Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( μικροί ευεργέτες :: 1/2/2006 18:30:44) 

Άφωνα έμειναν τα μέλη του προεδρείου και της διεύθυνσης της σχολής Τυφλών όταν δύο αδερφάκια 7 και 6 χρόνων αντίστοιχα πρόσφεραν για τις ανάγκες των τυφλών συνομηλίκων τους τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει πόρτα-πόρτα ψάλλοντας τα κάλαντα. (φωτογραφία αρχείου). ΑΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Δύο παιδιά έδωσαν χίλια ευρώ που μάζεψαν από τα κάλαντα σε συνομηλίκους τους της σχολής Τυφλών

Μικροί ευεργέτες

Της ΦΑΝΗΣ ΧΑΡΙΣΗ

Τα χρήματα που συγκέντρωσαν ψάλλοντας τα κάλαντα στις γιορτές των Χριστουγέννων δώρισαν στα παιδιά της σχολής Τυφλών δύο αδερφάκια, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, ηλικίας 7 και 6 χρόνων.

Τα δύο παιδιά, που είναι τα μεγαλύτερα από τα συνολικά τέσσερα παιδιά της οικογένειας του κ. Άρη Δούρου, άφησαν άφωνα τα μέλη του προεδρείου και της διεύθυνσης της σχολής Τυφλών όταν πριν από λίγες ημέρες πήγαν και πρόσφεραν για τις ανάγκες των τυφλών συνομηλίκων τους τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει πόρτα-πόρτα ψάλλοντας τα κάλαντα.

"Δώρισαν 1.000 ευρώ, προκειμένου να τα διαθέσουμε για τις ανάγκες που έχουν τα παιδιά του δημοτικού μας σχολείου. Συγκινηθήκαμε όλοι τόσο πολύ από την πράξη αυτή των δύο μικρών παιδιών ακριβώς επειδή είναι μια αξιέπαινη πράξη και αναμφίβολα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για τους μεγάλους και για τους μικρούς, γιατί στις μέρες μας οι περισσότεροι όχι μόνο δεν προσφέρουν, αλλά κοιτούν να αρπάξουν", δήλωσε συγκινημένη η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος προστασίας τυφλών Βορείου Ελλάδος "Ο Ήλιος" Βασιλεία Σακκαλή.

Τεράστια η αξία της δωρεάς

Στο δημοτικό σχολείο του ιδρύματος φοιτούν δεκατέσσερα μικρά τυφλά παιδάκια και η πράξη των λιλιπούτειων δωρητών τούς έφερε χαμόγελα και ευτυχία, αφού τα 1.000 ευρώ θα διατεθούν για την προμήθεια ψυχαγωγικού εξοπλισμού, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη για τις ελεύθερες ώρες τους.

"Ξέρετε, οι ανάγκες για παιχνίδια ενός τυφλού παιδιού είναι ιδιαίτερες και εξειδικευμένες σε σχέση με ένα παιδί που λειτουργούν όλες του οι αισθήσεις. Αυτή η δωρεά έχει τεράστια αξία όχι μόνο χρηματικά αλλά και συναισθηματικά για τα παιδιά μας, που έτσι συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν παιδιά της ηλικίας τους που τα σκέφτονται και τα νοιάζονται", επισήμανε η κ. Σακαλή.

Αμέσως μόλις οι μικροί πρόσφεραν τα χρήματα που κέρδισαν λέγοντας τα κάλαντα, το προεδρείο του ιδρύματος αποφάσισε να βραβεύσει τα δύο αδέρφια σε ειδική εκδήλωση, θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη της και φυσικά να επιβραβεύσει την πράξη τους, η οποία πρέπει να βρει και άλλους μιμητές.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα τα δύο παιδιά θα βραβευθούν από το προεδρείο του ιδρύματος σε εκδήλωση που θα γίνει στην κεντρική αίθουσα της σχολής Τυφλών.

Μαζί τους θα βραβευθούν και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, ωσάν προσωπικοί Αϊ-Βασίληδες των τυφλών παιδιών του ιδρύματος, συγκέντρωσαν χρήματα και αγόρασαν ό,τι δώρο είχε ονειρευτεί κάθε παιδί ξεχωριστά.

"Είναι, ας το πούμε, παράδοση εδώ χρόνια οι μαθητές του 2ου Λυκείου να γίνονται οι Αϊ-Βασίληδες των τυφλών παιδιών του ιδρύματος. Συγκεντρώνουν χρήματα και αγοράζουν το δώρο που κάθε παιδί επιθυμεί. Και οι δύο κινήσεις των παιδιών είναι τόσο αξιέπαινες και μας δίνουν κουράγιο για να συνεχίσουμε το έργο μας", κατέληξε η πρόεδρος του ιδρύματος.