Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( τρίποντα από το παρασκήνιο :: 24/2/2006 20:15:26) 

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, θα έχει την τιμητική του στη σημερινή γιορτή του μπάσκετ στη Λάρισα.

Τρίποντα από το παρασκήνιο

Γράφει ο ΠΑΡΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗΣ

Η ΚΑΡΔΙΑ του ελληνικού μπάσκετ χτυπάει σήμερα στη Λάρισα. Στο κλειστό της Νεάπολης θα παρελάσουν όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν οι καλύτεροι ξένοι παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ της Λάρισας αναμένεται να προσέλθουν μαζικά στο γήπεδο και να δώσουν μια ξεχωριστή λάμψη στο θεσμό.

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, Αλβέρτης, Οικονόμου, Σπανούλης, Στακ, Καστλ, Πάντιους, Ουίλκινσον, Βασιλειάδης, Γκαγκαλούδης, Μαυροκεφαλίδης, Έντνι, Λιούις, Σχορτσιανίτης και πολλά άλλα αστέρια του μπάσκετ αναμένεται σήμερα να δώσουν τη δική τους παράσταση στο διπλό αλλά και στα καρφώματα για να προσθέσουν πόντους στην προβολή του αθλήματος.

ΟΛΟΣ ο ΕΣΑΚΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό του, τον Μακεδόνα, Βασίλη Οικονομίδη, βρίσκεται "επί ποδός πολέμου", προκειμένου η γιορτή του μπάσκετ να προσφέρει μια ξεχωριστή εικόνα, αληθινή διαφήμιση για το άθλημα. ΚΟΝΔΥΛΗΣ και Νικολακόπουλος έχουν χάσει τον ύπνο τους ώστε να μην παρουσιαστεί ψεγάδι στην όλη γιορτή, μια και είναι υπεύθυνοι λόγω θέσης (διευθυντές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα στον ΕΣΑΚΕ) στον συντονισμό και διοργάνωση του Ολ σταρ γκέιμ, το οποίο ευχόμαστε τελικά να εξελιχθεί σε πραγματική γιορτή του μπάσκετ. ΣΗΜΕΡΑ κρεμάει τη σφυρίχτρα του ο Θεσσαλονικιός διαιτητής Παναγιώτης Αρβανιτίδης. Ο γνωστός ρέφερι, που διέγραψε μια πετυχημένη πορεία από το πόστο του, θα σφυρίξει για τελευταία φορά στη γιορτή του μπάσκετ, τιμής ένεκεν μετά από απόφαση της ΚΕΔ και της ΟΔΚΕ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ δύο διαιτητές που θα σφυρίξουν στο εν λόγω παιχνίδι είναι οι διακεκριμένοι διεθνείς διαιτητές Νίκος Πιτσίλκας και Κώστας Κορομηλάς.

ΤΙ ΕΜΑΘΑ; Ότι το "άνοιγμα" που υπάρχει στον Ηρακλή ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ; Καλά, πότε πρόλαβε και δημιουργήθηκε αυτό το "άνοιγμα", μετά την ειδική εκκαθάριση;

ΤΩΡΑ τρέχουν και δεν φτάνουν στον Ηρακλή για να σώσουν το… καράβι πριν τσακιστεί στα βράχια. Ήδη λοιπόν, συστήθηκε επιτροπή σωτηρίας (Τσιλόπουλος, Λεώνης, Παναγόπουλος, Γενίτσαρης, Στοφορόπουλος). Έγινε δηλαδή αυτό που είχα επισημάνει με σχετικό σχόλιο επανειλημμένως πριν από ένα δύο μήνες.

ΣΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ παραδοσιακούς μπασκετικούς παράγοντες θα απευθυνθεί η επιτροπή για να σώσει την παρτίδα. Χλομό το βλέπω εγώ. Μόνο ο κόσμος του Ηρακλή μετά από σχετικές κινητοποιήσεις και "σταυροφορία" για τη συγκέντρωση χρημάτων μπορεί να σώσει τον Ηρακλή.

ΤΟ ΠΗΡΕ και επίσημα το χρίσμα της διαδοχής από τον ήδη δήμαρχο Πεύκων κ. Φράγκο, ο Στέλιος Συμεωνίδης και θα διεκδικήσει τη δημαρχία στις προσεχείς εκλογές. Θέλετε την προσωπική μου γνώμη για την επιτυχία ή όχι του στόχου του; Βλέπω θριαμβευτική εκλογή του Στελλάρα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δούλεψε για το δήμο με μεγάλη συνέπεια και αυταπάρνηση.

ΞΕΡΕΤΕ ποιος "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό στο Ζάγκρεμπ; Σκούνι Πεν ονομάζεται και ήταν πρώην παίκτης του Μακεδονικού. Και ξέρετε γιατί έλυσαν τη συνεργασία μαζί του; Γιατί όπως δήλωσε ο ίδιος, ήταν πολύ γρήγορος και δεν τον προλάβαιναν οι συμπαίκτες του στο τρέξιμο. Απίστευτα πράγματα.

ΜΙΑ ΘΕΣΗ στα πλέι οφ θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ. Εφικτός στόχος αλλά χωρίς ορατή προοπτική αν δεν κάνει μια ακόμη διορθωτική κίνηση.