθνική Άμυνα (8,34%).

Σημειώνεται ότι το εισιτήριο του Μετρό είναι το δεύτερο πιο χαμηλό μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την Πορτογαλία, ενώ η Αττικό Μετρό Λειτουργίας (ΑΜΕΛ) είναι η μοναδική εταιρεία στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς, που όχι μόνο δεν επιδοτείται από το κράτος, αλλά αντίθετα με το πλεόνασμα που παρουσιάζει συμβάλλει στην αποπληρωμή των δανείων που συνάφθηκαν για την κατασκευή του έργου του Μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το Μετρό παρουσίασε πλεόνασμα ύψους περίπου 4,2 δισ. δρχ.