Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τους γείτονες :: 10-01-2003) 

Δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τους γείτονες

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Γραφείο Βόρειας Ελλάδας

Ανέστης Παπαναστασίου. Οι γείτονες γνώριζαν την οικογένεια της συζύγου του, όχι όμως πολλά για τον ίδιο

Διακριτικός στις κινήσεις του, άνθρωπος που απέφευγε να έχει πολλές και ιδιαίτερες σχέσεις με τους γείτονες ήταν ο Ανέστης Παπαναστασίου, όπως τον περιγράφουν κάτοικοι και καταστηματάρχες στην οδό Ολύμπου όπου έμενε τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κατάγεται από το Χουμνικό Σερρών και είχε σπουδάσει οικονομικά στην Ιταλία, ενώ εργαζόταν στην τράπεζα HSBC.

Στη γειτονιά της Ολύμπου εγκαταστάθηκε μετά τον γάμο του με την Παναγιώτα Πρόγιου και μένει στον 6ο όροφο της πολυκατοικίας, ακριβώς κάτω από το σπίτι του πεθερού του. Μόλις τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα απέκτησε ένα αγοράκι, που είναι το πρώτο του παιδί. Οι γείτονες γνώριζαν την οικογένεια της συζύγου του, όχι όμως πολλά για τον ίδιο.

Ο πεθερός του ήταν τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και είναι γνωστός στη γειτονιά. "Τι θέλετε εδώ;" ρώτησε εξοργισμένος ο κ. Πρόγιος βγαίνοντας από το σπίτι του για να επισκεφθεί τον γαμπρό του στην Ασφάλεια και αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για όσα κατηγορούν τον 40χρονο.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έφτασαν παράλληλα με τον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη την Τετάρτη από την Αθήνα, συνέλαβαν χθες στις 8 το πρωί τον Ανέστη Παπαναστασίου όταν κατέβηκε από το σπίτι του και καθ' οδόν για τη δουλειά. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον άφησαν να απομακρυνθεί αρκετά μέτρα από την περιοχή, για να μην προκληθούν οι γείτονες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ημερών θεωρείται για την Αστυνομία η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορείται ότι εμπλέκεται με την τρομοκρατία.