Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( με ευχαριστίες και ανησυχίες :: 17-01-2003) 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Με ευχαριστίες και ανησυχίες

Με συγκίνηση μίλησε χθες ο Γιάννης Σερίφης, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την αποφυλάκισή του, για τους ανθρώπους που τον στήριξαν, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι… Στη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε χθες από το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και από άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου (π.χ. ΝΑΡ και Κομμουνιστική Ανανέωση), ο Γιάννης Σερίφης ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν. Απηύθυνε ευχαριστίες προς τους "συντρόφους-αγωνιστές που δημιούργησαν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο πρόσωπό μου" και τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, "για την παλικαρίσια και τίμια στάση του".

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σερίφης ευχαρίστησε τους συνηγόρους του Σπύρο Φυτράκη και Φίλιππο Κοττέα "που μάχονται για να λάμψει η αλήθεια", τους συνδικαλιστές, αλλά και τους δημοσιογράφους, "όσους δεν έγιναν το μακρύ χέρι των μυστικών υπηρεσιών", όπως είπε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Μανώλη Γλέζο, "που με τα λόγια του έθεσε εαυτόν ως εγγύηση για την απελευθέρωσή μου".

"Θα συνεχίσω"

"Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης, όμως, δεν σταματάει εδώ. Ο αγώνας θα συνεχιστεί ενάντια στην κρατική καταστολή που μετά το σάρωμα των εργατικών δικαιωμάτων θέλει να σαρώσει ό,τι κινηματικό υπάρχει", υποστήριξε, ενώ αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησής του, χαρακτήρισε τα ειδικά κελιά κράτησης του Κορυδαλλού "υγρούς τάφους" και τόνισε ότι "οι συνθήκες απομόνωσης έχουν στόχο την φυσική, πνευματική και ηθική εξόντωση των κρατουμένων". "Αν ο στόχος σήμερα είναι η εξωκοινοβουλευτική και αντιεξουσιαστική επαναστατική αριστερά, αύριο θα είναι οι απεργοί και οι αφισοκολλητές", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Μπελαντής, μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων, και άλλα μέλη οργανώσεων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την επιβολή του ειδικού νομικού καθεστώτος για την εκδίκαση των φερομένων ως μελών της 17Ν και για το γεγονός ότι η υπόθεση δεν θα εκδικαστεί από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ ο Άλκης Ρήγος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σημείωσε ότι "για πρώτη φορά στα 29 χρόνια της μεταπολίτευσης καλούμαστε ν' απαντήσουμε τι εννοούμε δημοκρατία".