Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( τα γουρια του ρουμανου :: 28/3/2006 21:05:06) 

Αν η μπάλα δεν… ακουμπήσει δίχτυα απαγορεύεται ρητώς από τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου να φωνάξει κάποιος γκολ από τον πάγκο.

ΤΑ ΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ

Ο προληπτικός κύριος Ντουμιτρέσκου

Τετάρτη σήμερα, μια συνηθισμένη μέρα. Για όλους, αλλά όχι και για τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, σήμερα παίζεται το μισό παιχνίδι με τον Ακράτητο!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Ο 37χρονος Ρουμάνος, είναι προληπτικός και δεν το κρύβει. Κάθε Τετάρτη μπαίνουν σε εφαρμογή δύο από τις βασικές προλήψεις του, για να πάει καλά το παιχνίδι που ακολουθεί. Η πρώτη, έχει να κάνει με την συνέντευξη Τύπου. Όταν προσλήφθηκε στον ΠΑΟΚ, την έκανε κάθε Πέμπτη. Στα πρώτα τρία ματς, δεν κατάφερε να κερδίσει κι αποφάσισε να την κάνει Τρίτη. Δυστυχώς, ήταν η μέρα της κηδείας του Γιάννη Χασιώτη κι αναγκάστηκε να την μεταφέρει Τετάρτη. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Πανιώνιο και η Τετάρτη καθιερώθηκε. Κάθε Τετάρτη, συνηθίζει να πηγαίνει γλυκά στους παίκτες του στην προπόνηση. Η πρώτη φορά δεν έπιασε, καθώς ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, αλλά τις επόμενες εβδομάδες ήρθε η νίκη κι έτσι κάθε Τετάρτη, το πρόγραμμα έχει ταρτάκια και κέικ για τους παίκτες.

Μετά τα τρία πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο 37χρονος προπονητής αναρωτήθηκε τι άλλο δεν πάει καλά και δεν έρχονται οι νίκες. Στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, παραμονές του αγώνα με τον Πανιώνιο, ρώτησε τους παίκτες, αν θυμούνται πού ξεκίνησαν τις ασκήσεις μετά το ζέσταμα. "Στην πλευρά της Θύρας 7" του απάντησαν. "Ωραία, σήμερα θα πάμε στην άλλη εστία" τους είπε. Την επομένη ήρθε η νίκη και παραμονές του αγώνα με την Καλλιθέα, οι παίκτες πήγαν κατ' ευθείαν στην πλευρά της Θύρας 4 για τις πρώτες ασκήσεις της τελευταίας προπόνησης.

Ο Ντουμιτρέσκου θεωρεί μεγάλη γρουσουζιά, να στηρίζει κανείς το σαγόνι στο χέρι του. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, η κάμερα τον έπιασε την ώρα του αγώνα να βάζει τις φωνές στον φροντιστή της ομάδας, Γιασέρ Ζεϊνό, γι' αυτόν το λόγο, ενώ την ίδια παρατήρηση έκανε μια μέρα και στον Σωτήρη Μπαλάφα μέσα στα αποδυτήρια, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο νεαρός είχε το χέρι του στο σαγόνι. Ο Ρουμάνος γίνεται… Τούρκος, κάθε φορά που κάποιος παίκτης ή συνοδός της ομάδας, που βρίσκεται στον πάγκο στους αγώνες ή στις προπονήσεις φωνάζει "γκολ", πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Το θεωρεί κι αυτό γρουσουζιά. Στο διάστημα που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, έχει κάνει σε πολλούς εντύπωση το γεγονός ότι μετά από κάθε προπόνηση, ζητά ένα ποτήρι ζεστό γάλα με μια κουταλιά μέλι. Αυτό, δεν είναι πρόληψη. Απλώς ένας καλός τρόπος, για να "επαναφέρει" τη φωνή του…