Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( απογοητευμένος ο πρόεδρος του ιδρύματος ωνάση για τον τρόπο ζωής της αθηνάς :: 07-03-2003) 

Απογοητευμένος ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση για τον τρόπο ζωής της Αθηνάς

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΡΙΚΚΗΣ

Την πικρία του για τον τρόπο ζωής της Αθηνάς Ρουσέλ εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Στέλιος Παπαδημητρίου.

Ο κ. Στ. Παπαδημητρίου παρέστη χθες το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου θα εκδικαζόταν η μήνυση που είχε υποβάλει κατά του κ. Αλέξη Μανθεάκη και του κ. Τιερί Ρουσέλ για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία αντίστοιχα. Η δίκη αναβλήθηκε επειδή ο συνήγορος των κ.κ. Α. Μανθεάκη και Τ. Ρουσέλ, ο κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης, παρίστατο στη δίκη της 17Ν ως συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Ο κ. Στ. Παπαδημητρίου εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Αθηνά Ρουσέλ σταμάτησε, όπως είπε, τις σπουδές της, ενώ εκφράστηκε επικριτικά και για τον δεσμό της με Βραζιλιάνο αθλητή της ιππασίας. Από την πλευρά του, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του πατέρα της Αθηνάς, ο κ. Αλ. Μανθεάκης, είπε πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην προσωπική ζωή της Αθηνάς, διευκρινίζοντας μάλιστα πως "δεν αποκλείεται στο μέλλον να δείτε και κουφέτα".

Στο Εφετείο

Χθες πάντως οι δύο πλευρές είχαν μια ακόμη δικαστική διαμάχη, αυτή τη φορά στο Εφετείο Αθηνών, όπου συζητήθηκε η αγωγή που είχαν καταθέσει το 2000 οι τρεις πρώην διαχειριστές της περιουσίας της Αθηνάς ( κ.κ. Στ. Παπαδημητρίου, Π. Ιωαννίδης, Απ. Ζαμπέλας) εναντίον της εγγονής του Αριστοτέλη Ωνάση, ζητώντας της περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια.

Τα χρήματα αυτά, όπως υποστήριξε ο κ. Στ. Παπαδημητρίου, προέρχονταν από την περιουσία της Αθηνάς και τα δαπάνησαν μεταξύ άλλων σε δικαστικές διαμάχες που είχαν εμπλακεί με σκοπό την προστασία της περιουσίας. Οι τρεις πρώην διαχειριστές απαίτησαν το συγκεκριμένο ποσό από την Αθηνά επειδή η ελβετική εταιρεία KPMG που πήρε τη σκυτάλη της διαχείρισης από τους ίδιους το 1999 τούς ζήτησε να επιστρέψουν τα χρήματα που ξόδεψαν.