Εφημερίδα "Τα Νέα"
Τρώμε όλο και πιο πολύ κρέας
Τριπλασιάστηκε η κατανάλωση κρέατος στη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια. Μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο συμπεραίνει πως το 1960 η μέση κατανάλωση κρέατος στην Κρήτη ήταν 35 γραμμάρια την ημέρα. Το 1991 η ημερήσια ποσότητα έφτασε τα 44 γραμμάρια, ενώ το 1998 τα 91 γραμμάρια!
Τα παραπάνω ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Αντώνης Ζαμπέλας.