Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( ισοπαλία πασοκ -ν.δ. στο δ.σ. της ένωσης νομαρχιών :: 06-03-2003) 

Ισοπαλία ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ. στο Δ.Σ. της ένωσης Νομαρχιών

Μια νέα ψυχρολουσία περίμενε χθες τη Ν.Δ., που δεν κατόρθωσε να επικρατήσει στις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης των νομαρχιών της χώρας. Ισοπαλία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ανέδειξε η κάλπη, παρά την κυριαρχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε 30 από τις 54 νομαρχίες κατά τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι διαρροές στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., σε μια μάχη που χαρακτηριζόταν θρίλερ, οδήγησαν στην εκλογή 10 μελών της στο Συμβούλιο, όσα δηλαδή εξέλεξε και το ΠΑΣΟΚ. Βάσει του αποτελέσματος αυτού, το ένα μέλος που εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ θα κρίνει τελικώς την προεδρία. Είναι η δεύτερη φορά που η Ν.Δ. χάνει. Αντίστοιχο σκηνικό διαμορφώθηκε προ εβδομάδων στην Ένωση Δήμων Αττικής, παρά και τις τότε αισιόδοξες προβλέψεις της. Στο στρατόπεδο του κόμματος επικρατούσε ένταση και δεν έλειπαν οι αιχμές για τους εκλογικούς σχεδιασμούς που φέρεται να είχε αναλάβει ο γραμματέας της Ν.Δ. Πίσω από τους πανηγυρισμούς στο επιτελείο της Φ. Γεννηματά, η οποία ηγήθηκε του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, κυριαρχούσε προβληματισμός. Το χθεσινό αποτέλεσμα χαρακτηριζόταν σαφέστατη νίκη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, δεν προδικάζει όμως την εκλογή της ως προέδρου.

Νέα δεδομένα φέρνει η εκλογή στο Συμβούλιο του νομάρχη Χανιων, Γ. Κατσανεβάκη, από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ. Άρχισε να ακούγεται το σενάριο να προταθεί από τη Ν.Δ. για πρόεδρος της Ένωσης. Ο ίδιος ο κ. Κατσανεβάκης απέφυγε να αναφερθεί στη στάση που θα κρατήσει.