Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( αναπτυξιακό συνέδριο για την υγεία :: 25/1/2006 19:11:31) 

Αναπτυξιακό συνέδριο για την Υγεία

Διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αναπτυξιακό συνέδριο με θέμα "Υγεία και Κοινωνική Αλληλεγγύη 2007-2013" διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλάς", αίθουσα "Μακεδονία", το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στόχος του συνεδρίου είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοσίου διαλόγου για τη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης του τομέα Υγείας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν συμπεράσματα από τη διαδικασία της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους του τομέα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, τα πορίσματα των θεματικών εργαστηρίων που οργάνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους φορείς του τομέα τον περασμένο Νοέμβριο καθώς και σχετικές κοινοτικές πολιτικές για την επόμενη περίοδο. Επιπλέον θα παρουσιαστούν προτάσεις για τα μέτρα του νέου προγράμματος 2007-2013.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

- Πρόληψη, πρωτοβάθμια φροντίδα και προστασία της δημόσιας υγείας

- Ανταποδοτικότητα του συστήματος υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

- Κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη

Στο συνέδριο έχουν κληθεί και θα πάρουν μέρος με τοποθετήσεις ή παρεμβάσεις εκπρόσωποι των οικονομικών, επαγγελματικών, κοινωνικών και άλλων φορέων στις προαναφερθείσες αναπτυξιακές επιλογές του τομέα.