Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Επιστολή αναγνώστου

( προσβολές από τα κανάλια των αθηνών. η θεσσαλονίκη να μη μείνει "δίχως φωνή" ) 

Προσβολές από τα κανάλια των Αθηνών. Η Θεσσαλονίκη να μη μείνει "δίχως φωνή"

Κύριε διευθυντά,

Για ακόμη μια φορά εμείς Θεσσαλονικείς καταπίνουμε προσβολές από τα κανάλια των Αθηνών. "Η ώρα της αλήθειας, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου" ο κ. Πρετεντέρης παρουσίασε την εκπομπή με το γνωστό του ύφος και το τεχνητό στιλ.

Αλλά παρουσίασε τον κ. Βούγια, τον κ. Βουτσινά, από το συνδυασμό του κ. Λαζαρίδη και κανέναν από το συνδυασμό του κ. Παπαγεωργόπουλου. Όταν έκανε την παρατήρησή της, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Θεσσαλονικιός υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος έβγαλε από την αμηχανία του, τον κ. Πρετεντέρη, υπερακοντίζοντας με την απάντηση ότι είναι προσωπικότητες που πρέπει να παρουσιάζονται στις τηλεοπτικές εκπομπές. Και το θέμα έληξε.

Εγώ όμως ρωτώ. Πιστεύετε σοβαρά κ. υπουργέ ότι δεν υπάρχουν προσωπικότητες που στο δικό τους τομέα είναι ισάξιες του κ. Βουτσινά ή του κ. Βούγια; Δεν μας πείθει πια αυτό το ύφος ότι καταδέχονται ν' αγαπούν την πόλη μας, ότι είναι ωραία η συμπρωτεύουσα. Ή να παραδοξολογούν, όπως ακούσαμε, ότι η Καλαμαριά ήταν χωράφια και την έκτισε ο κ. Λαζαρίδης.

Προσωπικά εκτιμώ και συμπαθώ τον κ. Λαζαρίδη και δέχομαι ότι έκανε πολλά καλά, αλλά και άλλα καλά που θα μπορούσαν να γίνουν, δεν έγιναν.

Στη συνέχεια της βραδιάς, η ΕΤ3 παρουσίασε τους πρώτους συμβούλους του κ. Αβραμόπουλου, της κ. Δαμανάκη και του κ. Λαζαρίδη. Καμία κουβέντα για τον πρώτο σύμβουλο του κ. Παπαγεωργόπουλου.

Βαρεθήκαμε ν' ακούμε από Θεσσαλονικείς για το φαινόμενο Αβραμόπουλο. Η Αθήνα ξέρει να πλασάρει αυτό που θέλει και τι γίνεται με τον κ. Παπαγεωργόπουλο; Που μας έκανε περήφανους τόσα χρόνια, με τις αθλητικές του ικανότητες και τα χρυσά μετάλλια, που μας έφερνε κατ' επανάληψη και που η Αθήνα νέμονταν τις επιτυχίες του;

Και, επιπλέον, ως σύμβουλο του δήμου Θεσσαλονίκης, βουλευτή και υπουργό Αθλητισμού τον χαρακτηρίζει απόλυτη εντιμότητα και ήθος. Όντας στις πρώτες θέσεις της ιεραρχίας αθόρυβα, έκανε έργα, όσα του επέτρεπαν και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Πρέπει πια ν' αγανακτούμε και να διαμαρτυρόμαστε, όταν μεμψιμοιρούν ενάντια στους πολιτικούς άνδρες της πόλης μας, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες.

Συμπατριώτες μου, ας μην προσπαθούμε να υποβαθμίζουμε πρόσωπα που αξίζουν. Όσο για την TV 100, κ. Λαζαρίδη, με όλη την εκτίμηση στο πρόσωπό σας, δεν πρέπει να κλείσει, όπως είχατε δηλώσει.

Η εμβέλειά της πρέπει να φθάσει στα πέρατα του κόσμου, πράγμα που επιτυγχάνεται από τις κρατικές και τις ιδιωτικές τηλεοράσεις. Ελπίζαμε ότι οι ιθύνοντες της "Πολιτιστικής" θα είχαν ένα τέτοιο όραμα, αλλά δυστυχώς δεν είχαν παρ' όλες τις δυνατότητες που τους είχαν δοθεί, για να το πραγματοποιήσουν.

Η TV 100 με τα προγράμματά της δίνει τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς να 'χουν ένα βήμα, μια φωνή.

Ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες μας κι ελπίζουμε οι υποψήφιοι να το σκεφθούν πολλές φορές, πριν ενεργήσουν εναντίον της.

ΚΛΕΙΩ ΝΑΤΣΗ

Ζωγράφος