Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( δύο νέοι αντιστράτηγοι στην ελ.ασ. :: 12-03-2003) 

Δύο νέοι αντιστράτηγοι στην ΕΛ.ΑΣ.

Στον βαθμό του αντιστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ. προήχθησαν οι Νικόλαος Τασιόπουλος και Νικηφόρος Τζατζάκης, οι οποίοι αναλαμβάνουν αντίστοιχα τα καθήκοντα του προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου και του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας.

Στη δεύτερη ημέρα των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων - που συνήλθε υπό την προεδρία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Φώτη Νασιάκου και τη συμμετοχή του νέου υπαρχηγού του Σώματος Χαράλαμπου Χριστοφορεΐζη και του αντιστρατήγου του Στρατού Αντώνιου Βρούτση - έκρινε τους υποστρατήγους γενικών και ειδικών καθηκόντων. Με απόφαση του Συμβουλίου, δύο προήχθησαν στον βαθμό του αντιστρατήγου, τέσσερις αποστρατεύθηκαν και οκτώ κρίθηκαν διατηρητέοι. Στον βαθμό του υποστρατήγου παρέμειναν ο Γιώργος Αγγελάκος (γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής), ο Στέλιος Σύρρος (διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας) και ο Ευστράτιος Κυριακάκης (διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών), καθώς και οι Βασίλειος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κανέλλος, Διονύσιος Κουτσομπίνας, Αναστάσιος Δημοσχάκης και η Δανάη Κουλάκου (Υγειονομικό).

Αποστρατεύθηκαν με τον βαθμό του αντιστρατήγου οι Παναγιώτης Βιολιντζής, Αντώνιος Παυλίδης, Φώτιος Διανός και Οδυσσέας Κουτσοποδιώτης, στους οποίους απονεμήθηκε ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν. Θα ακολουθήσουν οι κρίσεις των ταξιάρχων.